Pääkaupunkia vanhoissa kuvissa

Tässä tulee jälleen kuukausikooste niistä vanhoista valokuvista, jotka ovat saaneet suurinta kiinnostusta minun postaamistani fotoista Helsinki vanhoissa kuvissa Facebook ryhmässä. Olen sinne kolme kuvaa päivässä välittänyt  reilun kolmen vuoden ajan. Laitan tähän koosteeseen niitä kuvia, jotka ovat helmikuun 20. päivästä lähtien tänä vuonna saaneet noin tuhat tykkäystä keskimäärin. Tapanani on ollut tuoda kerralla 12 kuvaa tähän kuvapainotteiseen blogiini.

Tämänkertaisissa kuvissa saamme käydä mm. Taka-Töölössä, Kulosaaressa, Malmilla, Lauttasaaressa, Erottajalla, Hakaniemessä ja Kampissa.

Pojat keinuvat Rajasaarentiellä

Pojat keinuvat lastentarha Päiväpirtin pihalla Rajasuontiellä Taka-Töölössä. Ajankohta on vuosi 1960. Tuntematon kuvaaja on tämän näkymän ikuistanut. Kuva on Museo Leikistä.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Ilmakuva Kulosaaren sillan kohdilta

Sky-Foto Möller on ottanut tämän kuvan ilmasta 1960-luvulla. Kulosaaren silta ympäristöineen on päässyt tähän näkymään. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Lähiliikenteen juna Malmilla

Constantin Grünberg on kuvannut Malmin aseman tienoilla lähiliikenteen junaa. Vuosi 1962 on ollut tuolloin meneillään. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta. Tämä asema tuli vaimolleni tutuksi myöhempinä vuosikymmeninä hänen työskennellessään Malmin terveysasemalla.

Tytöt työntävät nukenvaunuja Lauttasaaressa

Tytöt leikkivät nukenvaunujen kanssa Lauttasaaressa. Tässä he ovat Katajanharjuntien ja Telkkäkujan risteyksessä. Valokuvaaja Teuvo Kanerva on tämän näkymän ikuistanut vuosien 1969-1975 välisenä aikana. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Miss Suomi Pirkko Mannola

Tässä on miss Suomi vuodelta 1958. Hän on Pirkko Mannola, josta tuli myös kuukausi sitten presidentin avoäitipuoli. Pirkon veli ilmoitti salaa hänet näihin missikisoihin ja hyvinhän siinä kävi. Pirkko voitti arvostetun kilpailun ja veli tienasi myös jonkin verran ilmoittamisestaan. Kuvan on ottanut Monifoto ja se on Helsingin kaupunginmuseosta.

Nakkikioski Erottajalla

Erottajallakin on koju, jossa Rööperin tapaan saa varmaan halpaa makkaraa, mutta täällä on nainen myymässä. Kuvan on ottanut U.A. Saarinen 19.7.1956. Otos on Museoviraston kokoelmista.

Juha Vainio opettajana

Lauluntekijä Juha ”Junnu” Vainio on toiminut laulun tekemisen lisäksi myös kansakoulunopettajana. Hän oli erittäin pidetty myös tässä ammatissa koululaisten keskuudessa, mutta kansakoulutarkastajat eivät hänestä oikein tykänneet. Tässä Junnu on opettamassa Vartiokylän koulussa vuonna 1971. Hän on ollut Helsingissä opettajana myös Herttoniemessä ja Käpylässä. Kuvan on ottanut Markku Lepola ja se on Museoviraston kokoelmista.

Vaasankatua

K-Valinta Vaasankadulla on kuvassa, joka on Aalto-yliopiston arkistosta. Näkymä on otettu vuonna 1973. Tässä on myös tuon ajan tiedon vaihtoa meneillään.

Siltasaarenkatua vuonna 1973

Kari Hakli on ollut ahkera Helsingin kuvaaja. Tämä hänen kuvaamansa näkymä on Hakaniemestä Siltasaarenkadulta. Se on otettu vuonna 1973. Ympyrätalo, Arena-talo ja Kallion kirkko ovat ihmisten ja liikenteen lisäksi päässeet tähän valokuvaan. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Koululaisia jäätelökioskilla

Koululaiset ovat olleet Helsingin Uimastadionilla vuonna 1976. Tässä he ovat ostamassa jäätelöä lähellä olevasta kioskista. Näkymän on ikuistanut Erkki Salmela. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Kampin kalliot

Troberg niminen henkilö on kuvannut Kampin kallioita vuonna 1953. Neljän ensimmäisen auton sivuprofiili on lähes identtinen. Otos on Journalistisesta kuva-arkistosta ja peräisin Museovirastosta.

Hevosraitiovaunu Lauttasaaressa

Helsingissä pisimpään näkyi hevosraitiovaunuja Lauttasaaressa. Tämä kuva on otettu vuosien 1913-1917 välillä. Tuntematon valokuvaaja on tämän näkymän ikuistanut. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Laitan tähän yhden sopimuskumppanieni mainoksen. Klikkaa kuvaa ja katso, millaisia tarjouksia on kyseessä!

*

Käypä kurkistamassa Vallilan tuotteita. Sieltä löytyy verhoja, mattoja ja kaikkea kodin sisustamiseen liittyvää. Nyt on menossa vielä kaiken lisäksi TALVIALE! Jäi mainitsematta, että tapetit lähtevät 10 euroa rulla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.