Olen nyt kolmatta kertaa Suomenlinnassa kuvapainotteisten blogieni myötä. Olen tuonut joka kerran 12 vanhaa valokuvaa näytille vuosikymmenien takaa. Olen joitakin kuvia tuonut esille myös Helsinki vanhoissa kuvissa Facebook ryhmässä. Tuossa mainiossa ryhmässä on jo yli 100 000 jäsentä. On ilo kuulua siihen.
Tällä kertaa vanhin kuva on vuodelta 1855. Se on valokuva maalauksesta. Laitan blogini loppuun suoran linkin niistä kahdesta aikaisemmin tekemästäni Suomenlinna-blogista. Esille tuomani vanhat valokuvat tuovat tullessaan paikallishistoriaa. Olen välittänyt kuvia ihmisistä, rakennuksista, luonnosta ja monista erityispiirteistä, jotka kuvaavat juuri tätä aluetta eri aikakausina. Suomenlinnan kohdalla olemme Viaporin linnoituksien maisemissa, joita nykyisin käy kurkistamassa vuosittain jopa noin miljoona turistia. ”Suokki” on Unescon maailmanperintökohteena yksi maamme suosituimpia matkailukohteita. Linnanmäen huvipuiston kävijämäärä on suunnilleen samaa luokkaa.
Suomenlinnaa on piirtänyt V. Sadovnikov ruhtinatar Z.N. Jusupovin huvilalta päin katsottuna vuonna 1855. Tuo huvila sijaitsi Kaivopuistossa. Tämä kuva on Museoviraston kuvakokoelmista peräisin.
Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.
Kustantaja M.L. Carstens on vuonna 1909 kuvauttanut Isoa Mustasaarta. Tässä se on kaakosta nähtynä. Kuva on Museovirastosta.
Suomessa alkoi valtakunnallinen poliisikoulutus vuonna 1918. Se aloitti toimintansa Helsingin keskustassa. Seuraavana kesänä koulutus siirrettiin Suomenlinnaan Susisaaren Palmstiernan linnakkeeseen. Tässä on voimistelutunti poliisikoulussa 1920-luvulla Kuvan on ottanut Korttikeskus. Se on Museoviraston kuvakokoelmista peräisin.
Tässä on menossa Suomenlinnan palokunnan harjoitukset vuosien 1928-1930 välisenä aikana. On se vaatinut melkoista rohkeutta kiivetä noinkin tuulisella paikalla palotikkaita myöten noin korkealle, kun ei tikkailla mitään tukea näy ylhäällä olevan. Kuva on Korttikeskuksen kokoelmasta Museovirastosta.
Valokuvaaja Pietinen on ikuistanut näkymää vuonna 1932, kun Jäänmurtaja Jääkarhu saapuu Suomenlinnan telakalle. Jääkarhu oli suomalainen Merenkulkuhallituksen höyrykäyttöinen jäänmurtaja. Se oli käytössä vuosina 1926-1972. Se valmistui Rotterdamissa. Koneteho oli 9 200 hevosvoimaa. Miehistöä murtajaan työllistyi 38 henkilöä. Tämä kuva on Museoviraston kuvakokoelmista.
Valokuvaaja Pietinen on käynyt kesällä 1933 Sotamuseossa kuvaamassa sisätiloja. Tämä sotamuseo on entinen Venäjän asevarasto, jossa on nykyisin näyttelyjä ja aseita. Sen osoite on Iso Mustasaari C 77. Tämä ikuistus on Museoviraston kuvakokoelmista.
Otso Pietinen on ottanut kuvan kahvilasta Suomenlinnassa vuonna 1949. Kuva on Museovirastosta.
Tykki on huurussa talvella 1960, kun valokuvaaja Istvan Racz on kuvannut Suomenlinnan rantaa talvisessa maisemassa. Kuva on Museovirastosta.
Tuntematon kuvaaja on ottanut kuvan Suomenlinnan lautasta vuonna 1965. Kuva on Museovirastosta.
Simo Rista on helmikuussa 1970 kuvannut talvista Suomenlinnaa Isossa Mustasaaressa. Näkymä on etelään Susisaaren suuntaan. Vasemmalla on Inventaariokamarin pääty sekä silta Susisaareen.
Jalmari Aarnio on ikuistanut näkymää 1970-luvulla Suomenlinnassa. Tässä on rakennus C 53 Isossa Mustasaaressa. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.
Volker von Bonin on ollut kameransa kanssa Walhallassa. Ajankohtaa ei ole tiedostossa mainittu. Kuva on Museovirastosta.
Laitan muutamia mainoksia yhteistyökumppaneiltani. Näiden yrityksien tarjontaan ja tuotteisiin on helppo tutustua ihan kotisohvalta käsin. Käy kurkistamassa ja klikkaamassa, mitä edullisia tavaroita tai palveluksia on tarjolla!
Lomarenkaalla on melkoisen laaja valikoima vuokramökkejä, huviloita ja huoneistoja ympäri Suomea. Kaikkiaan löytyy 4200 kohdetta. Klikkaa kuvaa ja katso!
Pari vuotta sitten Naantalin hotelli valittiin Suomen parhaaksi. Kurkista, mitä tarjouksia täältä löytyy kylpylöineen! Sieltä löytyy ainakin 60+ tarjoukset, syyskuun hoitotarjoukset ja K-plussa-tarjoukset.