Vanhoja valokuvia Helsingistä marras- ja joulukuulta 2023

Tässä on taas 12 valokuvan kooste pidetyimmistä kuvista, joita olen Helsinki vanhoissa kuvissa Facebook ryhmässä ollut tuomassa tarjolle viime vuoden marras- ja joulukuussa. Nyt olemme kuvien kautta Kauppatorilla, Maunulassa, Vallilassa, Töölössä, bussissa, Siltasaarenkadulla, Oulunkylässä, Aleksanterinkadulla, Tuomiokirkon rappusilla, Happy Dayssa ja lopuksi Mannerheimintien Valintatalossa.

Kuvapainotteisen blogini lopussa on linkki Arkistot , josta pääsee katsomaan aikaisemmin tehtyjä kirjoitelmia ja valokuvien tuonteja. Useita satoja kuvia olen ehtinyt tuoda näytille muutaman vuoden aikana, kun olen blogiharrastustani toteuttanut.

Yleisnäkymä Kauppatorille

Tuntematon kuvaaja on ikuistanut näkymää kamerallaan Kauppatorilta 1960-luvulla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

 

Maunulan ostoskeskus

Maunulan ostoskeskus valmistui vuonna 1961. Sitä on nimitetty myös Suursuon Ostoskeskukseksi. Tämä kuva on 1980-luvulta. Harri Ahola on tämän ostarin kuvannut. Osoite on Pakilantie 11. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Elanto Limingantie 11

Limingantie 11 on Kumpulassa. Kuvassa on Elanto ja sen yhteydessä on myös baari. Kuvan on ottanut Eino Heinonen 1950-luvulla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta. Limingantietä puutaloineen on verrattu Astrid Lindgrenin lastenkirjojen rakennuksiin.

Vänrikki Stoolinkatu

Tuntematon kuvaaja on kuvannut katunäkymää Töölössä vuonna 1957. Tässä ollaan Vänrikki Stoolinkadulla. Kuva on Museoviraston kokoelmista peräisin.

Rahastaja työssään

Foto Roos on kuvannut rahastajaa työssään Helsingin liikennelaitoksen bussissa 9.6.1965. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Siltasaarenkatua

Kari Hakli on kuvannut Siltasaarenkatua Pitkänsillan kohdilta pohjoiseen päin. Taaimmaisena kuvassa näkyy Kallion kirkko. Kuva on vuodelta 1973 ja se on Helsingin kaupunginmuseosta.

Tapio Rautavaara kotonaan

Tapio Rautavaara on kotonaan Oulunkylässä Teinitiellä vuonna 1954 otetussa kuvassa. Hän laulaa mikrofoniin, joka on kytketty sen aikaiseen magnetofoniin. Tämä kuva on ollut Kuluttajan lehdessä no 23 vuonna 1954. Tapsan meriittejä laulamisen ja elokuvien lisäksi ovat olleet myös keihäänheitto ja jousiammunta. Keihäässä hän saavutti olympiakultaa noin kuusi vuotta ennen tätä kuvan ottamista. Kisat olivat tuolloin Lontoossa ja vuosi oli 1948. Tapsan Liisa-vaimo oli ammatiltaan opettaja. Tämä kuva on Suomen valokuvataiteen museosta.

Nainen puhdistaa Tuomiokirkon portaita

Raskaan näköistä urakointia on nainen saanut hoitaakseen. Hän puhdistaa lumesta Tuomiokirkon rappusia Senaatintorilla. Valokuva on 1920- tai 1930-luvulta. Kuvan on ottanut Kalle Havas.  Tämän paikan osoite on Unioninkatu 29. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

 

 

Liikennettä jouluisella Aleksanterinkadulla

Unto Laitila on ollut Helsingin kaupungin liikennelaitoksen ”hovikuvaaja”. Tässä hän on ikuistanut näkymää jouluiselta Aleksanterinkadulta marraskuussa 1965. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

 

Ravintola Happy Days

”Häppäri” eli Ravintola Happy Days on kuvassa vuonna 1978. Se sijaitsee Pohjoisesplanadi 2 osoitteessa. Kuvan on ottanut Ilpo Forssen. Tämä on Helsingin kaupunginmuseosta.

Helsingin linja-autoasema

Helsingin linja-autoasemalta Simonkadulta on Pekka Punkari ottanut kuvan vuonna 1977. Lasipalatsi on näiden bussien takana. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

 

Valintatalo Mannerheimintiellä

Tämä Valintatalo on sijainnut Mannerheimintien ja Lönnrotinkadun kulmassa. Kuva on Aalto yliopiston arkistosta. Se on otettu 1970-luvulla. Hotelli Marski sijaitsee tässä samassa rakennuksessa.

Tässä on yksi sopimuskumppanini mainos. Klikkaa kuvaa ja katso, mitä heillä on tarjota!

*

Hobbyboxista löydät kiintoisia tarvikkeita joka lähtöön. Siellä on parhaimmillaan jopa 70 %:n alennuksia. Klikkaa kuvaa ja katso!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.