Vuosaari vanhoissa kuvissa neljännen kerran

Olin viimeksi vanhojen valokuvien esittelyssä kuvapainotteisten blogieni kautta täällä Vuosaaressa noin kahdeksan kuukautta sitten. Tämä on nyt neljäs 12 valokuvan satsi täältä. Olen näitä kuvia joitakin tuonut näytille myös Facebook-ryhmässä Helsinki vanhoissa kuvissa. Siellä tuli juuri jokin aika sitten täyteen 120 000 jäsenen raja.

Kesän aikana tuli käydyksi syömässä Rastilan kartanossa yhdessä vaimoni, tyttäreni ja nuorimman lapsenlapseni kanssa. Se oli ihan maittava keittolounas viihtyisässä ympäristössä.

Nordsjön kartanon sali

Nyt olemme päässeet 1900-luvun vaihteen aikoihin Nordsjön kartanon saliin. Tuntematon kuvaaja on ikuistanut tämän näkymän. Varsin lähellä tätä kartanoa olen useaan otteeseen käynyt peluuttamassa ja kuskaamassa lapsenlapsiani Helsinki-cupissa jalkapalloilussa. Itse olen lenkkeilyt väliajoilla ympäristössä. Tämä kuva on Museoviraston kokoelmista.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Ihmisiä Bergbackan rannassa

Bergbackan huvilan rannassa on ihmisiä lekottelemassa kesäisenä päivänä vuonna 1913. Uimarantavarusteita ei ole kenelläkään. Huvila on sijainnut Ramsininniementiellä. Tämä kuva on Helsingin kaupunginmuseosta. Ehkä on ollut joku juhla kyseessä, kun on kaikilla niin siistit vaatteet.

Pihatöitä Kallvikissa

Tässä tehdään pihatöitä meren välittömässä läheisyydessä Kallvikissa vuonna 1929. Kyseessä on G.M. von Essenin huvila Leppäniementiellä. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Mahtava kalasaalis

Valokuvassa ovat Lasse ja Tuula Sarparanta kalansaaliin kanssa G.M. von Essenin huvilalla Kallvikissa. Isompi hauki on Tuulan mittainen. Hauki painoi 10 kg 200 g. Näkymä on vuodelta 1940 Leppäniementieltä. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Mustalahdentie 10

Penttilän kioskin näyteikkuna on vanginnut poikien katseet Vuosaaressa osoitteessa Mustalahdentie 10. Se on Vuosaaren pohjoisessa ostoskeskuksessa. Eeva Rista on napannut tämän valokuvan vuonna 1970. Se on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Ulappasaarentie 4

Shellin pääkonttori ja ns. pikkuostari ovat tässä Simo Ristan ottamassa valokuvassa vuodelta 1970. Osoite on Ulappasaarentie 4. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Ilveskorvenpuisto

Tyttöjä on leikkimässä nukeilla Ilveskorvenpuistossa Vuosaaressa vuonna 1970 Kangaslammen rannalla. Taustalla on Kallvikintie. Eeva Rista on tämän näkymän kuvannut. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Huvipuisto Vuosaaressa

Ihmisiä on kiertävässä huvipuistossa Vuosaaressa syyskuussa 1970. Eeva Rista on ollut myös kameransa kanssa paikalla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Leikkipuisto Vuosaari

Herttoniemeläinen valokuvaaja Istvan Racz on käynyt kuvaamassa leikkipuistoa Vuosaaressa. Ajankohta on vuosi 1970. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Ulappasaarentie

Ulappasaarentiellä olevat veistokselliset terassitalot rakennettiin vuosina 1969-1971. Ne ovat siis vähän yli 50 vuotta vanhoja rakennuksia tänä päivänä. Taloyhtiö tunnetaan nimellä Asunto-osakeyhtiö Säästöniemi. Se oli aikanaan Asuntosäästäjät ry:n toteuttama kohde. Suunnittelijana toimi Touko Neronen. Istvan Racz on tämän kuvan ottanut vuonna 1970 melko tuoreeltaan. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Pauligin kahvipaahtimo

Kahvipaahtimon koneita Vuosaaressa on ollut kuvaamassa Kari Pulkkinen vuonna 1972. Presidentti Urho Kekkonen vihki tämän paahtimon käyttöön vuonna 1968. Aikaisempi Pauligin paahtimo sijaitsi Katajanokalla, jossa tilat kävivät ahtaiksi. Tämän jälkeenkin vuonna 2010 on jo uusi paahtimo jälleen vihitty käyttöön Vuosaaren sataman kupeeseen. Se on logistisesti hyvä paikka. Sinne tulee kahvia noin 15 kontillista päivässä laivoilla. Tämä kuva on Museoviraston kokoelmista.

Koululaisia välitunnilla

Näkymä on Vuosaaren ala-asteelta Punakiventie 4 pihalta. Koulu on valmistunut vuonna 1972. Arkkitehdit olivat Hilkka Ahmed ja Kalevi Raitio. Tuntematon kuvaaja on ikuistanut tämän näkymän 1970-luvun aikana. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Tässä on linkki ensimmäiseen blogiini Vuosaaresta 14.1.2023: Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Vuosaari – Mannari (blogaaja.fi)

Tässä on linkki toiseen blogiini, jonka tein 9.2.2023: Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Vuosaari toisen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Tässä on kolmas blogini 29.3.2023:  Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Vuosaari kolmannen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Tässä on muutama sopimuskumppanieni mainos. Sieltä on kätevää tilata edullisia tuotteita kotisohvalta käsin. Melko nopeastikin ne saapuvat. Sen olen itsekin jo kokenut! Klikkaa kuvia ja katso, mitä on tarjolla! 

*

Interflora on pelastava ratkaisu kukkaostoksille, kun itse olet toisella  puolella Suomea. Synttärit, yllätykset ja muut juhlat hoituvat hienosti tätä kautta!

*

Koru- ja kello-ostoksia voi myös tehdä etänä kotoa käsin. Klikkaa kuvaa ja katso, mitä kaikkea on tarjolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.