Vallila vanhoissa kuvissa neljännen kerran

Yli puoli vuotta on jo vierähtänyt, kun olin vanhojen valokuvien kera täällä Vallilassa. Tuon jälleen 12 vanhaa kuvaa näytille. Olen osan näistä kuvista näyttänyt myös Facebook ryhmässä Helsinki vanhoissa kuvissa. Tuo mainio ryhmä on jo yli 120 000 jäsenen suuruinen. Laitan kuvapainotteisen blogini loppuun linkin kolmeen aikaisempaan Vallila-kuvien koosteeseen.

Vallilantie ja Päijänteentie vuonna 1913

Maaseutumaista näkymää on ollut 110 vuotta sitten Vallilantien ja Päijänteentien risteyksessä. Eric Sundström on ottanut tämän kuvan, joka on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Hauhontie – Eurantie

Hauhontie 8 on tämän rakennuksen osoite Eurantien risteyksessä. Se on otettu vuosien 1924-1930 välisenä aikana. Kuva on Työväen arkistosta.

Eurantie 5

Liikennelaitoksen autotalli on sijainnut tässä osoitteessa Eurantie 5 vuonna 1930, kun A. Rönnberg on tämän kuvan ottanut. Helsingin kaupunginmuseon arkistossa on tämä kuva tallessa alkuperäisenä.

Liha- ja leikkelekauppa

Naisasiakkaita on usean myyjän palveltavana L.A. Mikkolan liha- ja leikkelekaupassa vuonna 1938 osoitteessa Keiteleentie 9. Aarne Pietinen on tämän näkymän sieltä ikuistanut. Kaupassa vallitsee siisti ja hyvä järjestys tuotteiden suhteen. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Hetekatehdas

Helsingin Teräshuonekalutehdas Oy on lyhennettynä Hetekatehdas. Tässä on työntekijöitä poseeraamassa U.A. Saariselle, joka on heistä kuvan ottanut vuonna 1948. Tehdas sijaitsi Nilsiänkadulla Vallilassa. Kuva on Museoviraston kokoelmista peräisin.

 

Vanajantie 24

Tämä valokuva on Puu-Vallilasta osoitteesta Vanajantie 24. Aili Sinkkonen on ottanut tämän kuvan 1960-luvulla. Takana näkyy Vallilan työväentalon juhlasalin ikkunat Sturenkatu 27 osoitteessa. Siellä kokoontui Eduskunta talvisodan syttymisen jälkeen syksyllä 1939 kahteen täysistuntoon ennen evakuointia Keuruulle. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Vallilantie 24-26

Puutalojen pihapiiriä Vallilantie 24-26 on kuvannut Eeva Rista vuonna 1970 Vanajantien suuntaan. Oikealla on Vallilantie 22:n pääty. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Päijänteentie

Eeva Rista on ikuistanut näkymää joulukuussa 1970 Päijänteentiellä Mäkelänkadun kulmasta länsilounaaseen. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Paavalin kirkko ja puisto

Volker von Bonin on kuvannut Paavalin kirkkoa ja puistoa Vallilassa. Osoite on Sammatintie 5. Kirkko on valmistunut vuonna 1930. Sen suunnitteli Bertel Liljequist. Istumapaikkoja kirkossa on 800. Ajankohtaa kuvan ottamiselle ei ole tiedossa. Se on Museoviraston kokoelmista peräisin.

Ilmakuva Suvannontieltä

Ilmakuvan Suvannontieltä on ottanut vuonna 1975 SKY-Foto Möller. Etualalla on Roineenpuisto ja oikealla puolella on Keuruunpuisto. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Vallilan kenttä

P. Lagus on kuvannut näkymää Vallilan kentältä. Se sijaitsee Kangasalantiellä. Kuva on vuodelta 1976. Se on Helsingin kaupunginmuseosta.

Elintarvikeliike Ahtiainen

Juha Koponen on ikuistanut näkymän M & V. Ahtiaisen elintarvikeliikkeestä osoitteessa Vallilantie 21. Nainen seisoo ovella ja poseeraa kameramiehelle. Hän on Meeri Ahtiainen, ylhäällä olevan kyltin M. V tarkoittaa Veikkoa. Kuva on vuodelta 1977 ja se on Helsingin kaupunginmuseosta.

Tässä on linkki ensimmäiseen blogiini Vallilasta 26.10.2023: Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Vallila – Mannari (blogaaja.fi)

Tässä on toisen blogini linkki 10.1.2023 : Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Vallila toisen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Kolmas blogini Vallilasta on tässä. Se on tehty 28.3.2023 : Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Vallila kolmannen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

 

Tässä on muutama mainos sopimuskumppaneiltani. Käy katsomassa klikkaamalla kuvaa!

*

Lomarenkaalla on melkoisen laaja valikoima vuokramökkejä, huviloita ja huoneistoja ympäri Suomea. Kaikkiaan löytyy 4200 kohdetta. Klikkaa kuvaa ja katso! Nyt on tarjolla tosi edulliseen hintaan äkkilähtö-mökkejä! Klikkaa ja katsele! Stikkaa ja tsiigaa!

 

*

Tämä on hyvä vaihtoehto rengaskauppoihin. Nopeat toimitukset kotiisi tai asennuskorjaamollesi; useita maksutapoja sekä edulliset renkaat ja vanteet. Rengasmerkkejä ovat mm. Good year, Pirelli, Bridgestone, Hankook, Continental, Michelin ja Nokian tyres. Löytyy myös Outlet, jossa on tosi edulliset hinnat. Klikkaa kuvaa ja katso!

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Vallila vanhoissa kuvissa neljännen kerran

  1. Elintarvikeliike M & V Ahtianen rappusilla kameroille poseera M (= Meeri) Ahtiainen. V = Veikko Ahtiainen. T. Elämäni alkuaikojen elintarvikkeet (etenkin maitotuotteet & leivonnaiset oli heidän alaansa) kivoilta Ahtiaisilta!

  2. Kiitokset kiinnostuksesta kuvapainotteiseen blogiini. Näitä on kiva tehdä. Laitoin lisäykset kuvan alle M:n ja V:n nimistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.