Vallila vanhoissa kuvissa kolmannen kerran

Palaan nyt jo kolmannen kerran Vallilaan vanhojen valokuvien merkeissä. Muistelen samalla entistä työkaveriani, joka asusteli Paavalin kirkon lähettyvillä. Pertsa ei ehtinyt nauttia ansaitsemistaan eläkepäivistä kuin muutaman vuoden, kun hänelle lähtökäsky tuli tuonpuoleiseen. Hän oli hieno ja pidetty työkaverinamme sekä hyvin arvostettu myös asiakkaidemme mielestä työssään. Oli ilo kuulua hänen ruokailukavereihinsa.

 

Sturenkatu 40-Kangasalantie 7

Tuntematon kuvaaja on ikuistanut näkymää Vallilassa osoitteessa Sturenkatu 40 – Kangasalantie 7 kulmauksesta vuosien 1926-1927 välisenä aikana. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Talonpoikaismarssia Sturenkadulla

Vaikkei tämä marssia sinänsä olekaan, kun autolla liikutaan, niin tämä vanha valokuva liittyy talonpoikaismarssiin vuonna 1930. Autorivistöä Sturenkadulla on kuvannut Rafael Roos. Kuva HKM

 

Banaanikypsyttämö

Tässä ollaan kuvan myötä SOK:n keskusvaraston banaanikypsyttämössä Fleminginkatu 36 osoitteessa. 1930-luku on ollut meneillään, kun Foto Roos on tämän kuvan ottanut. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Vallilan siirtolapuutarhaa

Vallilan siirtolapuutarhaa vuonna 1950 on kuvannut Eino Heinonen. Kameramies on itse ollut Karstulantiellä. Kuva HKM

Enso Gutzeitin tehdas

Naiset asentavat jousia jousipatjoiksi Enso Gutzeitin Vallilan tehtailla. Kyseessä on huonekalutehdas. Kuva on otettu 14.1.1953. Se on arkistoitu Lustossa – Suomen Metsämuseossa.

Työväen säästöpankki

Tauno Norjavirta on ikuistanut näkymää Vallilassa vuonna 1960. Jonoa on muodostunut runsaasti Työväen säästöpankin edustalle Mäkelänkadulla. Kuva on Työväen arkistosta.

Pääskylänrinne 1 ja Vilhonvuorenkatu 6

Constantin Grünberg on ollut kameransa kanssa paikalla 27.3.1960 osoitteessa Pääskylänrinne 1 ja Vilhonvuorenkatu 6. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta. Tässä ollaan kuitenkin jo Sörnäisten puolella.

Vallilaa ja Hermannia

Sky-Foto Möller on ottanut ilmavalokuvaa Vallilasta ja Hermannista vuonna 1965. Tässä näkyy muun muassa Hämeentien ja Mäkelänkadun risteys. Kuvan yläreunassa on Eläinlääketieteellisen korkeakoulun rakennuksia. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Liikennettä Vallilassa

Birger Enbom on ikuistanut näkymää Hämeentien ja Sturenkadun kulmauksesta vuonna 1967. Oikealla puolella on Paavalin kirkon puistoa. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Vallilan sähköasema

Foto Roos on kuvannut Vallilan sähköasemaa 12.8.1968 osoitteessa Mäkelänkatu 46. Kuva HKM

Pieni poika on istumassa

Pikku poitsu miettii maailman menoa vuonna 1970 eli 53 vuotta sitten. Eeva Rista on tämän kuvan ottanut Sturenkadun ja Virtaintien kulmauksessa. Kuva HKM

Yleinen sauna

Meinasi tulla Junnu Vainion Yleisessä saunassa korvamatona, kun tätä kuvaa olin blogiini syöttämässä. Tässä ollaan Mäkelänkatu 45 b osoitteessa. Tämän näkymän on ikuistanut Harri Ahola 1970-luvulla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Elävää kuvaa on noin kahdeksan minuuttia. Kyseessä on Finlandia katsaus no 643. Se on vuodelta 1963. Kumpulassa on väestönsuojeluharjoitus, joka on nimeltään Vallilan pamaus. Tässä lyhytelokuvassa käydään myös Mikkelin 125-vuotisjuhlassa. Linkki on tässä: Finlandia-katsaus 643 | Kansallinen audiovisuaalinen instituutti | Finna.fi

Tuon vielä esille muutamia sopimuskumppanieni mainoksia. Katso ja klikkaa, mitä heillä on tarjota.

*

Käypä kurkistamassa, mitä Telialla on tarjolla!

*

Tässä on hyvä terveydellinen vaihtoehto oman kunnon  tarkistamiseen kaikissa muodoissaan.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Vallila vanhoissa kuvissa kolmannen kerran

  1. Pääskylänrinne 1 ja Vilhonvuorenkatu 6 -kuva ei ole Vallilasta, vaan Sörnäisistä.
    Paavalinkirkko on yhdyssana.
    Toi Mäkelänkadun saunakuva on mun ottamani.

    -Harri

  2. Hei!
    Kiitos oikaisusta! Totta kerrot, että Hämeentien toisella puolella ollaan tässä kohden Sörnäisissä. Kiitos myös, että olen saanut olla välittämässä ottamiasi valokuvia facebook ryhmässä Helsinki vanhoissa kuvissa. Kaikkea hyvää toivotan sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.