Roihuvuori vanhoissa kuvissa neljännen kerran

Nyt olen neljättä kertaa Roihuvuoressa kuvapainotteisten blogieni kanssa. Olen joitakin näitä kuvia tuonut näytille myös Helsinki vanhoissa kuvissa Facebook-ryhmässä. Nyt on jo reilu sata kuvapainotteista blogia Helsingistä syntynyt eli reilut 1200 vanhaa valokuvaa olen kaivanut arkistoista näytille näiden kautta. Tuossa maan mainiossa ryhmässä on reaaliaikaisesti tänä päivänä 108 600 jäsentä.

Lähdetään tällä kertaa liikkeelle vuoden 1958 vuodelta olevalla valokuvalla, kun Roihuvuorentien varrella rakentaminen jatkuu matkalla pohjoiseen.

Roihuvuorentietä rakennetaan

Tässä on menossa rakentaminen Prinssintien ja Lumikintien risteyksestä pohjoiseen päin. Oikealla on jo pystyssä Punahilkankatu 2 ja 4. Näkymän on ikuistanut vuonna 1958 Erik Friman. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Roihuvuorentie 26

Elannon myymälä ja baari näkyvät kauempana. Taustalla on Vuorenpeikontie 3. Tässä on Roihuvuorentie 26 nähtynä Punahilkantie 2 pihasta käsin. Erik Friman on kuvan ottanut 20.4.1958. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Vuorenpeikontie 4

Tässä on rakenteilla Vuorenpeikontie 4 rakennus vuonna 1958. Kuva on Elannon kokoelmasta, joka on säilytettynä Helsingin kaupunginmuseossa.

Roihuvuorta ilmakuvassa

Liki keskellä kuvaa menee Roihuvuorentie. Talot ja nurmikot erottautuvat selkeästi vielä ilmasta käsin, kun ei rakentamisesta ja istutuksien perustamisesta ole vielä niin kovin monta vuotta kulunut. Sky-Foto Möller on tämän kuvan ottanut 1960-luvulla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Osuuskauppamuseo

Naisia on vierailulla Osuuskauppamuseossa vuonna 1962. Kuva on Työväen arkistosta.

Osuuskauppaliike 60 vuotta

Vuonna 1960 vietettiin Roihuvuoressa Osuuskauppaliikkeen 60 vuotisjuhlaa. Lavalla on muiden muassa Väinö Tanner. Kuva on Työväen arkistosta.

Roihuvuoren asuinaluetta

Tässä on Roihuvuoren asuinaluetta melko pian valmistumisensa jälkeen. Kuvan on ottanut Heikki Havas. Rakennukset on suunnitellut arkkitehti Esko Korhonen. Kuva on Arkkitehtuurimuseosta.

Roihuvuoren asuinaluetta toinen kuva

Heikki Havas on valokuvannut ja Esko Korhonen on suunnitellut näkyvillä olevat rakennukset Roihuvuoressa. Kuva on Arkkitehtuurimuseosta.

Roihuvuoren asuinalue kolmas kuva

Tässä on Heikki Havaksen kolmas valokuva vasta valmistuneista kerrostaloista Roihuvuoressa. Kuva on Arkkitehtuurimuseosta.

Roihuvuoren vesitornin rakentaminen

Jukka Naapuri on ikuistanut näkymää Roihuvuoren vesitornin rakentamisesta kesällä vuonna 1958.

Vesisäiliön nostaminen

Vesitornin rakentaminen on vuonna 1979 siinä vaiheessa, että vesisäiliön nostaminen on alkamassa. Tämänkin kuvan on ottanut Jukka Naapuri. Hän asui tässä naapurissa melko lähellä. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Roihuvuoren luistelukenttä

Tässä on valokuva Roihuvuoren luistelukentältä talvella vuonna 1981. Kuvan on ottanut Pirjo Eerikäinen. Kuva löytyi Albumit auki-kokoelmista.

Laitan tähän suorat linkit aiemmin tehdyistä Roihuvuori-blogeista:

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Roihuvuori – Mannari (blogaaja.fi)

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Roihuvuori toisen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Roihuvuori kolmannen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Laitan muutaman mainoksen yhteistyökumppaneiltani. Näiden yrityksien tarjontaan ja tuotteisiin on helppo tutustua ihan kotisohvalta käsin. Käy kurkistamassa ja klikkaamassa, mitä edullisia tavaroita tai palveluksia on tarjolla!

*

Lomarenkaalla on melkoisen laaja valikoima vuokramökkejä, huviloita ja huoneistoja ympäri Suomea. Kaikkiaan löytyy 4200 kohdetta. Klikkaa kuvaa ja katso!

*

Käy kurkistamassa Telian tarjouksia! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.