Töölö vanhoissa kuvissa neljännen kerran

Tein viimeksi maaliskuun loppupuolelta Töölöstä kuvapainotteista blogiani. Tuon jälleen näytille 12 vanhaa valokuvaa täältä. Joitakin kuvia olen postannut myös maan mainiossa Facebook-ryhmässä Helsinki vanhoissa kuvissa, jossa itsekin olen ollut jäsenenä reilun kolme vuotta. Laitan loppuun suorat linkit aikaisemmin tekemiini blogeihin.

Vanhin kuva on tällä kertaa vähän yli 90 vuotta vanha. Se on vuodelta 1931 Töölön tavara-aseman edustalta.

Poliisit tarkastavat autoja

Aarne Pietinen on ikuistanut näkymää Töölön tavara-aseman edustalta. Siellä ovat poliisit ratsanneet autoja vuonna 1931. Kuva on Museoviraston kokoelmista peräisin.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Punaisen Ristin Sairaala

Norjan kruununprinsessa Märtha sekä C.G.E. Mannerheim ovat vierailulla Punaisen Ristin sairaalassa Töölössä vuonna 1935. Aarne Pietinen Oy on ollut kuvaamassa tätä harvinaista vierailua. Kuva on Museovirastosta.

Kerrostalo Tunturikadulla

Tässä ollaan kuvan myötä Etu-Töölössä Tunturikadulla. Ajankohta on vuosi 1937. Kerrostaloa on kuvannut jälleen Aarne Pietinen. Kuva on Museovirastosta.

Helsingin Olympiastadion

Liput liehuvat Helsingin Olympiastadionin edustalla 7-8.9.1940. Siellä on tuolloin pidetty kolmen valtion välinen maaottelu. Kisailijat ovat Suomi, Ruotsi ja Saksa. Kuvan on ottanut Otso Vilhunen. Se on Museoviraston kokoelmista peräisin.

Töölön yhteiskoulun pihalla

Tässä ovat neitoset Töölön yhteiskoulun pihalla kevättalvella 1942. Tytöt vasemmalta alkaen ovat Mary Kuusela, Kaija Nousiainen, Riitta Heikkilä ja Hilkka Talvisto. Kuva on Museovirastosta.

Tullinpuomin talo

Tullinpuomin talon on suunnitellut Olli Pöyry. Se valmistui vuonna 1943 Töölön ja Meilahden rajalle.  Viljo Pietinen on tämän kuvan ottanut. Se on Museoviraston kokoelmista peräisin.

Lasten päivä

Lasten päivän huvikenttä on Helsingin Olympiastadionin edustalla. Kuvan on ottanut Hugo Sundström 8.9.1945. Kuva on ollut myös Hugon työpaikan lehdessä Huvfudstadsbladet.

 

Kauppakorkeakoulu

Helsingin Kauppakorkeakoulun päärakennus on kuvassa elokuussa 1952. Siellä pidettiin tuolloin shakkiolympialaiset. Kuvan on ottanut H.A. Turja. Se on Museoviraston kuvakokoelmista peräisin.

Paavo Nurmi sytyttää olympiatulen

Heinäkuun 19. päivänä vuonna 1952 sai Paavo Nurmi entisenä olympiavoittajana kunnian sytyttää olympiatulen stadionilla. Kuvan on ottanut Räshid Nasretdin. Se on Museovirastosta.

Messuhalli ja Olympiastadion

U.A. Saarinen on ikuistanut näkymää Messuhallista ja Olympiastadionista vuonna 1952. Kuva on Museovirastosta.

Töölön kirjasto

Istvan Racz on kuvannut Töölön kirjastoa vuonna 1970.  Samana vuonna 22.12. avattiin nämä tilat yleisölle. Kirjaston sijainti on Topeliuksenkadulla puiston pohjoispäädyssä. Tämän rakennuksen suunnitteli professori Aarne Ervi. Tyyliltään se edustaa modernismia. Avatussa kirjastossa oli erikoisuutena Helsingin ensimmäinen musiikkiosasto. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Finlandia talo

Finlandia-taloa on kuvannut myös Istvan Racz vuonna 1970, kuten edellistäkin rakennusta.  Tässä vaiheessa rakennus ei ollut vielä täysin valmis, vaan vasta vuonna 1971. Se on Alvar Aallon suunnittelema. Osoite on Mannerheimintie 13.

Tässä on suora linkki ensimmäiseen blogiini Töölöstä 28.11.2022: Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Töölö – Mannari (blogaaja.fi) .Tässä on toinen blogini Tölikasta 13.1.2023: Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Töölö toisen kerran – Mannari (blogaaja.fi) .Kolmanteen blogiini pääset tästä: Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Töölö kolmannen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

 

 Laitan ohessa muutaman sopimuskumppanieni mainoksen. Klikkaa kuvaa ja katso, mitä hyvää heillä on tarjottavana. Kotisohvalta on hyvä tehdä ostoksia, niin välttyy tartuntataudeilta!

*

Tämä on hyvä vaihtoehto rengaskauppoihin. Nopeat toimitukset kotiisi tai asennuskorjaamollesi; useita maksutapoja sekä edulliset renkaat ja vanteet. Rengasmerkkejä ovat mm. Good year, Pirelli, Bridgestone, Hankook, Continental, Michelin ja Nokian tyres. Löytyy myös Outlet, jossa on tosi edulliset hinnat. Klikkaa kuvaa ja katso!

*

Pari vuotta sitten Naantalin hotelli valittiin Suomen parhaaksi. Kurkista, mitä tarjouksia täältä löytyy kylpylöineen! Sieltä löytyy ainakin 60+ tarjoukset, syyskuun hoitotarjoukset ja K-plussa-tarjoukset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.