Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Munkkiniemeä toisen kerran

Olin ensimmäisen kerran Munkkiniemessä ja tässä ympäristössä kuvapainotteisen blogin merkeissä 20.12.2022. Vielä on kuvia jäljellä täältä muun muassa Eeron, Ullan ja Jorman kotimaisemista. Esakin on tässä lähellä Niemenmäessä asustellut. Lähdin viimeksi liikkeelle 1920-luvulta kuvien tarjonnassa. Laitetaan nyt ainakin pari kymmentä vuotta vanhemmaksi aloituskuva. Etenen ikäjärjestyksessä kuvien suhteen ja tuon 12 kuvaa näytille. Ne on pääsääntöisesti Museoviraston kuvakokoelmista tai Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Näkymä Munkkiniemestä

Tämän kuvan Munkkiniemestä on ikuistanut meitäkin varten Carl Fredrik Enholm. Ajankohta sijoittuu vuosien 1890-1902 väliin. Kuvaaja on ollut Meilahden puolella. Tämä on Museoviraston kuvakokoelmista peräisin.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Munkkiniemen kartano

Signe Brander on vuonna 1909 vieraillut Munkkiniemen kartanossa. Tässä kuistilla istuen poseeraavat vapaaherra kenraali Georg Edvard Ramsay ja hänen vaimonsa vapaaherratar Elisabeth Ramsay. Kuvassa on mukana myös Jane Cumming, joka on rouva Ramsayn sisar. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Ensimmäinen raitiovaunu

Tässä on ensimmäinen Munkkiniemeen liikennöinyt raitiovaunu 22.7.1914. Kuvan on ottanut Grünberg. Kuvaan on päässyt Helsingin puhelinlaitoksen johtaja Fredrik Rosberg ja hänen vaimonsa Vivi. Kuva on Museoviraston kuvakokoelmista.

Kalastajatorpan kahvila

Kalastajatorpan kahvila avattiin vuonna 1915. Se sijaitsi puurakennuksessa, kartanontorpassa, joka alun perin on ollut kalastajatupa. Kuvaaja on ollut tuntematon. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Munkkiniemen rantaa

Alexander Savialoff on kuvannut Munkkiniemen rantaa joko 1920- tai 1930-luvulla. Tuohon aikaan Munkkiniemi kuului vielä Huopalahden kuntaan. Se liitettiin Helsinkiin suuressa kuntaliitoksessa vuonna 1946. Kuva on Museovirastosta.

Autoajelun lomassa pieni tauko

Seurue on auton kanssa liikkeellä 25.4.1926 Munkkiniemessä. Seurueeseen kuului Hilja ja Toivo Laitinen sekä Aili, Arthur ja Helmi Lindeman. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Hiihtoa Viertotiellä

Lapsia on hiihtämässä Viertotiellä Munkkiniemessä vuonna 1928. Kuvan on ottanut 14.1.1928 J. Nyberg. Kuva on Museovirastosta.

Laajalahdentie 16

Tässä on Varubodenin ja Oy Jokelan kutomon näyteikkunat kivijalassa valkeassa kivitalossa. Kuvan on ottanut Åke Stenius vuosien 1934-1936 aikana. HKM

Kaislankorjuuta

Hienostihan se on sujunut kaislankorjuu Munkkiniemen lähellä vuonna 1939. Kuvan on ottanut Constantin Grünberg. Kuva on Museovirastosta.

Keväinen lehmuskuja

Emil Vesterinen on ikuistanut näkymää keväiseltä lehmuskujalta vuonna 1944. Tässä ollaan Munkkiniemen puistotie 8 ja Kadetintie 21 risteyksessä. Kuva on Lustosta – Suomen Metsämuseosta.

Iso Puistotie

Tuntematon kuvaaja on ottanut ilmakuvaa vuonna 1948 Isolta puistotieltä. Kuva on Museoviraston kuvakokoelmista.

Munkkiniemen raitiotie

Eino Heinonen on kuvannut raitiotietä ja raitiovaunua 1950-luvulla. Taustalla on Iso Puistotie, joka nykyisin tunnetaan Munkkiniemen puistotienä. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Tässä on muutamia mainoksia sopimuskumppanieni tarjouksista. Katso ja klikkaa!

*

Yllätä ystäväsi Interfloran välityksellä kukkasilla!

*

Käy kurkistamassa Vallilasta verhoja ja mattoja sekä muita tarjouksia!

*

Naisten farkkuja myy edullisesti Very Nice!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.