Kontula vanhoissa kuvissa neljännen kerran

Tuon jälleen näytille 12 vanhaa valokuvaa Kontulasta. Osan olen aikaisemmin postannut Facebook ryhmässä Helsinki vanhoissa kuvissa. Nyt tässä ryhmässä on jo yli 120 000 jäsentä. Olen itse ollut reilun puoli vuotta moderaattorina tässä isossa porukassa. Se on taksvärkkityönä tehtävää sheriffin työtä. Ryhmään yrittää asiallisten pyrkijöiden ohella päästä myös paljon sellaisia henkilöitä, joita eivät Helsinki-kuvat juuri kiinnosta, vaan yrittävät tuoda videoita, markkinointia tai jotakin muuta sopimatonta materiaalia ryhmään. Kommenteissa on joskus myös epäasiallista käyttäytymistä rasismin, kiusaamisen, kielenkäytön tai jonkin muun syyn johdosta, joten moderaattorin tehtävänä on puuttua näihin asioihin. Ryhmällä on omat säännöt, joiden puitteessa toimitaan. Ikävintä tässä työssä ovat kommentit, joita saan esimerkiksi messengerin välityksellä itselleni sellaisistakin asioista, missä minulla ei ole osaa eikä arpaa.

Laitan kuvapainotteisen blogini loppuun linkit kolmeen aikaisempaan kirjoitelmaani Kontulasta. Sen jälkeen saa jo hyvän käsityksen tästä lähiöstä 48 valokuvan jälkeen.

Kaukolämpötöitä Kontulassa

Kaukolämpöputken asennustyö on meneillään nykyisen Ostostie 2:n kohdilla  12.10.1965. Taustalla näkyvät Ostostie 5:n ja Kaarikuja 5:n rakennustyömaat. Kuvan on ottanut Foto Roos.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Keinutien Elanto

Vaiheittain alkoi myös erilaisia palveluita tulla Kontulaan. Tässä on Keinutien Elanto 8.10.1967. Näkymän on kuvannut U.A.Saarinen. Kuva on Museovirastosta.

Kontulan K-kauppa Kotikontu

Kotikonnun makeishyllyn edessä on Amerikasta Suomeen sukuloimaan tullut opettaja Ethel Portnoy vuonna 1969. Kuvan on ottanut Tuulevi Levin-Silfvenius. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Kerrostaloja ja ostoskeskus

Kontulan kerrostaloja ja Ostoskeskusta on kuvannut vuonna 1970 Istvan Racz.  Väljyyttä on vielä ollut parkkipaikoilla yli 50 vuotta sitten. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Ostoskeskuksen käytävä

Istvan Racz on kuvannut myös Kontulan ostoskeskuksen käytävää vuonna 1970. Modernia ja suoraviivaista liiketilaa on ollut tarjolla moneen lähtöön. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Kontulan lähiötä

Lapsia on leikkimässä Kontulan lähiössä vuonna 1970- Istvan Racz on tämän näkymän kuvannut. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Kontulaa 1970

Arkista elämää Kontulassa on kuvannut jälleen Istvan Racz. Viitisen vuotta alkaa olla kulunut ensimmäisistä kerrostaloista. Kuva on Museovirastosta.

Keinuelefantit Papukaijan edessä

Eeva Rista on kuvannut syyskuussa 1970 lapsia keinuelefanttien selässä Kontulassa. Papukaija on lastenvaateliike. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Liikennevalistusta tarjolla lapsille

Kotikontulan lapsia on kuuntelemassa liikennevalistusta 4.11.1980 Naapuritie 5 osoitteessa. Unto Laitila on ikuistanut tästä tilaisuudesta kuvan. Se on Helsingin kaupunginmuseosta.

Valmiina penkkariajelulle

Helsingin yhteislyseon III A-luokan abiturientit ovat valmiita penkkariajelulle vuonna 1983. Heidän koulunsa sijaitsee Rintinpolku 2 vielä jonkin aikaa, sillä ylioppilaskirjoitusten jälkeen voi sitten todeta ”Ohi on!” Tuntematon kuvaaja on ottanut tämän ikuistuksen. Se on Helsingin kaupunginmuseosta.

Äänestysreissulla

Tässä ollaan äänestysreissulla kolmen sukupoven kesken. Mukana on isoäiti, isä ja tytär. Kuvan on ottanut Satu Vahtera vuonna 1987. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Poliisien soittokunta

Pentti Huttunen on ollut kameransa kanssa paikalla 13.5.1993 kuvaamassa poliisien soittokunnan viihdyttävää musisointia Kukanpäivän juhlassa ostarilla Kontulassa. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Tässä on linkki ensimmäiseen blogiini Kontulasta 13.3.2023: Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Kontula – Mannari (blogaaja.fi)

Tässä on toinen blogini 31.3.2023 : Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Kontula toisen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Kolmas blogini Kontulasta 4.5.2023 löytyy tästä: Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Kontula kolmannen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Tässä on muutama  sopimuskumppanieni mainos. Klikkaa kuvaa ja katso, mitä heillä on tarjolla!    

*

Björn Borg oli aikanaan maailman paras tenniksen pelaaja. Korkeatasoisia ovat myös hänen tuotteensa vaatetuksen suhteen.

*

Cellbes on asusteliike erikoisesti naisille! Klikkaa ja katso!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.