Munkkiniemi vanhoissa kuvissa neljännen kerran

Olen 36 vanhaa valokuvaa tuonut Munkkiniemestä, Munkkivuoresta ja Niemenkylästä näytille kolmessa aikaisemmassa kuvapainotteisessa blogissani. 12 otosta kerrallaan on yleensä ollut tapani näyttää vanhojen valokuvien galleriasta. Suuri osa kuvista on peräisin Museoviraston kuvakokoelmista tai Helsingin kaupunginmuseosta. Olen joitakin kuvia tuonut esille myös Facebook ryhmässä Helsinki vanhoissa kuvissa. Kesällä heinäkuussa tulee minulle kolme vuotta täyteen tuossa mahtavassa porukassa, jonka jäsenmäärä on pian 110 000 henkilöä.

Tänään lähden liikkeelle vuoden 1908 valokuvasta, jonka on ottanut valokuvaaja Signe Brander. Munkkiniemen ”kreiviä” Leif Wageria ei kuvassa kuitenkaan näy.

Munkkiniemen kartano

Signe Brander on ikuistanut näkymää Munkkiniemen kartanosta vuonna 1908. Osoite on Kartanontie 1.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Kadettikurssin oppilaita

Jussi Kangas on ottanut valokuvan Kadettikurssi 15:n oppilaista Kadettikoulun portailla vuosien 1931-1933 välisenä aikana. Kuva on Eino Luukkasen kokoelmasta Suomen Ilmailumuseosta.

Raitiovaunu on linjalla M

Raitiovaunu M on Munkkiniemen Puistotiellä vuosien 1937-1938 välisenä aikana. Åke Stenius on tämän näkymän ikuistanut kamerallaan. Taustalla oikealla näkyvät rakennukset Munkkiniemen Puistotie 9, 11 ja 13 ja vasemmalla ovat 6, 8 B ja 14. Kevättalvea vietetään. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Hollantilaisentien ja Saunalahdentien risteys

Vähän taitaa olla nuoskaista keliä, kun olemme vuosien 1948-1947 välisenä aikana Hollantilaisentien ja Saunalahdentien risteyksen tienoilla. Åke Stenius on tämänkin kuvan edellisen tapaan ottanut. Vasemmalla on Hollantilaisentie 22 ja 24 ja oikealla numero 7. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Insinööri lapsineen päiväkävelyllä

Insinööri Eric Alander (1902-1991) on sunnuntaikävelyllä Munkkiniemessä poikansa ja kahden tyttärensä kanssa. Hänen vaimonsa on todennäköisesti kameran takana, jos hän tuntee nimen Anna Alander omakseen. Taustalla on Kalastajatorpan pyöreä sali. Osoite on Kalastajatorpantie 2. Kuva on otettu vuonna 1950 ja se on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Munkkiniemen kansakoulu

Ensimmäisen luokan oppilaita on kuvassa Munkkiniemen kansakoulussa vuonna 1950. Osoite on Laajalahdentie 32. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Desiree tanssilattialla

Ruotsin prinsessat Birgitta, Desiree ja Sibylla olivat vierailulla Suomessa 1955. He vierailivat myös 9.6. Kalastajatorpalla. Tässä valokuvassa on prinsessa Desiree tanssilattialla. Näkymän on ikuistanut Volker von Bonin. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Tytöt leikkivät kotileikkiä

Nyt olemme kuvan myötä Munkkivuoressa osoitteessa Ulvilantie 13. Tytöt Veronica ja Ann-Monica leikkivät kotileikkiä hiekkakasalla. Veronican isä on ottanut kuvan, joka on Museo Leikistä peräisin. Ajankohta on ollut kesä 1958.

Ulvilantie 29 asuinkerrostalot

Raumantien suunnasta on valokuvaaja Constantin Grünberg ikuistanut näkymää Ulvilantie 29 asuinkerrostaloista vuonna 1960. Oikealla puolella on vuotta aikaisemmin valmistunut Munkkivuoren ostoskeskus. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

60-luvun sisustusta

Kuvassa on esimerkki helsinkiläiskodin sisustuksesta Munkkivuoressa. Juha Jernvall on ollut kameransa kanssa osoitteessa Ulvilantie 19 vuonna 1963. Vasemmalla on Arne Jacobsenin suunnittelema ”Egg”-nojatuoli. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Vanha Munkkiniemi

Tässä on ilmakuvaa vanhasta Munkkiniemestä vuonna 1964. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Lokkalantie 7

Kuvassa vasemmalla on Lokkalantie 7. Katunäkymän on ikuistanut Teuvo Kanerva 1970-luvulla.

Laitan tässä suorat linkit aikaisempiin blogeihini Munkkiniemen tienoilta.

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Munkkiniemi – Mannari (blogaaja.fi)

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Munkkiniemeä toisen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Munkkiniemi kolmannen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Tässä tulee vielä muutamia sopimuskumppanieni mainoksia hyvistä tuotteista tai palveluista. Katso ja klikkaa!

*

Vallilasta löytyy verhoja ja mattoja sekä paljon muuta kodin sisustukseen liittyvää tavaraa. Outletissa on aikamoiset alennukset nyt! Pikakatsauksella suurin alennus oli 77 %. Siellä on verhoja, julisteita, liinoja, patakintaita, kangaskasseja, mattoja, kankaita, pyyhkeitä, pussilakanoita, tyynynpäällisiä, essuja, kulhoja, mukeja, tarjottimia, lautasia ja vahakankaita. Katso ja klikkaa!

*

Lindexissä on edullisia vaatteita vauvoille ja naisille! Käy kurkkaamassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.