Kaivopuisto vanhoissa kuvissa neljännen kerran

Eilen on jälleen vapun viettäjiä ollut liikkeellä Helsingissä ja jonkin verran heitä on ollut myös Kaivopuistossa. Vapun aattona oli poliisi iltamyöhällä tyhjentänyt Kaivopuiston. Siellä oli tuolloin paljon nuorisoa, noin 5000 henkeä, josta osa oli myös alaikäisiä.  Tyhjentäminen tapahtui turvallisuuteen liittyvistä syistä. Vappupäivänä juhlijoita ei ollut lehtien mukaan aikaisempiin vuosiin verrattavaa määrää, vaan innostus näyttää hieman laantuneen. Myös tuulinen sää verotti varmaankin juhlijoiden määrää.

 

Ullanlinnan kylpylä

Tässä on talvista maisemaa Kaivopuistosta Ullanlinnan kylpylän ympäristöstä 1890-luvulta. Tuntematon kuvaaja on ikuistanut tätä näkymää. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Talvinen Kaivopuisto

Tässä on K.E. Ståhlbergin kuvaamana talvista Kaivopuistoa ensimmäisen kuvan tapaan 1890-luvulta. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Näköala Kaivopuiston kallioilta

Ivan Timiriasew on ikuistanut näkymää Kaivopuiston kallioilta lounaaseen. Hän on ollut paikalla kameroineen vuonna 1910. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Iso Puistotie

Valokuvaaja Signe Brander on kuvannut Kaivopuistoa Isolla Puistotiellä vuonna 1911. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Näkymä Isolta Puistotieltä koilliseen

Tämänkin kuvan edellisen tapaan on ottanut arvostamani valokuvaaja Signe Brander vuonna 1911. Näkymä on samalta Puistotieltä vähän eri paikasta kuin edellinen kuva. Tämäkin on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Ulkoilmaravintola

Aarne Pietinen on kuvannut ulkoilmaravintolaa vuonna 1930 Kaivopuistossa. Tämä kuva on Museovirastosta.

Kalliolinna vuonna 1933

Aarne Pietinen on kuvannut lokakuussa vuonna 1933 asuinrakennusta Kalliolinnantie 15. Tämä kuva on Museoviraston kokoelmista.

Mattojen pesu on käynnissä

Kaivopuiston ranta on ollut vuosikymmeniä suosittu mattojen pesupaikka. Aarne Pietinen on tämän kuvan ottanut elokuussa 1934. Kuva on Museovirastosta.

Ullanlinnan kylpylä

Tässä tulee Ullanlinnan kylpylän kuva uudestaan. Ensimmäisessä kuvassa se oli talvisessa asussa noin 40 vuotta aikaisemmin. Tämä kuva on otettu 1.5.1935 eli vapun aikaan. W.W. Wilkman on ollut kameransa kanssa tuolloin paikalla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Yhdysvaltain suurlähetystö

Aarne Pietinen Oy on kuvannut Yhdysvaltojen suurlähetystöä vuonna 1949 Kaivopuistossa. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Suurlähetystö sijaitsee osoitteessa Itäinen Puistotie 14. Lähetystön tontti on 1,2 hehtaarin kokoinen. Kun Yhdysvallat tunnusti Suomen itsenäisyyden vuonna 1919, niin se perusti seuraavan vuoden maaliskuussa lähetystön Helsinkiin. Siellä se toimi melko vaatimattomissa oloissa erään osuuskaupan yläkerrassa. Yhdysvaltain kongressi myönsi vuonna 1935 määrärahan oman lähetystötalon rakentamiseksi Helsinkiin. Bristolin arkkitehtiryhmä suunnitteli vuonna 1938 arkkitehti Harrie T. Lindebergin johdolla rakennusta ja se tuli valmiiksi 1940-luvun vaihteessa.

Vapun viettoa Kaivopuistossa

Kerroin alussa, ettei tämän vapun viettäjiä ollut niin paljon, kuin entiseen aikaan. Tätä näkymää 1950-luvulla on ollut ikuistamassa Juha Jernvall. Tässä on juuri kuorolaulu menossa. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Ehrenströmintie 18

Kari Hakli on ottanut tämän talvisen värikuvan vuonna 2001 osoitteesta Ehrenströmintie 18. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Laitan muutamia mainoksia yhteistyökumppaneiltani. Näiden yrityksien tarjontaan ja tuotteisiin on helppo tutustua ihan kotisohvalta käsin. Käy kurkistamassa ja klikkaamassa, mitä edullisia tavaroita tai palveluksia on tarjolla!

*

Pari vuotta sitten Naantalin hotelli valittiin Suomen parhaaksi. Kurkista, mitä tarjouksia täältä löytyy kylpylöineen!Sieltä löytyy ainakin 60+ tarjoukset, syyskuun hoitotarjoukset ja K-plussa-tarjoukset.

*

Vallilasta löytyy verhoja ja mattoja sekä paljon muuta kodin sisustukseen liittyvää tavaraa. Outletissa on aikamoiset alennukset nyt! Pikakatsauksella suurin alennus oli 77 %. Siellä on verhoja, julisteita, liinoja, patakintaita, kangaskasseja, mattoja, kankaita, pyyhkeitä, pussilakanoita, tyynynpäällisiä, essuja, kulhoja, mukeja, tarjottimia, lautasia ja vahakankaita. Katso ja klikkaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.