Seurasaari vanhoissa kuvissa kolmannen kerran

Olen nyt kolmatta kertaa blogieni kanssa Seurasaaressa. 24 vanhaa valokuvaa on ennen tätä ollut näytillä täältä ja nyt tulee 12 lisää. Joitakin vanhoja kuvia olen tuonut nähtäväksi myös Helsinki vanhoissa kuvissa Facebook ryhmässä. Tässä mainiossa ryhmässä olen pian itse ollut kolmisen vuotta mukana. Kuutena päivänä viikossa olen siellä postannut kolme kuvaa näiden lähes kolmen vuoden aikana. Nyt siellä on jo lähes 110 000 jäsentä. Olisimme jo aika suuri kaupunki tällä henkilömäärällä!

Sytyttämätön juhannuskokko

Näyttävän näköinen on ollut juhannuskokko 1950-luvun loppupuolella ennen polttamista ja varmastikin vielä komeampi palaessaan. Taustalla näkyy Meilahtea. Tämän näkymän on ikuistanut Erkki Voutilainen. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Talvinen maisema

Patsas- eli niliaitta on talvimaisemassa Erkki Voutilaisen kuvaamana. Ajankohta on 9.3.1957. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Ensimmäiset juhannusjuhlat

Pekka Kyytinen on maininnut ottamansa kuvan yhteydessä näiden olevan ensimmäiset juhannusjuhlat Seurasaaressa. Kuva on otettu vuonna 1958. Museovirasto on ollut arkistopaikka tälle kuvalle.

Tanskan kuningas seurueineen

Tanskan kuningas Fredrik IX vieraili Suomessa ja myös samalla reissulla Seurasaaressa. Matkassa mukana ovat kuningatar Ingrid ja prinsessa Margareta. Ajankohta on kesäkuu vuonna 1958. Kuvan heistä on ikuistanut valokuvaaja U.A. Saarinen. Museovirastosta on kuva peräisin.

Karunan kirkko

Erkki Voutilainen on kuvannut Karunan kirkkoa Seurasaaressa 15.9.1959. Kyseessä ei ole pelkkä museokirkko, vaan on siellä pidetty erilaisia kirkollisia toimituksia. Se on ollut muun muassa suosittu vihkikirkko. Kuva on Museovirastosta. Aikaisemmissa kuvissa olen tuonut esille tästä kirkosta eteisessä olevan jalkapuun.

Niemelän torppa

Erkki Voutilainen on kuvannut 15.9.1959 Seurasaaren ulkomuseon 50-vuotisjuhlissa ensimmäistä pystytettyä rakennusryhmää Niemelän torppaa ja sen lisärakennuksia. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Florinin huvimaja

Sven-Erik Krooks on kuvannut Florinin huvimajaa Seurasaaressa vuonna 1962. Kuva on Museoviraston kokoelmista peräisin.

Savitaipaleen kaupan sisänäkymää

Tuntematon kuvaaja on ikuistanut näkymää Savitaipaleen kaupan tavaravalikoimasta. Ajankohta on ollut vuosi 1963. Kuva on Museovirastosta.

Ylioppilasteatterin esitys

Kaunis Veera on Ylioppilasteatterin esityksen nimi. Tässä ollaan Antin talon pihalla kesäkuussa 1969. Näkymän on ikuistanut Markku Lepola. Kuva löytyy Museoviraston kokoelmista.

Naisten kyykkäkisa

Pekka Kyytinen on ollut kuvaamassa naisten kyykkäkisaa vuonna 1973.Tuossakin lajissa voisi Suomi MM-kisat järjestää yhtä hyvin kuin löylyn ottamisessa tai eukonkannossa. Ainakin ensimmäisillä kerroilla voisi mestaruus tulla hyvinkin kotimaahan. Aiemmin olen tuonut esille tasavaltamme presidentin Urho Kekkosen vanhan valokuvan tämän harrastuksen parista täältä Seurasaaresta. Tämä kuva on Museovirastosta.

Tuulimylly Oripäästä

Tämä komea tuulimylly on siirretty Oripäästä. Tämä mamsellituulimylly on alun perin rakennettu vuonna 1894. Vuonna 2019 sai se uusitut siivet. Tämän kuvan on ottanut Auvo Hirsjärvi vuonna 1977. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Seurasaaren sisäänkäynti

Saara Vilhunen on kuvannut Seurasaaren siltaa ja sisäänkäyntiä vuonna 2007. Kuva on Museovirastosta.

Tässä on vielä alle kymmenen minuuttia elävää kuvaa Finlandia katsauksen no 696  merkeissä. Siinä on monia mielenkiintoisia aiheita, mutta Seurasaari tulee esille siellä esitetyn raamatullisen spektaakkelin myötä. Katsaus on vuodelta 1964: Finlandia-katsaus 696 | Kansallinen audiovisuaalinen instituutti | Finna.fi

Laitan tähän suorat linkit kahteen aikaisempaan Seurasaari-blogiini. Tässä on 20.3.2023 tehdyn blogin linkki: Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Seurasaari – Mannari (blogaaja.fi) ja tästä löytyy toinen, joka on tehty 6.4.2023: Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Seurasaari toisen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Tässä tulee vielä muutama sopimuskumppanieni mainos hyvistä tuotteista tai palveluista. Katso ja klikkaa!

*

Vallilasta löytyy verhoja ja mattoja sekä paljon muuta kodin sisustukseen liittyvää tavaraa. Outletissa on aikamoiset alennukset nyt! Pikakatsauksella suurin alennus oli 77 %. Siellä on verhoja, julisteita, liinoja, patakintaita, kangaskasseja, mattoja, kankaita, pyyhkeitä, pussilakanoita, tyynynpäällisiä, essuja, kulhoja, mukeja, tarjottimia, lautasia ja vahakankaita. Katso ja klikkaa!

*

Lindexissä on edullisia vaatteita vauvoille ja naisille! Käy kurkkaamassa!

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.