Kontula vanhoissa kuvissa kolmannen kerran

Kauan on kulunut aikaa siitä, kun Kontulaa Jakomäen kanssa pidettiin vähän pahamaineisina lähiöinä. Näin on yleensä kaikkialla. Järvenpäässä on esimerkiksi Jamppaa ja Pajalaa pidetty vastaavanlaisina asuinseutuina. Itse alueilla on vielä eroteltu se, että onko kyseessä vuokra- vai osaketalo. Ne vuokratalothan ne vasta pahamaineisia siellä ovatkin, sanotaan! Kaikesta huolimatta näiltä alueilta löytyy asukkaita, jotka ovat siellä vuosikymmeniä asuneet tyytyväisinä. Kun lähiöitä alkoi 1960- ja 1970-luvulla tulla Helsinkiin ja muihinkin suomalaisiin kaupunkeihin, oli väestön kasvu syntyvyyden ja maaltamuuton vuoksi hyvin runsasta. Nyt on tilanne tältä osin rauhoittunut huomattavasti. Maahanmuuton yleistyessä on näitä ongelmia tullut vastaan uudestaan. Monet muistavat 1990-luvulla esimerkiksi Joensuun ulkomaalaisvastaiset skinheadit.

Haluan vielä korostaa, että itsekin tunnen paljon niitä ihmisiä, jotka ovat asuneet Kontulassa vuosikymmeniä ja pitävät sitä tosi hyvänä mestana asua. Siellä on leppoisia ihmisiä ja paljon luontoa ympärillä. Väljyys on otettu huomioon rakennuksia suunniteltaessa, etteivät talot ole liian lähellä toisiaan.

E-huoltamon avajaiset Kontulassa

Kontula-Seuran puheenjohtaja Armas Viita avaa Keinutien E-huoltamon joko vuonna 1967 tai 1968. Rakennus on nyttemmin purettu. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Kontulan luontoa

Tässä on polkua männikössä Kontulan ostoskeskuksen liepeiltä kuvattuna syyskuussa vuonna 1970. Näkymän on ikuistanut Eeva Rista. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Lapsia ja aikuisia on kävelemässä

Simo Rista on kuvannut lapsia ja aikuisia kävelemässä jonossa puiden lomassa Kaarenjalan ja Kontulankaaren seutuvilla. Ajankohta on ollut vuosi 1970. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Lapsia on kävelemässä

Simo Rista on jälleen ollut kameransa kanssa paikalla, kun lapset ovat kävelemässä jalankulkuraitin laidalla Kontulassa. Vuosi 1970 on meneillään. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Koira istumassa

Tässä on uimahallille johtavat portaat, jossa on koira istumassa ja odottamassa isäntäänsä. Lähellä on myös Kontulan ostoskeskus. Eeva Rista on tämän näkymän ikuistanut vuonna 1970. Kuva HKM

Leikkipuisto Lampi

Poika työntää nukenvaunuja Lampipolku 12 osoitteessa. Leikkipuisto Lampi on tämän paikan nimi. Kuvan on ottanut Pekka Vuori vuonna 1982. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Kontulalaisia nuoria

Tässä on kontulalaisia nuoria erilaisiin asuihin ja päähineisiin pukeutuneina. Ajankohtaa ei ole tiedossa. Kuvan on ottanut Pentti Huttunen. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Diskotanssiesitys

Kontula täyttää 30 vuotta ja juhlissa on ollut myös diskotanssiesitys. Tapahtuma oli vuonna 1994. Se pidettiin Kontulan Ostoskeskuksessa Ostostie 4 osoitteessa. Kuva HKM

Täti Vihreä ja lapsia

Elina Nummi on Täti Vihreä rakennusvirastosta. Tässä hän on lapsien kanssa Kontulan ostoskeskuksessa 1990-luvulla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Apteekki remontissa

Kontulan apteekin remontti on loppusuoralla ja apteekin hyllyjä laitan järjestykseen. Ajankohta on vuosi 1995. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Panda-karhu ja lapsia

Rintinpolun koulun pihalla on Panda karhu ja lapsia. Heitä on kuvannut 14.9.1996 Pentti Huttunen. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Kesäterassilla 1996

Aurinkoista tunnelmaa on kesäterassilla 31.8.1996 Kontulan ostoskeskuksessa. Kuvan on ikuistanut Ostostie 4 osoitteessa Pentti Huttunen. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

 

Tässä tulee vielä muutamia sopimuskumppanieni mainoksia hyvistä tuotteista tai palveluista. Katso ja klikkaa!

*

Vakuutukset on hyvä aika ajoin kilpailuttaa! Samalla on hyvä katsoa, ovatko ne ajan tasalla. Katso ja klikkaa! 

*

Vallilasta löytyy verhoja ja mattoja sekä paljon muuta kodin sisustukseen liittyvää tavaraa. Outletissa on aikamoiset alennukset nyt! Pikakatsauksella suurin alennus oli 77 %. Siellä on verhoja, julisteita, liinoja, patakintaita, kangaskasseja, mattoja, kankaita, pyyhkeitä, pussilakanoita, tyynynpäällisiä, essuja, kulhoja, mukeja, tarjottimia, lautasia ja vahakankaita. Katso ja klikkaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.