Malmi vanhoissa kuvissa neljännen kerran

Malmi on ollut melko merkittävästi mukana minunkin elämässä aikoinaan. Vaimoni oli siellä töissä kolmisenkymmentä vuotta, joten terveyskeskuksen tienoo ainakin tuli tuolloin tutuksi. Järvenpäähän muutettuamme kuljimme joitakin vuosia omalla autolla töissä. Kyydissämme tuli myös eräs pariskunta jonkin aikaa, joten ei se hiilijalanjälki niin hirveän huono kuitenkaan ollut, vaikka bensaa paloikin.

Neljättä kertaa olen täällä nyt blogieni merkeissä ja tälläkin kertaa tuon esille 12 vanhaa valokuvaa, kuten tapanani on yleensä ollut. Olen joitakin kuvia tuonut näytille myös maan mainiossa facebook-ryhmässä Helsinki vanhoissa kuvissa.

Sunnuntaipalstat Malmilla

Seurue on viettämässä kahvihetkeä pihanurmikolla vuonna 1913. Sokoloffin talo on rakenteilla taustalla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Sunnuntaipalstat on yhä olemassa oleva alue Malmin lentokentän länsipuolella. Se on noin 500 asukkaan pientaloalue. Tasaiselle peltoalueelle palstoitettiin tontteja ja rakennettiin pientaloja jo 1900-luvun alkuvuosina. Siellä on vielä muutama rakennus säilynyt vanhalta ajalta. Vanhin on Pilvitie 7:ssä oleva rakennus, joka on vuodelta 1900. Valtaosa nykyisistä rakennuksista on vuosilta 1975-2000.  Alueella on sekä yksityisessä omistuksessa olevia ja kaupungin omistamia, vuokrattuja tontteja.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Malmin Ponnistajien poikia

Malmin Ponnistajat on voimistelu- ja urheiluseura. Tässä on heidän poikiaan Eläintarhan urheilukentällä 1920-luvulla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Romaneja Malmilla

Tässä on Hugo Sundströmin ottama kuva Malmilta 30.5.1930. Kuva on ollut seuraavana päivänä myös Hufvudstadsbladet-lehdessä. Tämä kuva löytyi Museoviraston kokoelmista.

Marsalkka onnittelemassa urheilijoita

Malmilla pidettiin Maailmanmestaruuskilpailut ammunnassa vuonna 1937. Tässä on Suomen marsalkka C.G.E. Mannerheim onnittelemassa urheilijoita. Kuva on Suomen Metsästysmuseosta.

Kirkonkyläntietä

Tässä on syksyistä näkymää Kirkonkyläntieltä vuonna 1970 kuvannut Simo Rista. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Ylä-Malmi ja Malmin raittia

Tässä ollaan edelleen Ylä-Malmilla ja siellä Malmin raitilla, kuten myös edellisessä kuvassa. Tämänkin näkymän on Simo Rista kuvannut vuonna 1970. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Malmin sairaalan rakennuksia

Volker von Bonin on ikuistanut näkymää Malmin sairaalan ympäristöstä vuonna 1974. Osoite on Talvelantie 6. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Rakennuksia vanhan juna-aseman läheltä

Ilkka Pöyhönen on 25.11.1977 ollut kuvaamassa rakennuksia Malmin vanhan juna-aseman alueella. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Malminraitti 3

Tässä on vanha kolmikerroksinen kivitalo osoitteessa Malminraitti 3. Petri Sipilä on tämän kuvan käynyt ottamassa vuosien 1980-1983 välisenä aikana. Punaisesta pellistä on tehty persoonallinen mansardikatto. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Notkotie 23

Ylä-Malmilla ollaan kuvan myötä jälleen. Kuvan on ottanut Jan Alanco Notkotie 23 kohdilta 23.6.1982. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Teollisuusaluetta Ylä-Malmilla

Scan-Foto on ollut kuvaamassa Ylä-Malmin teollisuusaluetta vuonna 1983. Vasemmalla ovat rakennukset Traktoritie 7, 5, 3 ja 1. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Näkymä Karviaisrinteen päästä

Jan Alanco on ottanut kuvan Karviaisrinteen päästä kaakon suuntaan 28.6.1984. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Laitan tähän suorat linkit aikaisemmin tekemiini Malmi-blogeihin. Olen näiden lisäksi tehnyt vielä erikseen blogeja Malmin lentoasemasta. Kaikkia muitakin kirjoitelmiani Helsingistä muilta alueilta pääset katselemaan blogini lopussa olevasta Arkistot-osiosta.

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Malmi – Mannari (blogaaja.fi)

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Malmi toisen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Malmi kolmannen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Laitan muutamia mainoksia yhteistyökumppaneiltani. Näiden yrityksien tarjontaan ja tuotteisiin on helppo tutustua ihan kotisohvalta käsin. Käy kurkistamassa ja klikkaamassa, mitä edullisia tavaroita tai palveluksia on tarjolla!

*

Jos sinulla on kertynyt pikkuvippejä ja osamaksulainoja monista paikoista, niin tässä on hyvä keino Suomen yhdistelylainan kautta maksaa ne pois. Katso ja klikkaa!

*

Käy kurkistamassa Telian tarjouksia! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.