Tammikuussa 20. päivä vajaa kuukausi sitten kirjoitin ensimmäisen kuvapainotteisen blogini Kampista. Tämä on melko tuttua tienoota helsinkiläisille. Televisiossa usein näytetään erilaisia haastatteluja Kampista Narinkkatorilta. Alkuaan se oli Lumpunkerääjien tori eli Narinkka. Se syntyi varuskunnan läheisyyteen Simonkadun varteen 1870-luvulla. Etupäässä juutalaiset kauppiaat myivät siellä uusia ja käytettyjä vaatteita ja muita tavaroita. 1800-luvun puolivälissä Kamppi ja Rööperi olivat köyhien kaupunginosaa.
Eric Sundström on kuvannut talvisissa olosuhteissa Helsingin suomalaista tyttökoulua osoitteessa Yrjönkatu 18 – Bulevardi 8. Ajankohta on ollut vuosien 1914-1919 välissä. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Sebastian Gripenberg ja se valmistui vuonna 1884. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.
Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.
Fredrikinkadun ja Kansakoulukadun risteyksessä on ollut Kampintori vuonna 1930. Pietinen on tämän kuvan ottanut ja se on Museoviraston kuvakokoelmista.
Syyskuussa 1931 on Pietinen ottanut tämän kuvan Kampin kentältä, missä on pidetty suojeluskunnan ratsastuskilpailut. Kuva on Museovirastosta peräisin.
Heikinesplanadin lehmuksia siirretään Kamppiin 5.9.1935. Kuvan on ottanut Hugo Sundström. Kuva on Museoviraston kuvakokoelmista. Raitiovaunukiskot on varmastikin myös tässä yhteydessä siirretty kuvan keskelle, koska autoille haluttiin lisää kaistoja.
Kalevalan 100-vuotisjuhlan yhteydessä on tehty kunniakäynti Elias Lönnrotin patsaalle 28.2.1935. Kuvan on ottanut Pietinen ja se on Museoviraston kuvakokoelmista. Muistomerkki sijaitsee tietenkin Lönnrotinkadun varrella olevassa puistossa.
Tuntematon kuvaaja on ikuistanut näkymää niin sanotusta Maalaisten talosta osoitteessa Simonkatu 6. Näkymä on 1950-luvulta. Kuva on Museoviraston kuvakokoelmista.
Aukusti Tuhka on ikuistanut näkymää Helsingin linja-autoasemalta vuonna 1953. Bussit ovat samannäköisiä takaa päin, vaikkakin ne ovat erivärisiä. Taustalla on muun muassa Luonnontieteellinen museo ja Eduskuntatalo. Kuva on Museovirastosta.
Raija Järvelä on ottanut tämän valokuvan Marian sairaalasta. Ajankohta on ollut vuosi 1964. Se on osoitteessa Lapinlahdenkatu 16. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.
Tässä on näkymää Erottajankadulta luoteeseen. Simo Rista on kuvan ottanut vuonna 1970. HKM
Ravintola Kamppi sijaitsee Salomonkatu 1 osoitteessa. Kuva on vuodelta 1976. Se on Hotelli- ja ravintolamuseosta peräisin.
Linja-autoaseman Kampin kenttää on kuvannut Erkki Salmela syyskuussa vuonna 1977. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.
A. Pyykkö on kuvannut ilmasta päin Kamppia vuonna 1980. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.
Tässä on muutamia sopimuskumppanieni mainoksia. Katso ja klikkaa! Löydät ehkä sopivia tarjouksia itsellesi! Tätä kautta tilaaminen on ekologista ja terveellistä siihen verrattuna, jos matkustaisit itse paikalle hakemaan jostakin.
Tee Offerillan kanssa edullinen diili! Siellä on 1500 mahdollisuutta tehdä se!
Käypä kurkistamassa, mitä muutaman vuoden takainen Suomen paras hotelli tarjoaa!
Yrjönkatu 18 on toiminut 1923-1950 Helsingin Toinen Suomalainen Tyttökoulu. 1950-1957 Helsingin Toinen Tyttökoulu ja 1957-1977 Kirkkopuiston tyttökoulu. Ei Tyttönormaalilyseo. Kuvakaan ei ole Yrjönkatu 18 ja Bulevardin kulmasta.
Tiedot historiikista ”1923-1977 Tyttökoulussa Yrjönkadun ja Bulevardin kulmassa”
Kiitokset oikaisevasta kommentista! Vaihdoin kuvan selkeään ja vanhempaan. Nyt kuva on ensimmäisenä tässä kuvapainotteisessa blogissani. Aina silloin tällöin on tullut virheitä vastaan Museoviraston ja Finnan kuvatiedostoissa. Olen aina sitä mukaa välittänyt tietoa virheistä, kun olen varman oikaisutiedon saanut. Tämä virhe minun olisi ehdottomasti pitänyt itse havaita, koska itse rakennus on minulle tuttu 1990-luvulta. Olin silloin Helsingin Rakennuspiirillä töissä ja vastuualueella oli juuri tämän alueen valtion kiinteistöt. Vielä kerran kiitän ja toivotan kaikkea hyvää!