Vanhoja valokuvia Helsingistä – Huhtikuun parhaat postaukseni

Tämä on nyt 13. kuukausikoosteeni niistä vanhoista valokuvista, jotka ovat eniten herättäneet mielenkiintoa Helsinki vanhoissa kuvissa Facebook-ryhmässä. Tarkoitan kiinnostuksella minun postaamiani kuvia kohtaan. Heinäkuussa tulee täyteen kolme vuotta, kun olen ollut mukana tässä ryhmässä. Tänä aikana olen tuonut tarjolle noin 2800 valokuvaa. Ryhmä on kovasti kasvanut ja nyt on jäseniä yli 108 000.

Tuon nyt 12 mielenkiintoista valokuvaa parin kuukauden takaa huhtikuulta. Näissä oli keskimäärin noin 1100 tykkääjää.

Lähdetään liikkeelle valokuvalla Katajanokalta.

Ravintola Bellevue

Eeva Rista on valokuvannut ravintola Bellevueta Katajanokalla 17.2.1972. Tämän vuoden aikana on toiminta loppunut tässä ravintolassa. Tällä paikalla oli aiemmin tiettävästi kunnia olla maailman vanhin Venäjän ulkopuolella toimiva venäläinen ravintola. Bellevuessa oli tarjolla tsaarin ajan ranskalais-venäläisiä ruokia nykyaikaan päivitettynä.

Paikan perusti vuonna 1917 virolais-venäläinen Grigori Pawlow suomalaisen vaimonsa Hulda Helenin kanssa. Postasin tämän kuvan ryhmässämme 31.3.2023. Otos on Helsingin kaupunginmuseosta.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Torikauppias myy sieniä veneestä

U.A. Saarinen on ikuistanut näkymää Helsingin Kauppatorin kupeelta Kolera-altaalta, jossa torikauppias myy sieniä veneestä 12.9.1960. Tämä valokuva on Museoviraston kokoelmista peräisin. Postasin kuvan 1.4.2023 ryhmässä. Sillä oli 1300 tykkääjää ja 60 kommentin verran siitä keskusteltiin.

Kolme tyttöä Pitkänsillanrannassa

Kolme tyttöä on kävelyllä Pitkänsillanrannassa 1970-luvulla. Valokuvaaja Simo Rista on heistä ottanut kuvan. Postasin tämän kuvan Helsinki vanhoissa kuvissa ryhmässä 3.4.2023. Sillä oli noin 1000 tykkääjä ja kommentteja 58. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Puu-Käpylää

Teuvo Kanerva on kuvannut Puu-Käpylää vuosien 1976-1985 välisenä aikana. Postasin tämän kuvan ryhmässä 3.4.2023. Sillä oli noin 950 tykkääjää. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Kosmonautti Juri Gagarin

Kosmonautti Juri Gagarin vieraili Suomessa. Tässä hän on juuri saapunut Helsingin rautatieasemalle 30.6.1961. Kuva on ollut Hufvustadsbladetissa. Postasin tämän kuvan ryhmässämme 4.4.2023. Noin tuhat tykkääjää oli kuvalla ja kommentteja oli 155. Kuva on Museovirastosta.

Lippe Hokkanen on kuvassa

Kesällä 1955 Lippe oli vielä Hokkanen, mutta hieman myöhemmin hänestä tuli piirtäjä Kari Suomalaisen aviovaimo. Hän on ollut missi ja näyttelijä. Tämän kuvan on ottanut U.A. Saarinen. Tykkääjiä oli noin 1300. Kuva on Museovirastosta.

Raitiovaunu on linjalla 4

Mannerheimintiellä on raitiovaunu numero 4. Tuntematon kuvaaja on ikuistanut näkymää 1970-luvun loppupuolella. Postasin ryhmässä tämän valokuvan 9.4.2023. Se on Helsingin kaupunginmuseosta. Sillä oli 1100 tykkääjää ja 117 kommenttia.

Kaksi tyttöä Puu-Pasilassa

Eeva Rista on ollut kameroineen Puu-Pasilassa. Kaksi  tyttöä on Pasilankatu 27:n pihalla. Taustalla on Pasilan kirkko. Se on osoitteessa Raakelinkatu 4. Tontin raja menee varastorakennuksen ja kellotapulin välissä. Tämän kuvan postasin 10.4.2023. Tällä oli 989 tykkääjää. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Lapset jonottavat Herttoniemessä

Lapsilla on kippoa ja kuppia kädessään 1950-luvulla, kun he ovat muodostuneet parijonoon. Puuroa tai soppaa on kohta varmaan tulossa. Niilo Kienanen on tämän kuvan ottanut Kettutie 6:n tienoilla Herttoniemessä. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta. Tämän kuvan postasin ryhmässä 10.4.2023. Sillä oli noin 950 tykkääjää ja 50 kommenttia.

Rantalan urheilukauppa iltavalaistuksessa

Kuva on Maunulasta Metsäpurontie 29 osoitteesta. Tässä ovat pitäneet urheilukauppaa tunnetun pianonsoittaja Iiro Rantalan vanhemmat. Tämän kuvan postasin ryhmässä 13.4.2023. Sillä oli noin 1200 tykkääjää ja kommentteja oli yli 120. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Korikauppias Helvi Salonen

Kori- ja torikauppias Helvi Salonen on kuljettamassa myyntikorejaan Hakaniemen torille 1960-luvulla. Kuvan hänestä on ottanut Niilo Kienanen.  Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta. Sen julkaisin 14.4.2023 ryhmässä. Kuvalla oli 1000 tykkääjää.

Ruuhkaa Itäväylällä

Tuntematon valokuvaaja on ikuistanut näkymää Itäväylältä Helsingissä 1960-luvulla. Tässä ollaan kuvan myötä Kulosaaren kohdilla. Julkaisin tämän kuvan ryhmässä 14.4.2023 ja sillä oli peräti 2500 tykkääjää. Kommenttejakin se keräsi 235. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Tänään aion esitellä vähän valokuvaaja Kari Raineri Pulkkista. Hän työskenteli ennen ryhtymistään täysipäiväiseksi valokuvaajaksi tekstiili- ja muotialalla. Ilmankos hän on tämän alan yrityksistäkin paljon ehtinyt kuvia ottaa.

Kari Pulkkinen on kuvassa vuonna 1978. Kuva on Museovirastosta.

Kari syntyi Helsingissä 27.8.1946. Hän ehti elää vain 57 vuotiaaksi, kun kuoli tapaturmaisesti 24.8.2003 Helsingissä.

Kari Pulkkinen vuonna 1984 on tässä kuvassa, joka on Museoviraston kokoelmista.

Kari Pulkkinen perusti 1960-luvun lopulla Hernesaarenkadulle Helsingissä valokuvastudion Ateljee kolmosen nimeltään. Hänen asiakkaikseen tuli vuosien varrella muotitaloja, vähittäismyymälöitä ja aikakauslehtiä ympäri Suomen. Pulkkinen kehitteli ammattitaitoaan jatkuvasti osallistumalla kursseille ja tutustumalla maailman johtavien muotikuvaajien työskentelytapoihin. Hän sai työstään useita tunnustuksia ja kunniakirjoja. Pulkkista on kehuttu valaistuksen mestariksi. Kari Pulkkinen etsi työssään täydellisyyttä, mikä yleensä kostautui ylipitkinä työpäivinä. Vuonna 1998 hän luopui  aktiivisesta työurastaan ja keskittyi harrastuksiinsa, mutta monet sairaudet hiljensivät hänen menoaan viimeisinä vuosian. (Tässä oli lainattu ystävänsä Pekka Tavastilan tekstiä).

Tässä tulee vielä muutama sopimuskumppanieni mainos hyvistä tuotteista tai palveluista. Katso ja klikkaa!

*

Vallilasta löytyy verhoja ja mattoja sekä paljon muuta kodin sisustukseen liittyvää tavaraa. Outletissa on aikamoiset alennukset nyt! Pikakatsauksella suurin alennus oli 77 %. Siellä on verhoja, julisteita, liinoja, patakintaita, kangaskasseja, mattoja, kankaita, pyyhkeitä, pussilakanoita, tyynynpäällisiä, essuja, kulhoja, mukeja, tarjottimia, lautasia ja vahakankaita. Katso ja klikkaa!

*

Lindexissä on edullisia vaatteita vauvoille ja naisille! Käy kurkkaamassa!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.