Suomenlinna vanhoissa kuvissa neljännen kerran

Pienen kesätauon jälkeen jatkan taas näitä Helsinki-aiheisia kuvapainotteisia blogejani aluekohtaisesti. Tänään on vuorossa Suomenlinna ja olen täällä kuvien kanssa nyt neljättä kertaa. Joitakin kuvista olen tuonut näytille myös maan mainiossa Facebook ryhmässä Helsinki vanhoissa kuvissa. Siellä on mukana jo yli 111 000 jäsentä. Itselläni tuli heinäkuussa täyteen kolme vuotta kyseisessä ryhmässä.

Laitan loppuun suorat linkit kolmeen aikaisempaan blogiini täältä Suomenlinnasta.

Aleksanteri Nevskin kirkko

Tässä on sisäkuvaa Suomenlinnan ortodoksisesta Aleksanteri Nevskin kirkosta vuodelta 1918. Samana vuonna kirkko muutettiin evankelisluterilaiseksi. Kuvan on ottanut P. Aleksandrow ja se on Museoviraston kokoelmista.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Kasarmielämää Suomenlinnassa

Tuntematon kuvaaja on ikuistanut näkymää 30.6.1918 Suomenlinnasta. Tässä on sen aikaista kasarmielämää siellä. Kuva on Museovirastosta.

Chapmanin aikainen ponttonivene

Oskari Kivistö on ottanut vuona 1929 kuvan Chapmanin aikaisesta ponttoniveneestä. Venettä siirretään suojaliiteriin Suomenlinnassa. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

HMS York ohittaa Kustaanmiekan

Britannian kuninkaallisen laivaston HMS York ohittaa Kustaanmiekan salmen Suomenlinnassa vuonna 1933. Kuvan on ikuistanut Aarne Pietinen. Se on Museoviraston kokoelmista peräisin.

Sotamuseo – takkeja ja mantteleita

Aarne Pietinen on ollut Sotamuseossa kuvaamassa takkeja ja mantteleita vuonna 1933 kesäkuussa. Kuva on Museovirastosta peräisin.

Sotilasjumalanpalvelus

Otso Pietinen on ollu kuvaamassa sotilasjumalanpalvelusta Suomenlinnassa maaliskuussa 1938. Kuva on Museoviraston kokoelmista peräisin.

Suomenlinnan holviravintola

Aarne Pietinen on kuvannut Suomenlinnan holviravintolaa vuonna 1939.  Samankaltaisia holvikaaria on entisessä työpaikassani Kansallisarkistossa näyttelytilassa. Kuva on Museovirastosta.

Kuninkaanportti Kustaanmiekalla

Kuninkaanporttia Kustaanmiekan saarella on kuvannut Otso Pietinen vuonna 1949. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Poika kahvibaarin edustalla

Pikku poika nojaa polkupyörätelineeseen Kahvibaari Linnanportin edustalla Iso Mustasaaressa vuonna 1955. Kuvan on ottanut Volker von Bonin. Se on Helsingin kaupunginmuseon kuvakokoelmista peräisin.

Lapsia länsirannalla

Volker von Bonin on kuvannut lapsia Pikku Mustasaaren länsirannalla 5.7.1955. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Kahvibaari Linnanportti

Suomenlinnassa Isossa Mustasaaressa on Kahvibaari Linnanportti, jota Volker von Bonin on kuvannut vuonna 1955. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Belgian kuningas seurueineen on lounaalle menossa

Markku Lepola on ollut kuvaamassa kuninkaallisia Suomenlinnassa 17.6.1969. Belgian kuningas Baudoin ja kuningatar Fabiola ovat menossa lounaalle Walhalla ravintolaan. Onhan siellä myös Sylvi ja Urho Kekkonen mukana tasavaltalaisia edustamassa. Kuva on Museovirastosta.

Tässä on linkki ensimmäiseen blogiini Suomenlinnasta 19.1.2023: Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Suomenlinna – Mannari (blogaaja.fi) . Tässä löytyy toinen blogi Suokista ja se on kirjoitettu 12.2.2023: Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Suomenlinna toisen kerran – Mannari (blogaaja.fi) . Tässä on se kolmas:  Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Suomenlinna kolmannen kerran – Mannari (blogaaja.fi) .

Tässä on kaksi sopimuskumppanieni mainosta. Käypä kurkistamassa klikkaamalla kuvaa, mitä on tarjolla.

*

Käypä tutkituttamassa itsesi! Tässä on siihen hyvä ja edullinen mahdollisuus. Klikkaa kuvaa ja katso!

*

Hobbyboxista löytyy tavaraa joka lähtöön aina sähköpöydistä lähtien! Klikkaa kuvaa ja katso, mitä kaikkea on tarjolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.