Kotimaista jalkapalloa seuraavana tiedän, että oulunkyläläinen seura IF Gnistan pelaa Veikkausliigassa eli korkeimmalla tasolla Suomen sarjajärjestelmässä. Seura täytti viime vuonna 100 vuotta.
Olen nyt toista kertaa vanhojen valokuvien kanssa Oulunkylässä. Ensimmäisen blogini tein täältä 29.11.2024. Laitan sen suoran linkin blogini loppuun.
Alun perin Oulunkylä alkoi asuinalueena rakentua rautatiepysäkin ympärille vuonna 1881. Samoinhan on käynyt nykyisessä kotikaupungissa Järvenpäässä, jossa tuli pysäkin sijaan ihan asemarakennus. Siitä se on lähtenyt laajenemaan.
Vanhin kuva on tällä kertaa vuodelta 1910. Siitä lähden liikkeelle.
Oikealla puolella valokuvassa on Oulunkylän vuonna 1905 valmistunut kirkko. Se on osoitteessa Siltavoudintie 12. Tuntematon kuvaaja on noin vuonna 1910 ottanut Patolassa tämän kuvan. Alun perin tämä kirkko tehtiin talkoovoimin rukoushuoneeksi. Sen piirustukset ovat rakennusmestari Karl Fredrik Bergmanin suunnittelemat. Oulunkylän puukirkko nimellä se palvelee ruotsinkielistä Petruksen seurakuntaa ja Oulunkylän seurakuntaa. Se on suosittu kaste- ja vihkikirkko. Kirkkoon mahtuu 80 henkilöä.
Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.
Hugo Sundström on ottanut tämän valokuvan 27.2.-6.3.1932 välillä Mäntsälän kapinan aikaan. Tässä on Uudenmaan Rykmentin sotilasvartio Oulunkyläntiellä. Kuva on Museovirastosta.
Elannon kiinteistö vuonna 1935 on ollut tuntemattoman kuvaajan kohteena Oulunkylän kunnassa. Kuva on Elannon kokoelmista ja Museovirastosta.
Kirjailija Oiva Paloheimo asui tammikuussa 1954 tämän kuvan ottamisen aikaan Veräjämäessä Larin-Kyöstin Suomen Kirjailijaliitolle testamenttaamassa puutalossa. Näkymän on ikuistanut U.A.Saarinen. Kuva on ollut myös Suomen kuvalehdessä. Se löytyy Museoviraston kokoelmista.
Valokuvassa vasemmalla on Ruutanakuja 11 ja 13 sekä Patomäentie 3, 5, 7 ja 12 Oulunkylän Patolassa. Oikealla puolella on Patolantie 6, 8 ja 10. Kuvan on ottanut Constantin Grünberg vuonna 1959. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.
Erik Friman on ottanut kuvan Oulunkylän kaupasta vuonna 1959. Se sijaitsi osoitteessa Mikkolantie 1. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.
Åggelby svenska samskola on sijainnut osoitteessa Mikkolantie 4-6. Constantin Grünberg on siitä tämän kuvan ottanut vuonna 1959. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.
Auto on ajanut pylvästä päin Oulunkylässä 16.4.1961. Erkki Voutilainen on tämän kuvan ottanut onnettomuuspaikalta. Se on päässyt myös Maaseudun tulevaisuus-lehteen. Kuva on Museoviraston kokoelmista.
Tapsa soittaa kitaraa olkihattu päässään kotonaan Oulunkylässä. Aarre Ekholm on tämän valokuvan ottanut vuosien 1964-1972 välisenä aikana. Kuva on Museovirastosta.
Myllypellontiellä Oulunkylässä on romaniperheessä paljon lapsia. Heitä on kuvannut vuonna 1969 Hannu Lindroos. Kuva on Museovirastosta.
Simo Rista on ottanut valokuvan Oulunkylän Veräjänmäessä Pikkukosken uimarannasta Pirunkallion kupeessa. Tässä ollaan Vantaanjoen varrella. Kuva on vuodelta 1970 ja se on Helsingin kaupunginmuseosta.
Kari Hakli on ikuistanut näkymää vuonna 1970 osoitteessa Kylänvanhimmantie 1-3 ja se on radan puoleinen rakennus. Se on purettu syyskuussa vuonna 1971. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.
Tässä on suora linkki ensimmäiseen blogiini Oulunkylässä. Se aukenee tästä: Oulunkylä vanhoissa kuvissa – Mannari
Laitan ohessa muutaman sopimuskumppanieni mainoksen. Joulun jälkeen ja muulloinkin heillä on yleensä ollut hyviä tarjouksia tuotteistaan. Klikkaa kuvia ja katso!
Vallilan verkkokaupassa voit tehdä todella mahtavia löytöjä edulliseen hintaan! Sieltä saat verhoja, mattoja ja muuta kodin tekstiiliä joka lähtöön!
Tässä on hyvä mahdollisuus ostaa käytettyä ja hyväkuntoista tavaraa. Voit tehdä löytöjä!
Kaikki Very Nice Second Life-tuotteet on valmistettu ylijäämäkankaasta, joten jokainen tuote on ainutlaatuinen ja täysin uniikki. Tämä edistää kiertotaloutta vastuullisesti. Täältä löytyy farkkuja, tyynynpäällisiä, laukkuja, istuintyynyjä, essuja ja paljon muuta. Klikkaa kuvaa ja käy katsomassa!