Kävelykilometrikisa alkaa vappuna ja kestää viisi kuukautta

 Olen ottanut osaa kolmasti kävelykilometrikisaan. Aiemmin ovat järjestäjinä toimineet HSL (Helsingin seudun liikenne) ja liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Viime vuonna 2021 oli mukana myös jonkin aikaa Suomen latu ja Tahko Pihkala-seura. Kisa-aika lyhenee viime vuoteen nähden yhdellä kuukaudella. Se oli puoli vuotta silloin eli vapusta lokakuun loppuun. Nyt on aloitus samaan aikaan, mutta lopetus syyskuun viimeinen päivä. Kilpailu jatkuu tänä vuonna Tahko Pihkala-seuran ylläpitämänä. Ilmoittautuminen on alkanut 15.4. Tämä kävelykilpailu on tarkoitettu yksilöille tai joukkueille. Se on avoin ja ilmainen kaikille! Tämän pitäisi olla ihan leikkimielinen kisa, mutta kokemuksesta tiedän, että jossakin vaiheessa mennään hampaat irvessä ja tosissaan. Periaatteessa tässä kuitenkin taistellaan itseään vastaan. Osallistujat kirjaavat kävelykilometrinsä ja ajankäyttönsä ylös.

Jonkinlainen kilometrien mittausjärjestelmä on tarpeen kisassa. Minulla oli Polarin aktivisuusranneke, jonka aika ajoin kalibroin VR:n kilometritolpalla, urheilukentällä ja myös reittikartan avulla. Edelleen tulen mittaamaan Polarilla, mutta vähän uudemmalla versiolla. Tässä näkyy olevan lukema, joka on lähellä toissa vuoden keskiarvoani, joka oli 61 vuorokauden aikana 41,9 km eli maratonin verran joka päivä.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Kävely on tarpeellista ja hyödyllistä kaikille ihmisille joka päivä! Näin järjestäjät asian ytimekkäästi toteavat ja itse olen aivan samaa mieltä. Lisäksi on seuraavia pointteja myös korostettu:

  • Pienikin kävely parantaa sekä kehon että mielen kuntoa.
  • Kävely sopii jokaiselle.
  • Kävely on maailman yksinkertaisinta ja helpointa liikuntaa.
  • Kävely on helppo ilmastoteko – vaihda autoilu lihasvoiman käyttöön.
  • Kävely on olennainen osa joukkoliikenteen käyttöä. Jää pari pysäkkiä aikaisemmin pois ja lisää kävelyä entisestään!
Helsingin Sanomien kuvaajan Kalle Koposen ottama kuva on tässä viime vuotisen voittoni johdosta. Olen Järvenpään Rantapuistossa kävelemässä.

Kävelykilometrikisa on osa Tahko Pihkala-seuran ja Suomen Ladun Kävelykipinä-kampanjaa, joka haastaa kaikki suomalaiset kävelemään. Toukokuusta syyskuuhun kestävässä kampanjassa on kaksi osaa: yhdistysten ja kuntien järjestämät paikalliset kävelytapahtumat sekä kaikkien halukkaiden kesken käytävä kävelykilometrikisa.

Kisassa on neljä sarjaa: yksilösarja, parisarja, piensarja ja suursarja. Yksilösarjan voittaja on se, joka on kävellyt enemmän kilometrejä tai minuutteja kuin muut yksilökisaajat. Samoin periaattein menetellään muissakin sarjoissa. Näiden lisäksi kisassa on kuntasarja. Siihen ei ilmoittauduta erikseen, vaan kuntien tulokset päivittyvät automaattisesti sen perusteella, minkä kotikunnan osallistuja on valinnut. Kuntasarjan tulokset suhteutetaan kunnan väkilukuun. Viime vuonna Enonkoski oli paras kunta. Yksilösarjan voittajaa olen jäävi kehumaan. Se oli sama kuin toissa vuonna. Jäken tallaajat oli voittajan nimi. Tänä vuonna sitä tuskin tapahtuu, kun minäkin kisaan toisella nimellä.

Tämä on myös Järvenpään Rantapuistossa otettu kuva marraskuun alussa vuonna 2021. Kalle Koponen otti tämänkin kuvan.

Viime vuonna kisan aikana ja sen jälkeen ajattelin, että tämä oli tässä. En enää ikinä osallistu tähän kisaan. Nyt on lähes puoli vuotta kulunut ja eilen ilmoittauduin taas kilpailuun. Tavoite on tänä vuonna siinä 25 kilometrin päivätahti, johon minun tarvitsee lisätä vain 10 km ihan normaaliin päivän kävelyannokseen. Enkä anna kävelyn mennä muiden tärkeiden asioiden edelle prioriteeteissa. Kun esimerkiksi viime vuonna kisan aikana matkustin Mikkeliin, niin kävelin tuon menetetyn ajan sisään edellisten päivien aikana tehden normaalia pitempiä lenkkejä. Ei se turha reissu ollut. Näin mm. kaksi vanhaa kaveria Pertin ja Karin eli Mussun ja Konstan. Mussu opetti sanoin ja elein, kuinka minun pitää loppukisa kävellä ja lauloi Anssi Kelan sanoin ”Mun täytyy kävellä näin.” Onneksi otin sen videolle, jotta voin ottaa siitä aika ajoin oppia tänäkin vuonna.

Viime vuoden kisassa minulle tuli pakollinen tauko kolmen kävelyviikon jälkeen. Heräsin eräänä lauantai-aamuna siten, että suustani tuli vain mongerrusta ja leuka oli toiselta puolelta pudonnut alas päin. Vaimoni tilasi ambulanssin siinä neljän pintaan aamusta. Minut vietiin Meilahteen ja matkalla jo aloin tapailla sanoja. Kolme päivää vietin Meilahden sairaalassa . Minä olin saanut TIA-kohtauksen eli tilapäisen aivoverenkiertohäiriön. Siellä ei tullut esille, mikä mahtoi olla koronarokote Astra Zenegan osuus. Sehän kuulemma sai hyytymiä liikkeelle. Kävin jatkotutkimuksissa Hyvinkäällä ja sain jo aiemmin myös muutamia lääkkeitä, joita olen tähän päivään asti nauttinut ja teen sitä edelleen. Kaikki on ollut hyvin tähän asti, eikä kävelyä minulta kielletty. Sairaalasta pääsyn jälkeen minun piti varovaisesti aloittaa muutamilla kilsoilla päivässä. Mulla oli sen verran iso johto, että sain pitää paikkani kärjessä ja viikkoa myöhemmin kävelin jo täyttä häkää.

Haluan tämän blogin kautta kannustaa kaikkia osallistumaan tähän kisaan. Sen voit toteuttaa missä päin tahansa. Käy sivuilla http://www.kavelykilometrikisa.fi                      ilmoittautumassa ja tutustumassa tarkemmin ohjeisiin! Siellä on tulokset koko neljän vuoden kisahistorian ajalta. Tähän voi liittää muita aktiviteetteja mukaan! Itse kävelin viime vuonna reilut 6000 km kisan aikana eli tahti oli 34,6 km tällä kertaa vuorokautta kohden. Otin tuona aikana 2000 valokuvaa luonnosta, rakennuksista ja muista mielenkiintoisista aihepiireistä. Laihduin joka kilometrillä yhden gramman eli yhteensä 6 kg. On siinä mielessä ilo aloittaa kisa taas, kun painoa on puolen vuoden aikana tullut lisää saman verran.

Tässä on vähän mainoksia, joissa on hyviä tarjouksia! Klikkaa ja katso!

*

Vallila on suomalainen sisustus- ja tekstiilialan perheyritys, joka on perustettu Helsingin Vallilaan vuonna 1935. Mallisto uudistuu kahdesti vuodessa. Se on aina sekä ajankohtainen että leimallisesti vallilalainen: rohkea, värikäs ja eri tyyleillä leikittelevä. Mallisto kattaa astiat, tapetit, sekä sisustus- että käyttötekstiilit aina metritavarasta suihkuverhoihin ja torkkupeittoihin asti, sillä kodin jokainen nurkka on erinomaisen muotoilun arvoinen – tai kuten vallilaisilla on tapana sanoa – Vallilaa vaille valmis. 

*

Laatukoru.fi on kotimainen koru- ja kelloalan verkkokauppa. Valikoimiimme kuuluu sekä kotimaisten että kansainvälisten brändien kelloja, koruja ja älykelloja. Lisäksi Laatukorulla on oma kultasepänverstas Hyvinkäällä, jossa valmistetaan Laatukorun omia Silván-brändin timanttikoruja, kuten vihkisormuksia, kihlasormuksia, korvakoruja ja riipuksia. Silván-timanttikoruja on saatavilla vain Laatukorusta. Laatukorun omien Silván-timanttikorujen lisäksi valikoimistamme löytyy mm. seuraavia brändejä: TAG Heuer, Longines, Tissot, GARMIN, Kalevala, Raymond Weil, Seiko, GANT, Swarovski, Lumoava sekä monia muita!

*

Kesällä vietetään paljon juhlia eri puolilla Suomea. Joskus sattuu vaan käymään niin, että menee päällekkäin synttärit ja rippijuhlat tai muuta vastaavaa. Silloin on todella hyvä olemassa tämä Interfloran palvelumuoto ostaa kukat ja yllättää sankari! Interflora on Suomen johtava kukkatervehdysten toimittaja. Interflora välittää päivittäin satoja tunteita ja tuoksuja kukkatervehdyksillä ympäri Suomen ja myös ulkomaille. Kotimaassa kukkatervehdyksiä toimittaa lähes 300 Interfloran kukkakauppaa. Interflora on maailmanlaajuisesti noin 140 maassa toimiva itsenäisten kukkakauppayrittäjien vapaaehtoinen organisaatio. Suomessa se on toiminut jo vuodesta 1927.

*

Lindex on yksi Euroopan johtavista muotiketjuista. Sen liikeidea on tarjota inspiroivaa ja hintansa arvoista muotia naiselle. Valikoimaan kuuluu useita eri kokonaisuuksia, kuten naisten alusvaatteita, naistenvaatteita, lastenvaatteita ja kosmetiikkaa. Lindexillä on usein erilaisia kampanjoita, jotka sisältävät hienoja tarjouksia. He ovat myös sitoutuneet valmistamaan ympäristöystävällisesti valmistettua muotia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.