Roihuvuori vanhoissa kuvissa kolmannen kerran

Vielä saamme odottaa vajaan kaksi kuukautta, kun jälleen kirsikkapuut kukkivat Roihuvuoressa. Viime vuonna kävin siellä ihastelemassa 13.5 ja hanami alkoi virallisesti parin päivän päästä. Hanami on japania ja tarkoittaa kukkien katselemista. Montakohan kirjainta pitäisi muuttaa, jotta siitä tulisi kukkien kastelemista?

 

Porolahden kansakoulu

Tässä on menossa oppitunti Porolahden kansakoulussa vuonna 1957. Koulu on sijainnut Roihuvuorentie 2 osoitteessa. Kuvan on ottanut Heikki Havas. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Roihuvuorentie 18

Olavi Mannonen on ikuistanut näkymää Roihuvuorentie 18 pihalta vuosien 1957-1959 välisenä aikana. Kuva on Elannon kokoelmasta. Se löytyy myös Helsingin kaupunginmuseosta.

Tuhkimontie 10 ja 8

Heino Parkkari on ottanut ilmakuvaa Tuhkimontie 10 ja 8 rakennuksista vuonna 1958. Kuvaussuunta on lounaaseen. Taustalla on Sahaajankatu.

Elannon baari

Erik Friman on ollut kameransa  kanssa paikalla Elannon baarissa 20.4.1958. Osoite on ollut Roihuvuorentie 26. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Keijukaistenpolkua

Heino Parkkari on jälleen ollut ottamassa ilmakuvaa. Tässä on Keijukaistenpolku 4, 6 ja 8 sekä 3, 5 ja7. Ajankohta on ollut vuosi 1958. Taustalla oleva tie on Abraham Wetterin tien jatketta. Tien takana näkyy kauempana  Tammisaloa. Kuva HKM

Satumaanpolku 3, 5 ja 7

Ilmakuvilla jatketaan Heino Parkkarin ottamina. Tässä on Satumaanpolku 3, 5 ja 7 sekä Keijukaistenpolku 1, 3 ja 4. Ajankohta on ollut vuosi 1958. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Osuuskauppaliikkeen 60-vuotisjuhla

Tässä on vanha valokuva Työväen arkiston kokoelmista. Osuuskauppaliike viettää 60-vuotisjuhlaa vuonna 1960 Roihuvuoressa. Heti ensimmäisenä vasemmalla kuvassa polttelee Kulutusosuuskuntien Keskusliiton puheenjohtaja Väinö Tanner piippuaan.

Porolahden kansakoulu

Pesäpalloa pelataan Porolahden kansakoulun pihalla 1960-luvulla. Constantin Grünberg on tämän kuvan ikuistanut. HKM

 

Jouluaattoa Tuhkimontiellä

Helsingin kaupunginmuseon kuvakokoelmista löytyi vuodelta 1967 tai 1968 Tuhkimontie 7 B osoitteesta Naapurin perheestä kuva.

Poika ja polkupyörä

Simo Rista on ollut kamaransa kanssa Prinsessantie 4 pihapiirissä. Hän on ikuistanut hienon kuvan pojasta ja polkupyörästä. Ajankohta on ollut vuosi 1970.  Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Roihuvuoren kirkko

P.O. Welin on ottanut tämän kuvan Roihuvuoren kirkosta vuonna 1996. Osoite on Tulisuontie 2. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Tahvonlahden ala-asteen ruokala

Mauri Helenius on ikuistanut näkymää 25.5.2004 Tahvonlahden ala-asteen ruokalasta Gunillantieltä. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

 

Laitan kaksi sopimuskumppanieni mainosta tähän vielä. Katso ja klikkaa, mitä tarjouksia heiltä löytyy! 

*

Lindexissä on edullisia vaatteita vauvoille ja naisille! Käy kurkkaamassa!

*

Björn Borg oli aikoinaan maailman paras tennispelaaja. Huippua on myös hänen tuotteensa vaatetuksessa. Käy katsomassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.