Lauttasaari vanhoissa kuvissa neljännen kerran

Olen Lauttasaarta kuvannut nyt 36 vanhan valokuvan verran aiemmissa blogeissani ja nyt tulee 12 kuvaa lisää. Osan näistä kuvista olen ehtinyt tuoda näytille myös Facebook ryhmässä Helsinki vanhoissa kuvissa. Tuossa mainiossa ryhmässä on tällä hetkellä tarkalleen 107 473 jäsentä.

Pariskunta on lapsineen kävelyllä

Tuntematon valokuvaaja on ikuistanut näkymää 1930-luvun Lauttasaaressa. Tässä ollaan kävelyllä lastenvaunujen kera. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta. Eipä ole tarkempaa tietoa siitä, missä päin Lauttasaarta tässä liikutaan.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Nainen kiillottaa autoa

Tässä ollaan kuvan myötä Konela Oy:n pihamaalla Lauttasaaressa Heikkiläntie 5 osoitteessa. Nainen on kiillottamassa autoa, joka on Ford Standard vuosimallia 1938. Kuvan on ottanut valokuvaaja Väinö Kannisto 9.10.1951. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Mies ja moottoripyörä

Tässä ollaan vielä samalla Konelan pihamaalla Lauttasaaressa kuin edellisessä kuvassa. Kuvan ottaja Väinö Kannisto on myös sama kuin edellisessä. Samoin on päiväyskin sama. Se on 9.10.1951.

Lauttasaaren kartano

V. Salokangas on käynyt kuvaamassa Lauttasaaren kartanoa vuonna 1955. Se sijaitsee Kauppaneuvoksentie 18 osoitteessa. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Taivaanvuohentie 14

Rivitaloa Taivaanvuohentie 14 osoitteessa on kuvannut arvostettu valokuvaaja Volker von Bonin. Ajankohta on ollut vuosi 1959. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Villa Tallberg

Kun Lauttasaaren kehityksestä puhutaan, niin aina täytyy myös ottaa huomioon nimi Tallberg. Julius Tallberg on ollut kaikki kaikessa tässä kehityksessä. Tämän valokuvan Villa Tallbergista on ottanut Volker von Bonin vuonna 1959.

Lauttasaaren kirkko

Ilmakuvan keskiössä on Lauttasaaren kirkko. Sky-Foto Möller on tämän näkymän ikuistanut vuonna 1964. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Kirkko vihittiin käyttöön 20.9.1958. Sen ovat suunnitelleet Marja ja Keijo Petäjä. Sisustuksen ja ehtoolliskaluston suunnitteli Ilmari Tapiovaara. Kirkon materiaalina on betoni. Siellä on istumapaikkoja 700 henkilölle. Rakennuksessa on kaksi kirkkosalia, joista suurempaa käyttää suomenkielinen Lauttasaaren seurakunta. Pienempi kirkkosali on ruotsinkielisen Johannes församlingin käytössä ja on nimeltään S:t Jacobs kyrka. Näitä kirkkosaleja yhdistää siipirakennus, jossa on muun muassa kirkkoherranvirasto ja liikuntasali.

Lapsi pilkkii

Lapsi on pilkkimässä Lauttasaaren edustalla. Ajankohtaa ei ole mainittu, mutta Volker von Bonin on kuvan ottanut. Se on Museoviraston kuvakokoelmista.

Moottoriveneitä rannassa

Tässä kuvassa on moottoriveneitä Suomen Moottoriveneklubin Pajalahden venesatamassa Lohiapajanlahden rannassa Lauttasaaressa. Kuvan on toukokuussa 1976 ottanut Volker von Bonin.

Pojat pelaavat koripalloa

Tämä kuva on otettu Lauttasaaren yhteiskoulun pihalla osoitteessa Isokaari 19. Sen on ikuistanut Volker von Bonin toukokuussa 1978. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Lapsia päiväkoti Pajalahden pihalla

Lapsia on kiipeilytelineen luona päiväkoti Pajalahden pihalla osoitteessa Pajalahdentie 10. Volker von Bonin on tämänkin valokuvan ottanut. Ajankohta on ollut vuosi  1978.

Kahvila Mutteri sisältä päin

Tosi suosittua paikkaa Lauttasaaressa on kuvannut sisältä päin Ilari Järvinen. Hän on ollut kameransa kanssa Mutterissa vuonna 1998. Kuva on Hotelli- ja ravintolamuseosta.

Laitan muutamia mainoksia yhteistyökumppaneiltani. Näiden yrityksien tarjontaan ja tuotteisiin on helppo tutustua ihan kotisohvalta käsin. Käy kurkistamassa ja klikkaamassa, mitä edullisia tavaroita tai palveluksia on tarjolla!

*

Lomarenkaalla on melkoisen laaja valikoima vuokramökkejä, huviloita ja huoneistoja ympäri Suomea. Kaikkiaan löytyy 4200 kohdetta. Klikkaa kuvaa ja katso!

*

Pari vuotta sitten Naantalin hotelli valittiin Suomen parhaaksi. Kurkista, mitä tarjouksia täältä löytyy kylpylöineen! Sieltä löytyy ainakin 60+ tarjoukset, syyskuun hoitotarjoukset ja K-plussa-tarjoukset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.