Pitkäsilta vanhoissa kuvissa kolmannen kerran

Olen kolmannen kerran blogien merkeissä Pitkänsillan tienoilla. Siltasaareen meni aikoinaan useita siltoja ja tämä oli siihen aikaan pisin. Siitä on nimi peräisin.

Näkymää Kallion suuntaan

Tässä ollaan vuodessa 1910. Tuntematon kuvaaja on ikuistanut näkymää Pitkänsillan kohdilta Kallioon. Vasemmalla puolella on Siltavuorenkatu 1 ja oikealla on John Stenbergin huvila Pitkänsillanranta 1. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Rakennustöitä vuonna 1911

Tuntematon kuvaaja on ikuistanut näkymää vuonna 1911. Pitkänsillan rakennustyöt ovat meneillään. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Uusi silta tuloillaan

Arvostettu Helsingin kuvaaja Signe Brander on myös ottanut kuvaa uuden kivisen sillan rakentamisesta vuonna 1912. Oikealla puolella on väliaikainen puusilta. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Luistinrata Kaisaniemenlahdella

Kalle Havas on kuvannut näkymää luistinradalta, joka on ollut Pitkänsillan läheisyydessä Kaisaniemenlahdella. Ajankohta on ollut vuosi 1920. Muutoinkin on ollut kansaa ulkoilemassa paljon. Kuva HKM

Unioninkatu 45

Etualalla on Pitkäsilta tässä Rafael Roosin ottamassa valokuvassa 1920-luvulla. Takana keskellä on Unioninkatu 45 ja Siltavuorenranta 18 osoitteessa oleva rakennus. Kuva HKM

Liikennettä Pitkälläsillalla

Hannes Mustakallio on kuvannut Pitkäsillan tienoota vuosien 1930-1933 välisenä aikana. Autot olivat kantikkaita tuohon aikaan ja monesti täysin mustia väriltään. Taustalla on Siltasaarenkatu 1. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Vene alittaa Pitkänsillan

Elanto-lehdessä  on vuonna 1956 ollut oheinen kuva Pitkänsillan alta, kun vene on siitä menossa. Luva HKM

Ilmakuvaa Kallion ja Siltasaaren tienoolta

Sky-Foto Möller on ottanut ilmakuvaa Kallion, Siltasaaren ja John Stenbergin rannan alueelta. Kuvassa keskellä on Pitkäsilta. Näkymä on 1960-luvulta.

Liikennettä 1960-luku

Tuntematon kuvaaja on ikuistanut näkymää Pitkälläsillalla 1960-luvulla. Tästä on vuosikymmenien aikana mennyt ylitse useita raitiovaunuja sekä linja-autoja yksityisliikenteen lisäksi. Hyvin ovat sillan rakenteet kestäneet. Kuva HKM

Liikennettä vuonna 1963

Tässä on Räshid Nasretdin kuvannut liikennettä Pitkälläsillalla vuonna 1963. Tämä on kuvattu Siltasaarenkatu 2:n kohdilta Kruununhaan suuntaan. Kuva on Museoviraston kuvakokoelmista.

Pitkäsilta lumipyryssä

Lähellä Pitkääsiltaa ovat nämä ihmiset kävelemässä sakean lumipyryn aikaan vuonna 1970. Valokuvaaja Simo Rista on kuvannut heitä ja liikennettä. Kuva HKM

Pitkäsilta vuonna 1971

Pitkäsilta on tässä nähtynä Siltavuorenrannasta. Taustalla on Pitkänsillanrannan rakennuksia. Unto Laitila on tämän näkymän ikuistanut. Tässä saman kadun varressa on vähän myöhemmin ollut Kansallisarkiston toimipiste. Samassa paikassa Siltavuorenranta 16 osoitteessa oli Sota-arkisto aikanaan. Tämä kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

 

Laitan pienen pätkän elävää kuvaa nimeltä ”Helsingin kätköistä”. Se on vuodelta 1950. Siinä on lyhyt maininta myös Pitkänsillan synnystä. Tämä hieno lyhytelokuva löytyy tästä: Helsingin kätköistä | Kansallinen audiovisuaalinen instituutti | Elonet (finna.fi)

Laitan muutamia mainoksia yhteistyökumppaneiltani. Näiden yrityksien tarjontaan ja tuotteisiin on helppo tutustua ihan kotisohvalta käsin. Käy kurkistamassa ja klikkaamassa, mitä edullisia tavaroita tai palveluksia on tarjolla!

*

Nyt kannattaa alkaa katsella kesäksi vuokramökkiä, kun valinnanvaraa vielä on. Tässä on yksi edullinen vaihtoehto. Katso ja klikkaa!

*

Jos sinulla on kertynyt pikkuvippejä ja osamaksulainoja monista paikoista, niin tässä on hyvä keino Suomen yhdistelylainan kautta maksaa ne pois. Katso ja klikkaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.