Linnanmäki vanhoissa kuvissa neljännen kerran

Olen tuonut näytille 36 vanhaa valokuvaa Linnanmäeltä ennen tätä neljättä blogiani. 12 kuvaa tuon tarjolle nytkin, kuten tapanani on ollut yhtä blogia kohden. Joitakin kuvia olen postannut aiemmin Helsinki vanhoissa kuvissa Facebook-ryhmässä. Lintsi on pikku hiljaa varmaankin pääsemässä entisiin kävijämääriin. Miljoona ihmistähän siellä yleensä vuosittain vierailee. Korona on tuonut selkeää vähennystä muutamien vuosien ajan kaikkialle, missä massoittain on ihmisiä kokoontunut.

Esiintymislava ja vesitorni

Monifoto on ikuistanut näkymää Linnanmäeltä vuonna 1952. Tuolloin siellä vieraili varmaan myös olympiakisoihin osallistuneita urheilijoita ja katselijoita monista eri maista. Linnanmäki sijaitsee osoitteessa Tivolitie 10. Tämä kuva on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Ulkomaisia vieraita vuoristoradalla

Tässä on vuoden 1952 olympiakisojen aikaan Linnanmäellä vierailulla olleita ulkomaalaisia urheilijoita tai turisteja. He ovat rohjenneet lähteä vuoristoradalle. Volker von Bonin on tämän näkymän ikuistanut. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Pienet tytöt karusellissa

Tässä on iloista ja hämmentynyttä ilmettä pienillä tytöillä karusellissa hevosten selässä. Tuntematon kuvaaja on heitä ikuistanut 1950-luvulla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Hurricane

Hurricane eli suihkio-niminen huvipuistolaite on kuvassa. Tuntematon kuvaaja on napannut kuvan hurjasta laitteesta ja ihmisistä, jotka katselevat laitteen menoa ja mahdollisesti itse jonottavat siihen menoa. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Vapunviettäjiä Linnanmäellä

Tässä on vappu meneillään vuonna 1955. Valokuvaaja Väinö Kannisto on ikuistanut näkymää Linnanmäeltä tuolloin. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Vapunviettäjiä

Tässä on edelleen vapunviettäjiä vuodelta 1955. Väinö Kannisto on heitäkin kuvannut. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

 

Lapsia on yleisönä penkeillä

Jalmari Aarnio on kuvannut yleisöä, josta suurin osa etualalla on lapsia. Jokin esitys on ollut alkamassa. Ajankohta on ollut vuosi 1959. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Ihmisiä Linnanmäellä

Vuosien 1960-1963 välisenä aikana on Sky-Foto Möller kuvannut Linnanmäkeä. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Yleisnäkymää huvipuistosta

Pekka Kyytinen on ikuistanut yleisnäkymää Linnanmäen huvipuistosta vuosien 1960-1963 välisenä aikana. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

 

Marita Lindahl karusellissa

Miss Suomi Marita Lindahl on karusellissa kesäkuussa 1969. Häntä on ollut kuvaamassa Helge Heinonen. Kuva on Museovirastosta.

Hattara maistuu

Kari Rainer Pulkkinen on ikuistanut näkymää Linnanmäeltä vuonna 1976. Hattara kuuluu asiaan Lintsin reissulla. Kuva on Museovirastosta.

Autorataa

Juhani Meronen on kuvannut autorataa Linnanmäellä 1980-luvulla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Laitan tähän suorat linkit aikaisemmista Linnanmäki-blogeistani:

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Linnanmäki – Mannari (blogaaja.fi)

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Linnanmäki toisen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Linnanmäki kolmannen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Tässä tulee vielä muutamia sopimuskumppanieni mainoksia hyvistä tuotteista tai palveluista. Katso ja klikkaa!

*

Vakuutukset on hyvä aika ajoin kilpailuttaa! Samalla on hyvä katsoa, ovatko ne ajan tasalla. Katso ja klikkaa! 

*

Vallilasta löytyy verhoja ja mattoja sekä paljon muuta kodin sisustukseen liittyvää tavaraa. Outletissa on aikamoiset alennukset nyt! Pikakatsauksella suurin alennus oli 77 %. Siellä on verhoja, julisteita, liinoja, patakintaita, kangaskasseja, mattoja, kankaita, pyyhkeitä, pussilakanoita, tyynynpäällisiä, essuja, kulhoja, mukeja, tarjottimia, lautasia ja vahakankaita. Katso ja klikkaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.