Helsingin linja-autoliikennettä vanhoissa kuvissa neljännen kerran

Tuon nyt neljättä kertaa busseja esille Helsingin liikenteestä kuvapainotteisessa blogissani. Olen joitakin vanhoja valokuvia tuonut tarjolle myös Helsinki vanhoissa kuvissa Facebook ryhmässä. Tuossa maan mainiossa ryhmässä on tällä hetkellä jo yli 120 000 jäsentä. Aloitan tällä kertaa 1940-luvulta. Aikaisemmin olen tuonut 3 x 12 kuvaa, joten pikku hiljaa alkaa saada jonkinlaista kokonaiskuvaa busseista ja niiden historiasta.

Liikennelaitoksen vaunuhalli

Helsingin liikennelaitoksen vaunuhalli on sijainnut Ruskeasuolla vuonna 1948. Vähän samanlaista muotoa ovat saaneet tämän päivän jalkapalloiluun tarkoitetut kuplahallit.  Tämän valokuvan on ottanut Foto Roos. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Bussi Pirkkolassa

Valokuvaaja Eino Heinonen on kuvannut Pirkkolassa liikennöivää bussia Pirkkolantiellä 12.6.1953.

Kolari Erottajalla

Silloin tällöin bussitkin joutuvat kärsimään yhteentörmäyksistä. Tässä on linjan 17 bussi ollut kolarissa Erottajalla 27.5.1953. Foto Okkola on tämän kuvan ottanut tuolloin. Yleisöä on tietenkin kokoontunut seuraamaan tilannetta, kuten yleensä on tapana. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Scania Vabis

HKL:n linja-auto Scania Vabis linjalta 16 on kuvassa, joka on 1950-luvulta. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

 

Linja-autoja varikolla

Liikennelaitoksen busseja on varikolla kuvannut Nasakuva Oy. Ajankohta on ollut 1960-luku. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Mosse ja Sisu

Linja 17 ajoi Meritullintorilta Katajanokalle. Kuva on 1960-luvulta. Moskvits ajelee HKL:n Sisun edellä. Kuva on Mobiliasta.

Linja-autoasema Kampissa

Constantin Grünberg on kuvannut linja-autoasemaa Kampissa vuosien 1960-1963 välisenä aikana. Eläintieteellinen museo on taustalla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

 

Linja-auto pesulinjalla

Automaattinen pesulinja on käytössä HKL:n varikolla vuosien 1960-1963 välisenä aikana. Nasakuva Oy on tämän kuvan ottanut. Se on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Rahastaja vuonna 1965

Rahastaja istuu työpisteessään HKL:n linja-autossa 9.6.1965. Foto Roos on tämän kuvan ottanut. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

HKL:n pääkonttori

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen pääkonttoria Ilmalankadulla Länsi-Pasilassa on kuvannut Unto Laitila vuonna 1970. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Luokkaretkeläisiä Ruskeasuolla

Luokkaretkeläiset ovat päässeet 24.5.1979 tutustumaan Helsingin liikennelaitoksen varikkoalueeseen Ruskeasuolla. Unto Laitila on heistä ottanut kuvan osoitteessa Mannnerheimintie 97. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Saarnaaja Billy Graham stadionilla

Kun saarnamies Billy Graham Yhdysvalloista oli Helsinki Missionissa julistamassa Jumalan Sanaa Helsingin Olympiastadionilla elokuussa 1987, niin eri puolilta Suomea tultiin sankoin joukoin kuulemaan häntä.  Viikon verran oli suuret määrät busseja stadionin edustalla. Tämä kuva on 30.8.1987 ja sen on ottanut Timo Kirves.  Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

 

Tässä on muutama sopimuskumppanieni mainos. Käy kurkistamassa kuvia klikkaamalla, niin näet, mitä kaikkea heillä on tarjolla! 

*

Lindex on suosittu lasten ja naisten asusteliike. Klikkaa kuvaa ja katso, mitä voisit löytää!  

*

Vallilasta löytyy mattoja ja verhoja sekä kaikkea kodin sisustamiseen liittyvää. Klikkaa kuvaa ja katso! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.