Myllypuro vanhoissa kuvissa kolmannen kerran

Heka ja Kirsti (Roni) sekä Uffe ja Alli (Koski) muistuvat aina mieleen, kun Myllypurosta on kyse. He tulivat minulle tutuiksi työpaikkani kautta. Toinen perhe asui Neulapadontiellä ja toinen Myllypurontiellä. Heikki oli autonkuljettajana ja Olof rakennustyönjohtajana työpaikallani Helsingin rakennuspiirissä 1970-luvun lopulta alkaen. Myös Alli oli piirillä töissä.

Olen jo kaksi kuvapainotteista blogia tehnyt Myllypurosta aikaisemmin. Niissä olen tuonut esille yhteensä 24 vanhaa valokuvaa ja tässä tulee niitä 12 lisää. Laitan loppupuolelle suorat linkit näihin aiempiin kirjoituksiin. Blogini lopussa on Arkistot-osio, josta pääsee katsomaan kaikkia muitakin blogejani. Niitä on eri puolilta Helsinkiä jo yli sata tehtynä. Olen osan kuvista tuonut aikaisemmin näytille ja tarjolle myös mainiossa Helsinki vanhoissa kuvissa-facebook ryhmässä. Siellä on noin 108 000 jäsentä.

Sisäkuvaa Myllypuron voimalaitoksesta

Höyrykattilan öljyn esilämmitysaseman perustustyö on käynnissä. Kuva on otettu 10.4.1967 Myllypuron voimalaitoksella Kontulantie 1. Nykyinen osoite on Runonkylänkatu 3. Kuvan on ottanut Foto Roos ja se on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Neulapadontieltä luoteeseen

Simo Rista on ollut pienlentokoneen kyydissä 12.10.1970 ja hän on ottanut viistoilmakuvaa Neulapadontieltä luoteeseen. Keskellä on Orpaanporras ja Elannon matala myymälärakennus sen länsipäässä. Taaempana on Myllypurontie. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Omakotitaloja Klamintiellä

Melko lähellä voimalaitosta on Klamintie, jossa sijaitsee omakotitaloja. Simo Rista on ottanut tämän kuvan vuonna 1973. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Kevyen liikenteen alikulkutunneli

Jan Alanco on kuvannut kevyen liikenteen alikulkutunnelia Myllypuron ja Kurkimäen välillä 3.9.1990. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Leikkipuisto Alakiventie 6

Lasten leikkipuisto osoitteessa Alakiventie 6 on ollut monien muiden rakennuksien ohella purettavien listalla. Sakari Kiuru on 4.8.1999 ottanut tämän näkymän sieltä. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Purettava kerrostalo Alakiventie 6

Sakari Kiuru on ottanut tämänkin kuvan edellisen tapaan 4.8.1999 Alakiventie 6 osoitteesta. Purettavia kohteita oli Myllypurossa paljon. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Alakiventie

Sakari Kiuru on ollut kameroineen Alakiventiellä 16.8.1999. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Metroaseman sisäänkäynti

Tässä on Myllypuron Metroaseman sisäänkäyntiä 19.11.2001. Kuvaajana on jälleen toiminut Sakari Kiuru. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Alakiventien kerrostaloja puretaan

Edelleen on Sakari Kiuru ollut kameran kanssa Myllypurossa. Nyt näyttää Alakiventie tältä. Ajankohta on ollut 8.5.2001. Kuva HKM

Myllypuron yläaste

Myllypuron yläasteen koulurakennuksen pääsisäänkäynti on kuvassa 27.5.2005. Kuvan on ikuistanut Mauri Helenius. Osoite on Yläkivenrinne 4. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Sirenan kielet

Riikka Puranen on tämän taideteoksen tekijä. Teos on nimeltään Sirenan kielet. Se sijaitsee Myllypuron metroaseman edustalla. Kuva on vuodelta 2005. HAM – Helsingin taidemuseo.

Parturiliike Ostoskeskuksessa

Kampaaja Heli Varis leikkaa Jounin hiuksia parturiliikkeessä Myllypuron Ostoskeskuksessa. Elisa ja Tapio odottavat vuoroaan. Kuvan on ottanut Matti Huuhka 18.12.2006. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Tässä on suorat linkit aikaisempiin blogeihini Myllypurosta:

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Myllypuro – Mannari (blogaaja.fi)

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Myllypuro toisen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Tässä tulee vielä muutamia sopimuskumppanieni mainoksia hyvistä tuotteista tai palveluista. Katso ja klikkaa!

*

Tässä on hieno mahdollisuus yllättää ystävä etänä kukkasin. Katso ja klikkaa!

*

Vakuutukset on hyvä aika ajoin kilpailuttaa! Samalla on hyvä katsoa, ovatko ne ajan tasalla. Katso ja klikkaa! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.