Järvenpään Rantapuistosta löytyy jokaiselle jotakin

 Aamulla varhain tykkään tasamaan tallaajana käydä kävelemässä myös oman kaupunkini mahtavassa Rantapuistossa. Olen seurannut kesän tuloa siellä vapusta lähtien ja nyt aletaan pikku hiljaa olla lähellä sitä. Pari viikkoa myöhässä on kasvillisuus ja kesä verrattuna esimerkiksi viime vuoteen.

Rantapuistossa on ihan mukavasti kävelyväyliä ristiin rastiin eri puolilla. Tämän kuvan otin 1.6.22.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Järvenpään Rantapuisto on monipuolinen tapahtuma-alue, jossa on aktiviteetteja montaa eri ikäryhmää ajatellen sekä myös löhöilijöille omat alueensa. Penkkejä on myös ihan kivasti, jotta niillä istuen voi ihan rauhassa katsella maisemia ja ihmisiä tai levätä. Ruohikolle on mahdollista levittää viltti ja alkaa viettää picnickiä. Rantapuistossa on ravintolapalveluita, leikkipuisto, liikuntapaikkoja vanhoille ja nuorille, skeittipuisto, venelaituri, uimalaituri ja talviaikaan luistelukenttä.

Puisto on melko laaja. On suomalaisille tärkeät elementit kohdillaan, kun on järvi, uimaranta ja ravintolapalvelut liki toisiaan.

Jos aloitan vauvasta vaariin aktiviteettien esittelyn, niin lähden sitten liikkeelle Silkkiuikusta. Se on lasten leikkipuisto itä-pohjoinen suunnassa. Siellä on lapsille laitteita merirosvolaivasta lähtien.

Leikkipuistossa oleva merirosvolaiva on kuvassa. Kuvasin näkymän pari päivää sitten eli 1.6.22.

Melko lähellä leikkipuistoa sijaitsee jäätelökioski. Sieltä yleensä ostan kesän ensimmäisen tötterön. Minulla se on yleensä ollut supertiikeri.

Mä muistan jäätelökesää, laulaa Maarit. Sen suurkuluttajana muistan minäkin.

Heti Rantapuistoon tultaessa Järvenpään keskustan suunnasta on oikealla puolella Huili-niminen paikka. Huilipaikkoja on sitten pitkin puistoa. Tässä kohteessa on mahdollista käydä syömässä. Siellä on toisella puolella myös kesäterassi.

Tässä on ravintola Huili.

Huilin terassin tienoilta aukeaa laaja näkymä alueelle, jossa voi järjestää erilaisia yleisötilaisuuksia. Viime vuonna siellä oli useita juhlia, kun Järvenpää täytti 70  vuotta. 5000 ihmistä mahtuu hyvin tapahtumaan. Löytyy järjestäville tahoille vesi- ja sähköliitännät.

Komeita Terijoen salavia löytyy paljon Rantapuistosta.

Järvenpään Rantapuiston lähellä on suuri natura-alue. Siellä pesii paljon erilaisia lintulajeja. Ne käyvät näytillä myös täällä puiston puolella. Niitä ovat mm. naurulokit, sinisorsat, silkkiuikut ja nokikanat. Silkkiuikku on Järvenpään kansallislintu. Siitä tulee nimi leikkipuistollekin täällä.

 

Repe ja Kepe menevät uiden kauempana, Vepe jäi kaislikkoon. Olen oppinut tuntemaan sinisorsan siitä, että sillä on vihreä pää.
En ehtinyt vetää kännykameraa esille silloin kun tuo vesilintu oli lähellä. Veikkaan, että se oli silkkiuikku.

Järvenpään Rantapuistossa on kirkkaan keltainen Kolmisointu-teos. Se painaa 23 tonnia ja on 11 metriä korkea. Se on tiettävästi Suomen suurin julkinen taideteos. Sen teki amerikkalainen kuvanveistäjä Rolf Westphal (1945-2016) vuonna 1979. Työn häneltä tilasi Art Tuusulanjärvi – taideyhteisö. Teos hitsattiin Wärtsilän pajalla Järvenpäässä. Rahoitus saatiin paikallisilta yrityksiltä.

Kolmisointu-taideteos on ollut Järvenpään näkyvänä tunnusmerkkinä vuodesta 1979 lähtien.

 

Yli 40 vuotta on patsas pysynyt pystyssä, vaikkei kovin kummoinen ole kiinnitys kooltansa.
Penkeillä voi välillä istuen ihailla kaunista rantamaisemaa.

 

Tuusulanjärvi näytti tältä pari päivää sitten, kun kuvan nappasin.
Tällä alueella voi pelata monia eri pallolajeja sählystä korikseen.
Fittnessohjeitakin löytyy halukkaille.
Skeittipuisto on ollut kovasti lastenlapsien suosiossa lukuunottamatta nuorinta, joka on vasta kaksi viikkoa vanha.
Tässä on Tervanokan uimarantaa. Kuva on otettu internetistä. Tässä ollaan Rantapuiston etelän puoleisessa päässä.

Nyt lähestytään vauvasta vaariin – kierroksen loppua kuvieni suhteen.                              Senioripuistossa oli minun oman ensimmäisen kävelykierroksen aikana lastentarhalapsia leikkimässä vanhusten laitteilla. Harmittelin, etten silloin ottanut heistä kuvaa. He olivat siis ihan käytännössä tutustumassa tämän ihmisen kehityskaaren loppumetrien harrastusaktiviteetteihin. Sehän muistuttaa ihan alkumetrien vastaavia juttuja. Lapset ja vanhukset  alkavat muistuttaa toiminnoiltaan toisiaan. Lapsilla on kehitystä ja vanhuksilla taantumaa.

Senioripuiston kovin laite on kiipeilykuutio.

 

Tässä on muutamia mainoksia hienoine tarjouksineen! Katso ja klikkaa!

*

Vallila on suomalainen sisustus- ja tekstiilialan perheyritys, joka on perustettu Helsingin Vallilaan vuonna 1935. Mallisto uudistuu kahdesti vuodessa. Se on aina sekä ajankohtainen että leimallisesti vallilalainen: rohkea, värikäs ja eri tyyleillä leikittelevä. Mallisto kattaa astiat, tapetit, sekä sisustus- että käyttötekstiilit aina metritavarasta suihkuverhoihin ja torkkupeittoihin asti, sillä kodin jokainen nurkka on erinomaisen muotoilun arvoinen – tai kuten vallilaisilla on tapana sanoa – Vallilaa vaille valmis. 

*

Kesällä vietetään paljon juhlia eri puolilla Suomea. Joskus sattuu vaan käymään niin, että menee päällekkäin synttärit ja rippijuhlat tai muuta vastaavaa. Silloin on todella hyvä olemassa tämä Interfloran palvelumuoto ostaa kukat ja yllättää sankari! Interflora on Suomen johtava kukkatervehdysten toimittaja. Interflora välittää päivittäin satoja tunteita ja tuoksuja kukkatervehdyksillä ympäri Suomen ja myös ulkomaille. Kotimaassa kukkatervehdyksiä toimittaa lähes 300 Interfloran kukkakauppaa. Interflora on maailmanlaajuisesti noin 140 maassa toimiva itsenäisten kukkakauppayrittäjien vapaaehtoinen organisaatio. Suomessa se on toiminut jo vuodesta 1927.

*

Jos sinulle on kertynyt useita lainoja, niin kannattaa harkita yhdistelylainaa, jota ohessa esitellään. Lainat yhdistämällä voi saavuttaa satojen eurojen säästöt joka kuukausi. Suomen yhdistelylaina.fi on 100 % kotimainen palvelu, joka kilpailuttaa puolestasi jopa 30 pankin ja rahoituslaitoksen korot. Hakemus käsitellään välittömästi ja saat lainarahat tilillesi parhaimmillaan heti saman päivän aikana. Lainahakemus on ilmainen eikä sido sinua mihinkään, joten hae rohkeasti yhdistelylainaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.