Eipä kovin hyvältä näytä JäPS – huuma jäi syksyyn

Viime syksynä kovasti hehkutin sitä, kun Järvenpään Palloseura nousi jalkapallossa toiseksi parhaalle sarjatasolle eli ykköseen. Useana aikaisempana vuonna se on ollut tosi lähellä. Eniten itse jännitin ennen tämän tulevan kauden alkua seurasta riippumattomia taustatekijöitä, jotta hyväksyykö Suomen Palloliitto JäPS:in ykköseen, kun oli vielä niin paljon puutteita lisenssin saamiseksi. Poikkeuslupa heltisi Suomen Palloliiton uskoessa niihin lupauksiin, joita Järvenpään Keskuskentällä tehdään tiettyyn aikatauluun mennessä.
Jalkapallokausi kesällä 2022 on JäPS:in osalta alkanut erittäin nihkeästi. Neljä ottelua on jo pelattu, joista on tullut kaksi tappiota ja kaksi maalitonta tasapeliä. Yksi maali on tehty ja se tuli neljännessä ottelussa Gnistania vastaan Helsingin Oulunkylässä.

JäPSin seuraavaa kotiottelua Keskuskentällä mainostetaan jo teiden varsilla, josta myös on tämä minun ottamani kuva.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

JäPS on pelannut seuraavasti ensimmäiset ottelunsa:

* 18.4.2022     JäPS – Jaro 0-0
* 23.4.2022     TPS – JäPS 3-0
* 29.4.2022     JäPS – KPV 0-0
* 8.5.2022       Gnistan – JäPS 10-1

Tässä on kooste Keski-Uusimaan otsikoista tähän astisista Jäpsin peleistä vuonna 2022.

 

Jäps vastaan Jaro oli ensimmäinen matsi ykkösessä Jäpsillä. Peli päättyi 0-0. Kuvassa on sinipaidoista eli kotijoukkueesta keskikenttäpelaaja Reza Heidar ja Jarolta Emile Paul Tendeng. Kuvan on ottanut Robert Monstovics. Se oli paikallisessa Keski-Uusimaa lehdessä 19.4.2022.

Jäpsin valmentaja Osku Partonen totesi ottelun jälkeen, että viimeistään tämä ottelu todisti, että pystymme pelaamaan hyvin Ykkösen tasolla. Ensimmäinen ottelu Ykkösessä oli Pietarsaaren Jaroa vastaan Järvenpään monitoimihallissa. ”Piste lämmittää. Ykkösessä on niin paljon hyviä jengejä, että varmasti joudumme jatkossakin puolustamaan lähempänä omaa maaliamme. Siinä onnistuimme tänään todella hyvin,” kertoi päävalmentaja Partonen ottelun jälkeen.

Aleksi Ristola on aikanaan pelannut TPS:ssä. Oma koira ei päässyt nyt puremaan, vaan TPS korjasi 3-0 voiton Jäpsin toisessa ottelussa Ykkösessä. Kuvan on ottanut Miska Miettinen.

Järvenpään toisessa Ykkösen ottelussa pelattiin Kupittaalla Tepsiä vastaan. Simo Roiha kaatoi vierasjoukkueen Jäpsin hattutempulla käytännössä yksin. ”On tietyllä tavalla kiva, että saatiin kaksi ehkä kovinta nousijasuosikkia tähän alkuun. Ollaan päästy heti itse asiaan ja nähty, mitä sarja vaatii. Olen ihan tyytyväinen ohjelmaan”, kertoi päävalmentaja Osku Partonen ottelun jälkeen Keski-Uusimaan toimittajalle.

Järvenpään Alieu Ceesay on päässyt puskemaan ottelussa KPV:tä vastaan. Kuvan on ottanut Robert Monstovics Keski-Uusimaa lehteen.

Kolmannen ottelun Ykkösessä JäPS pelasi Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan Järvenpään monitoimihallissa. Ottelu oli maaliton. ”Kaksi pistettä kolmesta ensimmäisestä pelistä – ehkä se on minimi, mitä tavoittelimme. Neljäkin pistettä voisi olla kasassa. Ihan ok alku kauteen”, kertoi luotsi Osku Partonen ottelun jälkeen.

Ensimmäiseen maaliin tarvittiin peliaikaa 298 minuuttia. Aleksi Ristola vastasi JäPSin seurahistorian ensimmäisestä maalista Ykkösessä. Mihin katosikaan talven aikana maalintekotaito? Nyt on JäPSin maalisuhde 1-13. Tässä vaiheessa on seuralla kaksi kotiottelua tulossa. Perjantaina 13.5.2022 saapuu Järvenpäähän raaseporilainen seura EIF ja 20.5. entinen  maineikas KTP. Kuinka sinne nyt houkutellaan yleisöä, kun maalihanat eivät ole vielä auenneet ja siihenhän järvenpääläisfanit ovat tottuneet.

Tämä on Kristiina Mattilan ottama kuva Keski-Uusimaa-lehdessä 9.5.2022 ottelusta Gnistan-JäPS. Kuvassa vasemmalla on Järvenpään seurahistorian ensimmäisen maalin ykkösessä tehnyt Aleksi Ristola.

Neljäs ottelu ykkösessä oli siis Gnistania vastaan Helsingin Oulunkylässä. Takkiin tuli 10-1. ”Ei kannata varmaankaan tikun nokkaa ryhtyä sen kummemmin nostamaan. Pitää keskittyä ekan puoliajan analysointiin katsomalla se uudelleen”, kommentoi Jäpsin valmentaja Osku Partonen.

Tämän viikon perjantaina on Jäpsillä kotiottelu ja rajaviivoja kentälle jo vedettiin tänään 10.5.2022 ohitse kävellessäni.
Ruoho ei ole vielä kovin vihreää Järvenpään keskuskentällä. Kentän välittömässä läheisyydessä on jo paljon vihreämpää aidan tällä puolella.

Luin viime syksynä innolla, kuinka kaupunginvaltuustossa otetaan marraskuussa esille Suomen Palloliiton vaatimukset lisenssin saamiseksi. En ole kuullut ja lukenut päätöksistä yhtään mitään. Sehän olisi palvelus jalkapallon lisäksi myös monille muille urheilua harrastaville, kuten lähinnä yleisurheilijoille. Siinä tulisi päivitystä myös yleisölle, joka on vuosikymmeniä odottanut katettua katsomoa oikeista wc-tiloista puhumattakaan. Olen Järvenpäässä yli 30 vuotta asuneena huomannut, kuinka viime aikoina on tapahtunut kehitystä rakentamisessa. Ei enää tehdä taloa, kuin Iisakin kirkkoa, vaikka esimerkiksi Bulevardikorttelissa siltä alkuun näytti. Uimahallin läheisyyteen nousi liikuntatiloja alle aikayksikön. Näin olisi suotavaa myös Järvenpään keskuskentän suhteen. Molemmilla on petrattavaa kesän aikana, sekä Järvenpään Palloseuralla, että Keskuskentän parannustoimenpiteistä vastaaville.

 

Laitan tähän loppuun muutamia mainoksia, joissa on erinomaisen hyviä tarjouksia! Katso ja  klikkaa!

*

Björn Borg perustettiin 1980-luvulla ja tänä päivänä on toimintaa 20 Euroopan maassa. Vuonna 2010 alkoi verkkokauppamyynti ja sen kasvu on ollut erittäin nopeaa. Björn Borg on synonyymi korkealaatuisille tuotteille. Björn Borgin edustama urheilullinen perintö tarkoittaa värikkyyttä, luovuutta ja hauskuutta. Alusvaatteiden lisäksi myydään myös muita vaatteita, kenkiä, laukkuja ja aurinkolaseja.

*

Kesällä vietetään paljon juhlia eri puolilla Suomea. Joskus sattuu vaan käymään niin, että menee päällekkäin synttärit ja rippijuhlat tai muuta vastaavaa. Silloin on todella hyvä olemassa tämä Interfloran palvelumuoto ostaa kukat ja yllättää sankari! Interflora on Suomen johtava kukkatervehdysten toimittaja. Interflora välittää päivittäin satoja tunteita ja tuoksuja kukkatervehdyksillä ympäri Suomen ja myös ulkomaille. Kotimaassa kukkatervehdyksiä toimittaa lähes 300 Interfloran kukkakauppaa. Interflora on maailmanlaajuisesti noin 140 maassa toimiva itsenäisten kukkakauppayrittäjien vapaaehtoinen organisaatio. Suomessa se on toiminut jo vuodesta 1927.

6 kommenttia artikkeliin ”Eipä kovin hyvältä näytä JäPS – huuma jäi syksyyn

  1. Hei Arimo,
    Meillä ollaan oltu Jäpsin faneja
    nuoriso.
    Tytöt pelasi mimmi liigassa.

    Itse olin yleisurheilija ja
    pesäpallo rentoutumis -harrastus.

    En silloin kun väkisin halusivat mimmi liigaan
    ollut riemuissani.
    Sieltä käsin yksi tyttäremme meni Ounasvaaran
    Liikuntalukioon.
    Tavoitteena oli että kolmen vuoden aikana
    lukio voittaa Suomen mestaruuden.
    Tyttäremme oli maalivahti ja viimeisillä sekunneilla
    tyttären katse oli herpaantunut kaksi palloa meni sisään
    ja hopeaa heltisi.

    Usein kyllä rukoilin että onnistuisivat, vaikka olisin toivonut
    että yleisurheilu olisi kiinnostanut.

    Uskon tässäkin rukouksen voimaan!
    Mitä sanot?

    Olet todellin tehotoimija ja kannustaja.

    Siunausta sunnuntain kotiottelulle.

    Terveisin
    Tuula

  2. Kiitos kommentistasi! Jäpsin seuraava kotiottelu on perjantaina 13.5, eikä sunnuntaina!

  3. Valmentajanne oli oikeassa. Pärjäätte tällä tasolla. Gnistan-tappion lukujen takia ei kannata J-pään jalkapalloalustoja myydä.

  4. Jäps tekee hyvää työtä liikunnan parissa🙂👍

  5. Eipä kannata vielä olla huolissaan, kausi on pitkä ja oppirahoja alkukaudesta väistämättä maksetaan. Kakkosen ja ykkösen, kuten ykkösen ja Liigankin pelit on aina sarjanousijalle isolta osaltaan menttaalijuttuja, tosin pelitkin astetta kovempia ja erilaisia.Tuo 10-1 tappio on kyllä melkoinen, mutta tulee mieleen Brasilian MM-kisat kun Brasilia hävisi Saksalle lopputottelussa käsittämättömin lukemin, noin voi tapahtua maailman huipullakin. MP-Jäps Urskissa 3.9 voi olla miten vaan…

  6. Hyvinhän se JäPSin kannalta meni EIF:ää vastaan eilen. Tuli kotivoitto 1-0 ja sijoitus parani monella sarjataulukossa kolmen lisäpisteen ansiosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.