”Helsinki vanhoissa kuvissa” on hieno Facebook ryhmä

Olen ollut kesällä kaksi vuotta mukana facebookissa. Suunnilleen yhtä kauan olen ollut facebook ryhmässä Helsinki vanhoissa kuvissa. Se on Harry Jussilan perustama ryhmä 5.4.2018. Siinä on tällä hetkellä jäseniä noin 87500. Laskin suuripiirteisesti, että olen ollut itse tuomassa näytille tässä ryhmässä noin 1650 kuvaa. Siinä on ollut kuvia monilta eri aloilta. On ollut paljon kuvia rakennuksista. Vanhat autot ovat erittäin suosittu aihepiiri. Olen tuonut kuvia henkilöistä. Lapset leikkeineen eri vuosikymmenillä on ollut kiintoisa aihe. Tuon tässä blogini kautta näytille tämän vuoden maalis- ja huhtikuun ajan suosituimmat postaukseni tässä ryhmässä. Niitä on kymmenen kuvaa ja valitsin ne tykkäämismäärien pohjalta. Kuvista voidaan vähän päätellä, mistä ryhmäläiset pitävät. Tykkäämisten myötä on ihan kiva lukea ihmisten kommentteja. Sitä kautta on joskus tiukkoja väittelyitä joidenkin kesken, mutta aina sieltä myös jonkin verran opetusta ja viisauttakin löytyy.

Kerron vielä tämän ryhmän säännöistä perusasioita:
* kuvia saa olla vain Helsingistä
* ei GIF-animaatioita tai tarroja
* ole ystävällinen ja kohtelias
* ei vihapuhetta tai kiusaamista
* ei markkinointia tai roskapostia
* kaikki aloitukset vain kuvan kanssa
Kuvien tulee olla vuotta 1985 vanhempia. Minun mielestäni säännöt kokonaisuudessaan ovat hyvät ja selkeät.

Stadionin torni on rakennusvaiheessa.

Tämä kuva on maaliskuulta 1937. Olympiastadionin torni kohoaa, koska Helsingissä piti olla Olympiakisat vuonna 1940. Kuvan on ottanut Aarne Pietinen ja se on Museoviraston kuvakokoelmista. Tämän kuvan postasin ryhmään 24.3.22. Sillä oli tykkääjiä 1300.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Linnanmäen vuoristorata on kuvassa.

 

Monifoto on ottanut tämän kuvan Linnanmäen vuoristoradasta olympiavuonna 1952. Kuva on Helsingin kaupungin museosta peräisin. Tämän kuvan postasin 25.3.22 ja sillä oli yli 1400 tykkääjää.

 

Kaisaniemenkatua yöaikaan

Matti Honkavaara on kuvannut Kaisaniemenkatua yöllä vuonna 1970. Kuva on HKM: stä eli Helsingin kaupungin museosta. Minä postasin sen 28.3.22 ja sillä oli yli 1200 tykkääjää.

Tässä on ihmisiä Linnanmäellä.

Kuvassa on ihmisiä Linnanmäellä eli tarkemmin jäätelökioskilla. Kari Pulkkinen on tämän kuvan ottanut vuonna 1976. Se on Museoviraston kuvakokoelmista. Itse postasin sen 29.3.22 ja se saavutti yli 1100 tykkääjää.

Kuvassa on Tilkka.

Keskussotilassairaala Tilkka on oheisessa kuvassa 1940-luvulla. Kuvan on ottanut Aarne Pietinen Oy. Kuva on peräisin Museoviraston kuvakokoelmista. Se on postattu 5.4.22 ja tykkääjiä oli yli 1800.

Lapsia on leikkimässä pihalla Töölönkatu 57 ja Linnankoskenkatu 8

Kuvassa on kulmatalo Töölöstä pihapuolelta kuvattuna. Kuvan on ottanut Eino Heinonen vuonna 1950. HKM on kuvan lähde. Postasin sen 25.4.22. Tykkääjiä oli yli 1300.

Topeliuksenkatu 36 ja Mannerheimintie 118

Tässä osoitteessa sijaitsee Ravintola Tullinpuomi ja elokuvateatteri Sininen kuu. Juha Perämäki on ottanut tämän kuvan 8.10.1981. Kuva on HKM:stä. Postasin tämän kuvan 27.4.22 ja 1600 tykkääjä sillä oli.

Elannon ravintola Sturenkadulla

Pitkä jono  on ollut Sturenkatu 27 sijaitsevaan ravintolaan vuonna 1980, kun Harri Aiho on tämän kuvan sieltä ottanut. Kuva on Työväen arkistosta. Postasin tämän 28.4.22. Sillä oli 900 tykkääjää.

Museokadun viinakauppa

Volker von Bonin on kuvannut näkymää Töölöstä Museokadulta viinakaupan oven edestä. Lassie on päässyt myös kuvaan. Olympiavuosi 1952 on menossa. Kuva on HKM:stä. Postasin sen 29.4.22. Sillä oli 952 tykkääjää.

 

Elannon myymälä

Kuvassa on Elannon sekatavaramyymälä Laajasalossa vuonna 1933. Kuvan on ottanut tuntematon. Se on HKM:stä peräisin. Postasin tämän 29.4.22 ja sillä oli yli 1300 tykkääjää.

Tämä facebook ryhmä kasvaa kovaa vauhtia. Uskon, että 100 000 ryhmäläistä tulee vielä täyteen tämän vuoden aikana. Käy tutustumassa sivuihin(12) Helsinki vanhoissa kuvissa (The old pictures of Helsinki) | Facebook

 

Tässä on joitakin mainoksia, joissa on erinomaisen hyviä tarjouksia. Katso ja klikkaa!

*

Vallila on suomalainen sisustus- ja tekstiilialan perheyritys, joka on perustettu Helsingin Vallilaan vuonna 1935. Mallisto uudistuu kahdesti vuodessa. Se on aina sekä ajankohtainen että leimallisesti vallilalainen: rohkea, värikäs ja eri tyyleillä leikittelevä. Mallisto kattaa astiat, tapetit, sekä sisustus- että käyttötekstiilit aina metritavarasta suihkuverhoihin ja torkkupeittoihin asti, sillä kodin jokainen nurkka on erinomaisen muotoilun arvoinen – tai kuten vallilaisilla on tapana sanoa – Vallilaa vaille valmis. 

*

Kesällä vietetään paljon juhlia eri puolilla Suomea. Joskus sattuu vaan käymään niin, että menee päällekkäin synttärit ja rippijuhlat tai muuta vastaavaa. Silloin on todella hyvä olemassa tämä Interfloran palvelumuoto ostaa kukat ja yllättää sankari! Interflora on Suomen johtava kukkatervehdysten toimittaja. Interflora välittää päivittäin satoja tunteita ja tuoksuja kukkatervehdyksillä ympäri Suomen ja myös ulkomaille. Kotimaassa kukkatervehdyksiä toimittaa lähes 300 Interfloran kukkakauppaa. Interflora on maailmanlaajuisesti noin 140 maassa toimiva itsenäisten kukkakauppayrittäjien vapaaehtoinen organisaatio. Suomessa se on toiminut jo vuodesta 1927.

Yksi kommentti artikkeliin ””Helsinki vanhoissa kuvissa” on hieno Facebook ryhmä

  1. On ollut kiintoisa ryhmä seurata syntymäkaupunkini vaiheita kuvina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.