JäPSin peli-ilo on löytynyt Ykkösessä ja kenttäolosuhteitakin aletaan parantaa

Kirjoitin 10.5.2022  Järvenpään Palloseurasta blogin ”Eipä kovin hyvältä näytä JäPS – huuma jäi syksyyn”. Tuon jälkeen on tahti muuttunut jälleen ja voittoputki on alkanut. Neljän pelatun ottelun jälkeen JäPS oli sarjataulukon hännillä. Epätoivolle ei ollut syytä antaa sijaa. Suunnan kääntäminen ei ole mahdotonta. Ensimmäiseen kotiotteluun Järvenpään keskuskentälle odotettiin joukkueelta ikään kuin uutta alkua.

Tämä kuva on JäPSin ottelusta Kokkolan Palloveikkoja vastaan ja kuvan on ottanut Robert Monstovics Keski-Uusimaa-lehteen. Se on JäPSin edellisestä kotiottelusta, joka pelattiin monitoimihallissa. Vasemmalla oleva siniasuinen Aleksi Ristola teki voittomaalin ottelussa EIF:ää vastaan 13.5.2022 Järvenpäässä.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

13.5.22 tuli vieraaksi Raaseporin tammisaarelaisjoukkue EIF Järvenpäähän. Sitä pidettiin ennakkosuosikkina tulevaan koitokseen, sillä EIF oli Ykkösen sarjataulukossa neljäntenä kahdella voitolla, yhdellä tasapelillä ja yhdellä tappiolla. Kuinkas sitten kävikään? JäPS voitti 1-0. Maalivahti Janne Laiho ja maalintekijä Aleksi Ristola olivat Järvenpään juhlituimmat sankarit pelipillin soidessa päätöksen merkeissä. Kyllä oli päävalmentaja Osku Partonen huojentunut ottelun jälkeen. ”Työvoitoksi kai tätä voi kutsua. Tiesimme, että EIF on hyvä joukkue, mutta jouduimme silti ajoittain puolustamaan odotettua enemmän”, kertoi vastuuluotsi Osku Partonen Keski-Uusimaalle ottelun päätyttyä.

Kuvassa JäPSin siniasuinen pelaaja Alieu Ceesay  pääsi lähietäisyydelle, mutta  Mehdi el Moutacim Raaseporin veskalla ei ollut yllätettävissä. Kuvan on ottanut Robert Monstovics K-U:lle.

Viikkoa myöhemmin perjantai-iltana saapui vieraaksi perinteikäs Kotkan Työväen Palloilijat. Muistan itse KTP:n 1960-1970-luvuilta, jolloin kotikaupunkini joukkue Mikkelin Palloilijat pelasi sen aikaisessa Mestaruussarjassa. Kotkassa ja myös maajoukkueessa pelasi tuolloin Arto Tolsa. Arto lähti ammattilaiseksi Belgiaan Beerschotin joukkueeseen vuonna 1969 ja pelasi siellä kymmenen vuotta. Arto valittiin kolmasti Suomen parhaaksi jalkapalloilijaksi. Ne olivat vuodet 1971, 1974 ja 1977. Urheilu-uran jälkeen Arto Tolsalla oli vaikeuksia alkoholin kanssa. Hän kuoli 43-vuotiaana vuonna 1989.

JäPSin peli Kotkaa vastaan oli kauden parasta. Se aiheutti KTP:lle ensimmäisen tappion. Peli päättyi 2-1 JäPSin voittoon. Nyt eivät maalit olleet Aleksi Ristolan varassa. Ensimmäisen puoliajan loppupuolilla pääsi JäPSin Alieu Ceesay tuikkaamaan pallon maaliin ja tilanne oli 1-1. Heti toisen puoliajan alussa teki JäPSin Hedi Khayat upean hyökkäyksen päätteeksi 2-1, joka jäi loppulukemaksi. ”Onnistuimme kokonaisuutena hyvin. Tämä oli iso joukkuevoitto. Pelattiin kauden paras ottelu ja ansaittiin voitto”, kertoi JäPSin päävalmentaja Osku Partonen ottelun jälkeen hymyillen.  Yleisöä oli seuraamassa ottelua 592 katsojaa.

Jäpsin toisessa maalissa arvokasta esityötä oli tekemässä juuri kentälle tullut Miro Schwalenstöcker. Kuvan on ottanut Jesse Helminen Keski-Uusimaalle.

Nyt näyttää jo paljon paremmalta myös miesten ykkösen sarjataulukossa JäPSin kannalta. Sarjaa johtaa Gnistan Oulunkylästä 11 pisteellä ja kakkosena on TPS samoin pistein. Kolmantena on JäPSin seuraava kotivastustaja SJK Akatemia 10 pisteellä ja samoissa pisteissä on myös raaseporilainen EIF. JäPS on kuudella pelaamallaan ottelulla seuraavana sarjataulukossa viidentenä ja pisteitä on 8. Kuudentena on Mikkelin Palloilijat 7 pisteellä ja samoissa pisteissä on vielä 3 muuta joukkuetta. MP on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin JäPS.

25.5.2022 oli paikallisessa Keski-Uusimaassa mielenkiintoista faktaa Järvenpään liikuntapuiston rakentamisesta. Sehän on hieman laajempi kuin itse keskuskentän parannustyöt. Hanke on monivuotinen , joka toteutetaan vuosien 2023-2026 aikana. Hankesuunnitelma sisältää 1500-paikkaisen kokonaan katetun katsomon, oheistilojen ja huoltorakennusten rakentamisen sekä keskusurheilukentän uusimisen. Urheilukentän oheistiloihin kuuluvat selostamo-, TV-kuvaus- ja kommentaattoritilat. Katsomopaikoista 50 tulevat olemaan VIP-paikkoja.

Jalkapallokentän tulee hankesuunnitelman mukaan täyttää UEFA:n ja Suomen Palloliiton sarjatason ”Miesten Ykkönen”- laatuvaatimukset.

Kiitokset Järvenpään kaupunginvaltuustolle, kun se on hyväksynyt liikuntapuiston budjetin kaikkine korotuksineen! Tässä samassa yhteydessä rakennetaan Sipoontien eteläpuolelle pesäpallokentän läheisyyteen keihään-, kiekon- ja moukarinheittopaikkoja, jalkapallokenttä, kolme tenniskenttää, kaukalo, tekojää ja pukuhuonetilat. Lisäksi alueen liikennejärjestelyitä, jalankulun ja pyöräilyn väyliä sekä pysäköintialueita uusitaan ja laajennetaan.

Kannatti siis minunkin kirjoittaa se edellinen blogi, kun JäPS sen myötä pääsi voittokantaan ja kaupunki alkaa rakentamaan parempia olosuhteita! Pääsinpä pienen osasen olemaan ajatuksella mukana näissä asioissa. Kiertelin tänään pienessä tihkusateessa Järvenpään keskuskentän alueella ja otin muutamia kuvia tämän hetken tilanteesta.

 

Tässä on katsomotiloja, joita on vähän laajennettu Ykköseen nousun myötä. Vielä on kattamattomia!
Tässä on juoksurataa ja kenttää, jotka samassa tulevassa hankesuunnitelmassa uusitaan.
Tässä on tämänhetkisiä yleisövessoja. Saattaa syntyä ajoittain jonoja!
Tässä on pelaajien ja myös yleisurheilijoiden sosiaaliset tilat tällä hetkellä.

 

Kaljaa ja makkaraa saa katetusta tilasta!
Katsomon perällä näkyy kuuluttamo.

 

Tässä on muutamia mainoksia, joissa on hyviä tarjouksia!  Katso ja klikkaa!

*

Lindex on yksi Euroopan johtavista muotiketjuista. Sen liikeidea on tarjota inspiroivaa ja hintansa arvoista muotia naiselle. Valikoimaan kuuluu useita eri kokonaisuuksia, kuten naisten alusvaatteita, naistenvaatteita, lastenvaatteita ja kosmetiikkaa. Lindexillä on usein erilaisia kampanjoita, jotka sisältävät hienoja tarjouksia. He ovat myös sitoutuneet valmistamaan ympäristöystävällisesti valmistettua muotia.

*

Vallila on suomalainen sisustus- ja tekstiilialan perheyritys, joka on perustettu Helsingin Vallilaan vuonna 1935. Mallisto uudistuu kahdesti vuodessa. Se on aina sekä ajankohtainen että leimallisesti vallilalainen: rohkea, värikäs ja eri tyyleillä leikittelevä. Mallisto kattaa astiat, tapetit, sekä sisustus- että käyttötekstiilit aina metritavarasta suihkuverhoihin ja torkkupeittoihin asti, sillä kodin jokainen nurkka on erinomaisen muotoilun arvoinen – tai kuten vallilaisilla on tapana sanoa – Vallilaa vaille valmis. 

*

Björn Borg perustettiin 1980-luvulla ja tänä päivänä on toimintaa 20 Euroopan maassa. Vuonna 2010 alkoi verkkokauppamyynti ja sen kasvu on ollut erittäin nopeaa. Björn Borg on synonyymi korkealaatuisille tuotteille. Björn Borgin edustama urheilullinen perintö tarkoittaa värikkyyttä, luovuutta ja hauskuutta. Alusvaatteiden lisäksi myydään myös muita vaatteita, kenkiä, laukkuja ja aurinkolaseja.

Yksi kommentti artikkeliin ”JäPSin peli-ilo on löytynyt Ykkösessä ja kenttäolosuhteitakin aletaan parantaa

  1. Kaikkea maan ja taivaan väliltä, kyllä nuorison ja miksei vanhempienkin kelpaa liikkus ja urheilla-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.