Eilen on jälleen vapun viettäjiä ollut liikkeellä Helsingissä ja jonkin verran heitä on ollut myös Kaivopuistossa. Vapun aattona oli poliisi iltamyöhällä tyhjentänyt Kaivopuiston. Siellä oli tuolloin paljon nuorisoa, noin 5000 henkeä, josta osa oli myös alaikäisiä. Tyhjentäminen tapahtui turvallisuuteen liittyvistä syistä. Vappupäivänä juhlijoita ei ollut lehtien mukaan aikaisempiin vuosiin verrattavaa määrää, vaan innostus näyttää hieman laantuneen. Myös tuulinen sää verotti varmaankin juhlijoiden määrää.
Tässä on talvista maisemaa Kaivopuistosta Ullanlinnan kylpylän ympäristöstä 1890-luvulta. Tuntematon kuvaaja on ikuistanut tätä näkymää. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.
Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.
Tässä on K.E. Ståhlbergin kuvaamana talvista Kaivopuistoa ensimmäisen kuvan tapaan 1890-luvulta. Kuva on Museoviraston kokoelmista.
Ivan Timiriasew on ikuistanut näkymää Kaivopuiston kallioilta lounaaseen. Hän on ollut paikalla kameroineen vuonna 1910. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.
Valokuvaaja Signe Brander on kuvannut Kaivopuistoa Isolla Puistotiellä vuonna 1911. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.
Tämänkin kuvan edellisen tapaan on ottanut arvostamani valokuvaaja Signe Brander vuonna 1911. Näkymä on samalta Puistotieltä vähän eri paikasta kuin edellinen kuva. Tämäkin on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.
Aarne Pietinen on kuvannut ulkoilmaravintolaa vuonna 1930 Kaivopuistossa. Tämä kuva on Museovirastosta.
Aarne Pietinen on kuvannut lokakuussa vuonna 1933 asuinrakennusta Kalliolinnantie 15. Tämä kuva on Museoviraston kokoelmista.
Kaivopuiston ranta on ollut vuosikymmeniä suosittu mattojen pesupaikka. Aarne Pietinen on tämän kuvan ottanut elokuussa 1934. Kuva on Museovirastosta.
Tässä tulee Ullanlinnan kylpylän kuva uudestaan. Ensimmäisessä kuvassa se oli talvisessa asussa noin 40 vuotta aikaisemmin. Tämä kuva on otettu 1.5.1935 eli vapun aikaan. W.W. Wilkman on ollut kameransa kanssa tuolloin paikalla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.
Aarne Pietinen Oy on kuvannut Yhdysvaltojen suurlähetystöä vuonna 1949 Kaivopuistossa. Kuva on Museoviraston kokoelmista.
Suurlähetystö sijaitsee osoitteessa Itäinen Puistotie 14. Lähetystön tontti on 1,2 hehtaarin kokoinen. Kun Yhdysvallat tunnusti Suomen itsenäisyyden vuonna 1919, niin se perusti seuraavan vuoden maaliskuussa lähetystön Helsinkiin. Siellä se toimi melko vaatimattomissa oloissa erään osuuskaupan yläkerrassa. Yhdysvaltain kongressi myönsi vuonna 1935 määrärahan oman lähetystötalon rakentamiseksi Helsinkiin. Bristolin arkkitehtiryhmä suunnitteli vuonna 1938 arkkitehti Harrie T. Lindebergin johdolla rakennusta ja se tuli valmiiksi 1940-luvun vaihteessa.
Kerroin alussa, ettei tämän vapun viettäjiä ollut niin paljon, kuin entiseen aikaan. Tätä näkymää 1950-luvulla on ollut ikuistamassa Juha Jernvall. Tässä on juuri kuorolaulu menossa. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.
Kari Hakli on ottanut tämän talvisen värikuvan vuonna 2001 osoitteesta Ehrenströmintie 18. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.
Laitan muutamia mainoksia yhteistyökumppaneiltani. Näiden yrityksien tarjontaan ja tuotteisiin on helppo tutustua ihan kotisohvalta käsin. Käy kurkistamassa ja klikkaamassa, mitä edullisia tavaroita tai palveluksia on tarjolla!
Pari vuotta sitten Naantalin hotelli valittiin Suomen parhaaksi. Kurkista, mitä tarjouksia täältä löytyy kylpylöineen!Sieltä löytyy ainakin 60+ tarjoukset, syyskuun hoitotarjoukset ja K-plussa-tarjoukset.
Käypä kurkistamassa Vallilan tuotteita. Sieltä löytyy verhoja, mattoja ja kaikkea kodin sisustamiseen liittyvää. Huomio myös tämä KESÄALE!