Kallio vanhoissa kuvissa viidennen kerran

Vanhoja valokuvia Kalliosta on nyt minun kauttani tarjolla viidennen kerran. Olen tämän kerran jälkeen tuonut näytille 5 x 12 kuvaa, joten kokonaiskäsitystä vuosikymmenien aikana alkaa pikku hiljaa saada kuvienkin kautta. Vierailin aikanaan Kalliossa lähes jokainen päivä. Kuuluin Kallion kirkon vaikutusalueelle ja sitä kautta menin vihille sekä lapseni kastettiin. Lasten leikkipuistot ja muskari olivat Kalliossa. Laitan loppuosaan suorat linkit aiemmista kuvapainotteisista blogeistani täältä.

Pesistä Haapaniemen kentällä

Kallion yhteiskoulun oppilaat ovat tulleet pelaamaan liikuntatunnillaan pesäpalloa Haapaniemen kentälle. Ajankohta on 1930-1940-lukua. Väinö Kannisto on tämän kuvan ikuistanut. Taustalla oleva opettaja on Aura Hokkanen. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Sodan tuhoja Fleminginkatu 19

Venäläisten tiputtamien pommien tuhoista on jouduttu kärsimään Fleminginkadulla 9.7.1941. Kuva on otettu Vaasankadun suuntaan. Neittamo on kuvan ottanut ja se on Sotamuseosta peräisin.

Vaasankatu 10 palaa

Vaasankatu 10 osoitteessa palaa 9.7.1941. Neittamo on ottanut tämän kuvan myös 9.7.1941.  Kuva on Sotamuseosta.

Kioski Karhupuistossa

Tässä on Fleminginkadun puolella lippakioski Karhupuistossa. Taustalla oikealla on Agricolankatu 13. Vasemmalla taustalla näkyy haaleana Kallion kirkko.  Kuvan on 1940-luvulla ottanut Väinö Kannisto.

Kallion yhteiskoulun oppilaita piirtämässä

Yhteiskoulun viereisellä tontilla oli hyvä pitää kauniina päivänä piirustustunteja. Tässä ollaan Porthaninkadun ja Agricolankadun kulmauksessa olevalla tyhjällä tontilla piirtämässä vuonna 1945. Väinö Kannisto on tämän kuvan ottanut ja se on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Abit ja penkinpainajaiset

Kallion Yhteiskoulun abiturientit ovat lähdössä penkinpainajaisajelulle vuonna 1946. Kuvan on heistä ottanut Kalliossa asusteleva valokuvaaja Väinö Kannisto. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Lasten päivän kulkue

Kalliossa Porthaninkatu 6:n kohdalla on menossa Lasten päivän kulkue. Talossa on ollut tuohon aikaan Elannon myymälä. Tapahtuma on ollut vuonna 1950. Sen on kuvannut Väinö Kannisto. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

 

Televisiolähetyksen seuraamista

Eipä ollut kovinkaan monessa taloudessa vielä omaa televisiota vuonna 1955. Volturno Oy:n näyteikkunasta sitä oli mahdollista seurata. Tässä on ihmisiä katsomassa televisiota 12.11. Kuvan on ottanut Väinö Kannisto. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Kallion kansakoulun pihalta

Simo Rista on kuvannut Kallion kansakoulun oppilaita vuonna 1970 Neljäs linja 15 osoitteessa olevan koulunsa pihalla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Näkymä Torkkelinmäeltä

Tuntematon kuvaaja on ottanut kuvan Torkkelinmäeltä Kalliossa vuonna 1970. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Suonionkadun ja Toisen linjan kulmaus

Simo Rista on ottanut talvisen valokuvan Suonionkadun ja Toisen linjan kulmauksesta. Ajankohta on vuosi 1970. Kohtisuoraan edessä päin on Kallion kirkko. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Kallion kirjasto

Tässä ollaan Fleminginkadun varrella olevassa Kallion kirjastossa kuvan kohdilla. Simo Rista on ottanut valokuvan vuonna 1974. Tämäkin kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Tässä tulee linkit aiempiin blogeihini Kalliosta. Ensimmäisen tein12.10.2022 ja se löytyy tästä: Kallio vanhoissa kuvissa – Mannari (blogaaja.fi) . Toisen tein 30.12.2022 ja se on tässä: Kallio vanhoissa kuvissa toisen kerran – Mannari (blogaaja.fi) . Kolmas blogini on tehty 23.2.2023 ja se on tässä: Kallio vanhoissa kuvissa kolmannen kerran – Mannari (blogaaja.fi). Neljäs blogini on tehty 18.4.2023 ja se on tässä: Kallio vanhoissa kuvissa neljännen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

 Tässä on yksi sopimuskumppanieni mainos. Klikkaa kuvaa ja katso huippualennuksia!

*

Käypä kurkistamassa Vallilan tuotteita. Sieltä löytyy verhoja, mattoja ja kaikkea kodin sisustamiseen liittyvää.  Huomio nyt tämä KESÄALE!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.