Myllypuro vanhoissa kuvissa toisen kerran

Taitaa olla kolmisen vuotta aikaa, kun kävin melko uudessa ja komeassa Arena Centerissä Myllypurossa alkukeväällä katsomassa ikämiessarjan salibandya. Sitä pelattiin ihan SM-tasolla. Mestaruudet ratkottiin tuolloin keväämmällä Kempeleellä. Veljeni joukkue Mikkelin Maalihaukat vei silloin 60 vuotisten Suomen mestaruuden. Muutamia kertoja olen ollut myös lähellä olevilla ulkokentillä katsomassa Helsinki-Cupia, kun tyttäreni pojat ovat olleet pelaamassa.

Melko tuoreita kuvia on tällä kertaa tarjolla, sillä vanhimmat ovat 1970-luvulta.

Myllypurontie 22

Tässä ollaan kuvan myötä elokuussa vuonna 1970 oven tienoilla Myllypurontie 22 kerrostalossa. Simo Rista on tämän kuvan ottanut. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Myllypurontie 22 parkkipaikka

Tässä on äskeisen talon Myllypurontie 22:n parkkipaikka-aluetta. Simo Rista on ikuistanut tämänkin kuvan elokuussa 1970. Kuva HKM

Orpaanporras

Orpaanporras on noin kilometrin mittainen kävely- ja pyörätie, jota pitkin pääsee Myllypuron halki. Tässä on vasemmalla puolella myymälärakennus. Luonnonläheisyyttä ja sen mukanaan tuomaa rauhaa ovat useat Myllypuron asukkaat kiitoksien kanssa kehuneet. Kuvan on jälleen ottanut Simo Rista elokuussa vuonna 1970. Kuva HKM

Tyttöjen taitoluisteluharjoitukset

Juhani Aarnio on 1970-luvulla ollut kameransa kanssa Myllypuron jäähallissa kuvaamassa näiden tyttöjen taitoluisteluharjoituksia. Halli sijaitsee Ratasmyllynkuja 1 osoitteessa. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Myllypuron jäähalli

Tässä on Myllypuron jäähalli ulkoa päin kuvattuna 1970-luvulla. Jalmari Aarnio on tämän valokuvan ottanut. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Myllärintie 1

Kaikki asuintalot Myllypurossa eivät ole isoja kerrostaloja. Tässä on esimerkki vähän pienemmästä puutalosta. Sinikka Vainio on vuonna 1971 kuvannut tätä vanhempaa asuintaloa. Kuva HKM

Lasten päiväkoti

Tämän aidatun alueen sisäpuolella on lasten päiväkoti. Sitä on kuvannut Keijo Laajisto vuosien 1973-1977 välisenä aikana. Sen osoite on Mustapuronplku 1, Aiturinraitti 1 ja vielä Myllytontunpolku 8. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Myllypuron urheilupuisto

Tämä on vanhempi versio Myllypuron urheilupuistosta. Tämän kuvan on ottanut P. Lagus vuonna 1976. Silloinen osoite on ollut Kajaaninlinnantie. Kuva HKM

Lapsia kansakoulun pihalla

Tässä on Myllypuron kansakoulun seinustaa. Lapsia on pihalla. Kuvan on ottanut G.-C. Roos vuonna 1976. Osoite on Yläkivenrinne 6. Kuva HKM

Myllypuron metroasema

Jan Alanco on kuvannut Myllypuron metroasemaa 3.9.1990. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Metroasemaa sisältä

Myös sisältä päin on Jan Alanco ikuistanut näkymää Myllypuron metroasemalta 3.9.1990. Kuva HKM

Myllypuron ostoskeskus

Tässä on Myllypuron ostoskeskuksen aluetta vuonna 1990. Se sijaitsee osoitteessa Kiviparintie 1. Kuvan on ottanut Jan Alanco. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

 

Laitan muutamia mainoksia yhteistyökumppaneiltani. Näiden yrityksien tarjontaan ja tuotteisiin on helppo tutustua ihan kotisohvalta käsin. Käy kurkistamassa ja klikkaamassa, mitä edullisia tavaroita tai palveluksia on tarjolla!

*

Tämä on hyvä vaihtoehto rengaskauppoihin. Nopeat toimitukset kotiisi tai asennuskorjaamollesi; useita maksutapoja sekä edulliset renkaat ja vanteet. Rengasmerkkejä ovat mm. Good year, Pirelli, Bridgestone, Hankook, Continental, Michelin ja Nokian tyres. Löytyy myös Outlet, jossa on tosi edulliset hinnat. Klikkaa kuvaa ja katso!

*

Pari vuotta sitten Naantalin hotelli valittiin Suomen parhaaksi. Kurkista, mitä tarjouksia täältä löytyy kylpylöineen!Sieltä löytyy ainakin 60+ tarjoukset, syyskuun hoitotarjoukset ja K-plussa-tarjoukset.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.