Malmin lentoasema vanhoissa kuvissa neljännen kerran

Olen kolmessa aikaisemmassa kuvapainotteisessa blogissani tuonut kolme tusinaa vanhaa valokuvaa näytille Malmin lentoasemalta. Nyt on tulossa 12 kuvaa lisää. Laitan loppupuolelle suorat linkit aiempiin blogeihini täältä.

Alice Babs saapumassa Suomeen

Ruotsalainen laulaja Alice Babs on saapumassa Malmin lentoasemalle huhtikuussa 1942. Kuva on Suomen Ilmailumuseosta.

Hildur Alice ”Babs” Sjöblom, omaa sukuaan Nilson oli ruotsalainen laulaja ja näyttelijä. Oheisessa kuvassa hän on 18 vuotias. Hän syntyi vuonna 1924 Kalmarissa ja kuoli vuonna 2014 Tukholmassa. Hän oli vuonna 1958 Ruotsin ensimmäinen edustaja Euroviisuissa. Hänen esittämänsä laulu ”Lilla stjärna” sijoittui neljänneksi. Babs tulkitsi paljon jazzmusiikkia. Hän teki 1960-luvulla yhteistyötä Duke Ellingtonin kanssa. Hän levytti kaikkiaan noin 800 kappaletta. Babs vietti vanhuudenpäiviään Espanjassa. Hänen tyttärensä on laulaja Titti Sjöblom. Alice Babs sairasti pitkään Alzheimerin tautia ja hän kuoli 90-vuotiaana helmikuussa 2014.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Suomalaisia lapsia on lähdössä lennolle Ruotsiin.

Toukokuussa 1942 on suomalaisia lapsia lähdössä lennolle Ruotsiin jatkosodan aikana. Kuva on Suomen Ilmailumuseosta.

Ilse Werner Malmilla vuonna 1943

Saksalainen näyttelijätär ja laulaja Ilse Werner saapui Suomeen 19.5.1943. Kuva on Suomen Ilmailumuseosta.

Ilse Werner syntyi hollantilais-saksalaiseen perheeseen heinäkuussa 1921 Jakartassa Indonesiassa. Hän kuoli elokuussa 2005 hoitokodissa Lyypekissä Saksassa 84-vuotiaana. Vieraillessaan Helsingissä kuvan mukaisella reissulla toukokuussa 1943 myytiin hänen kaksi konserttiaan nopeasti loppuun. Ilse Wernerin levyjä myytiin miljoonia kappaleita.

HIFK:n jalkapallojoukkue

Neljä joukkuetta oli mukana vuoden 1947 jalkapallon SM-sarjan lopputurnauksessa. Kaksi joukkueista oli Suomen Palloliitosta ja kaksi oli Työväen urheiluliitosta. Tässä HIFK on lähdössä lentäen Vaasaan ottelemaan VIFK:tä vastaan. Helsinki voitti 5-1 ja myöhemmin ratkaisi myös Suomen mestaruuden tuona vuonna. Kuva on ollut Ilmailu-lehdessä.

Helsinki-Malmin lentoasema 1950-luvulla

Albert Lunte on ikuistanut näkymää lentoasemalta 1950-luvulla. Edessä on Aero Oy:n DC-3 matkustajakone. Kuva on Museovirastosta.

Karhumäen lentokone tankattavana

Veljekset Karhumäen Lodestar lentokone on tankattavana Malmin lentoasemalla kesällä 1952. Esko Kukkonen on ikuistanut näkymää. Kuva on Suomen Ilmailumuseosta.

Norjan kruununprinssi Olav saapumassa Suomeen

Norjan kruununprinssi Olav on saapumassa katsomaan Helsingin olympialaisia 17.7.1952. Valokuvaaja Hugo Sundström on ikuistanut tätä näkymää. Kuva on Museovirastosta.

Traktori auraamassa lentokentällä

Helmikuussa 1959 Pekka Kyytinen on kuvannut Helsinki-Malmin lentoasemalla  lumen aurausta. Kuva on Museovirastosta.

Yleisilmailukoneita vuonna 1971

Yleisilmailulentokoneita on kesällä 1971 kuvannut Seppo Jäppinen lentoasemalla. Kuva on Suomen Ilmailumuseosta.

 

Yleisilmailukoneita 1980-luvulla

Matti Wikman on ollut kameransa kanssa Malmin lentoasemalla 1980-luvulla kuvaamassa yleisilmailukoneita. Kuva on Suomen Ilmailumuseosta.

Lentoaseman päällikkö Raimo Seppänen

Malmin lentoaseman päällikköä Raimo Seppästä on ollut kuvaamassa lennonjohtotornissa Tuula Heikkola vuonna 1985. Kuva on Suomen Ilmailumuseosta.

Laskuvarjokerhon kahviotila

Tuula Heikkola on ottanut kuvan Suomen Laskuvarjokerhon kahviotilasta Malmin lentoasemalla vuonna 1985. Kuva on Suomen Ilmailumuseosta.

Tässä on linkit aikaisempiin kuvapainotteisiin blogeihin täältä Malmin lentoasemalta:

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Malmin lentoasema – Mannari (blogaaja.fi)

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Malmin lentoasema toisen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Malmin lentoasema kolmannen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

 

Tässä on vielä elävää kuvaa kymmenisen minuuttia. Kaksi kertaa piipahdetaan myös Helsinki-Malmin lentoasemalla. Kyseessä on Finlandia-katsaus  no 129 vuodelta 1950. Lentoasemahan toimi Malmilla vuoteen 1952 syksyyn asti. Linkki Kansallisen audiovisuaalisen instituutin arkistosta löytyneeseen filmiin on tässä: Finlandia-katsaus 129 | Kansallinen audiovisuaalinen instituutti | Finna.fi

Laitan muutamia mainoksia yhteistyökumppaneiltani. Näiden yrityksien tarjontaan ja tuotteisiin on helppo tutustua ihan kotisohvalta käsin. Käy kurkistamassa ja klikkaamassa, mitä edullisia tavaroita tai palveluksia on tarjolla!

*

Tämä on hyvä vaihtoehto rengaskauppoihin. Nopeat toimitukset kotiisi tai asennuskorjaamollesi; useita maksutapoja sekä edulliset renkaat ja vanteet. Rengasmerkkejä ovat mm. Good year, Pirelli, Bridgestone, Hankook, Continental, Michelin ja Nokian tyres. Löytyy myös Outlet, jossa on tosi edulliset hinnat. Klikkaa kuvaa ja katso!

*

Pari vuotta sitten Naantalin hotelli valittiin Suomen parhaaksi. Kurkista, mitä tarjouksia täältä löytyy kylpylöineen! Sieltä löytyy ainakin 60+ tarjoukset, syyskuun hoitotarjoukset ja K-plussa-tarjoukset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.