Pitkäsilta vanhoissa kuvissa neljännen kerran

Olen jälleen Kaisaniemenlahden ylittävällä sillalla. Tämä on jo neljäs blogini tältä 75 metriä pitkältä ja 22 metriä leveältä Pitkältäsillalta. Se avattiin liikenteelle vuonna 1912. Olen tuonut täältä aiemmin näytille 36 vanhaa valokuvaa ja nyt jatkan esittelyä 12 otoksella. Kiitokset omasta puolestani kaikille vanhoille valokuvaajille, jotka ovat näitä Helsinki-kuvia olleet ikuistamassa! Kiitokset myös Museovirastolle ja Helsingin kaupunginmuseolle siitä, että he ovat arkistoineet näitä mahtavia valokuvia, joita olen nyt itsekin päässyt välittämään. Yksi kanava minulla on ollut näiden blogien lisäksi Helsinki vanhoissa kuvissa Facebook ryhmä. Tässä hienossa ryhmässä on tällä hetkellä yli 108 000 jäsentä. Kuviahan löytyy vielä monestakin lähteestä, mutta mainitsin nuo suurimmat omien valintojeni kohdalla.

Kaisaniemi ja Pitkäsilta maalauksena

Tässä on vesiväreillä tehty maalaus 1820-luvulta. Taiteilija on ollut C.H. Nummelin tässä Kaisaniemi ja Pitkäsilta-maalauksessa. Kuva on Museovirastosta.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Siltasaarenkatu 1, 3, 4 ja 6

Eric Sundström on ikuistanut näkymää vuonna 1913 Pitkänsillan tienoilta. Kuvassa näkyvät myös rakennukset Siltasaarenkatu 1, 3, 4 ja 6. Näkymä on Helsingin kaupunginmuseon kuvakokoelmista.

Pitkänsillan luona vuonna 1918

Tyyne Böök on ikuistanut näkymää 12-13.4.1918 Pitkänsillan tienoilta. Kuva on Museovirastosta.

Harjannostajaiskahvit

Tässä ollaan Pitkänsillanranta 7 osoitteessa harjannostajaiskahvilla vuonna 1927. Kuvan on ottanut Eric Sundström. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Vappukulkue ylittämässä Pitkääsiltaa

Väinö Kannisto on kuvannut vappukulkuetta, joka on ylittämässä Pitkääsiltaa matkallaan vasemmistopuolueiden yhteiseen vappujuhlaan Helsingin olympiastadionille. Ajankohta on vuoden 1945 vappu. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Kaisaniemenlahtea ja Pitkäsilta

Aukusti Tuhka on ikuistanut värikuvan Kaisaniemenlahdelta ja Pitkästäsillasta. Ajankohta on vuosi 1953. Kuva on Museovirastosta.

Ilmakuvaa Pitkäsillan ympäristöstä

Sky-Foto Möller on vuonna 1967 ottanut ilmakuvaa Pitkäsillasta, Siltasaaresta ja Kalliosta. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Näkymä Kaisaniemenrannasta

Simo Rista on kuvannut 1970-luvun taitteessa kamerallaan näkymää Kaisaniemenrannasta kohden Pitkääsiltaa. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Ihmisiä seuraamassa kulkuetta

Työväen vappumarssikulkuetta on ihmisiä seuraamassa Siltasaarenkatu 1 kohdilla vuonna 1973. Simo Rista on tämän kuvan ottanut. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Siltasaarenkatua pohjoiseen

Kari Hakli on kuvannut Siltasaarenkatua Pitkältäsillalta pohjoiseen. Ajankohta on ollut vuosi 1973. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Mielenosoittajien kulkue

Mielenosoittajien kulkue Hakaniemen suuntaan kuvattuna on tässä vuodelta 1974. Porukka on marssimassa Senaatintorille. Kuvan on ottanut Eeva Rista. Se on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Siltavuorenranta

Syyskuussa 1975 on Simo Rista kuvannut Siltavuorenrantaa. Vasemmalla on talo numero 16. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Tässä on suorat linkit aikaisempiin Pitkäsilta-blogeihin:

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Pitkäsilta – Mannari (blogaaja.fi)

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Pitkäsilta toisen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Pitkäsilta kolmannen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Tässä tulee vielä muutamia sopimuskumppanieni mainoksia hyvistä tuotteista tai palveluista. Katso ja klikkaa!

*

Vallilasta löytyy verhoja ja mattoja sekä paljon muuta kodin sisustukseen liittyvää tavaraa. Outletissa on aikamoiset alennukset nyt! Pikakatsauksella suurin alennus oli 77 %. Siellä on verhoja, julisteita, liinoja, patakintaita, kangaskasseja, mattoja, kankaita, pyyhkeitä, pussilakanoita, tyynynpäällisiä, essuja, kulhoja, mukeja, tarjottimia, lautasia ja vahakankaita. Katso ja klikkaa!

*

Lindexissä on edullisia vaatteita vauvoille ja naisille! Käy kurkkaamassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.