Järvenpään Kartano on ollut aikanaan suuri maatila kaikkine alusmaineen. Sen omistivat Ehrströmit ennen Anton ja Bjarne Westermarckin astumista kuvioihin. Vuonna 1886 Anton avioitui Alfhild Ehrströmin kanssa ja sitä kautta hänestä tuli Järvenpään Kartanon omistaja. Heille syntyi poika vuonna 1887, joka sai nimen Bjarne Rudolf. Hän on tehnyt suuren esityön Järvenpään perustamiseksi. 1920-luvulla alkanut kasvun kehitys oli hänen ansiotaan, niin että pienestä Tuusulan pitäjän asemakylästä on kasvanut nyttemmin 45 000 asukasta käsittävä kaupunki.
Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.
Tämän päivän järvenpääläisille Westermarckit elävät historian kautta ja heidän kunniakseen tehdyn puiston kautta. Anton ja Bjarne ovat saaneet Westermarckin puiston lisäksi myös omat kujansa Pajalan kaupunginosaan, Antoninkuja ja Bjarnenkuja. Westermarckin puisto sijaitsee Järvenpään keskustassa Pajalan kaupunginosassa noin 300 metriä raitatieasemalta koilliseen.
Tiilipäällysteinen puiston bulevardi valmistui vuonna 2018 kevytliikennettä varten. Sitä reunustavat verivaahterat. Pintamateriaaliksi valittiin keraaminen pihatiili. Se on luonnonkiveen verrattuna edullisempi ja betonikiveen verrattuna viihtyisämpi. Tiilipinta patinoituu kauniisti. Väritkin säilyvät paremmin aikojen kulussa.
Puiston suunnittelun tavoitteena oli luoda paikka kaupunkilaisille, missä mahdollisimman monet viihtyisivät. Sinne on rakennettu monia viihtyisyyttä lisääviä yksityiskohtia. Ikäihmisiä varten on hommattu helpottamaan hieman korkeammat puiston penkit. Valaistukseen on panostettu myös. Se on hoidettu perinteisten valotolppien sijaan matalilla valaisin pollareilla.
Siilotalon paikalla on aikaisemmin sijainnut Westermarckin ja Oy Argosin perustama Valssimylly. Se aloitti toimintansa tasan sata vuotta sitten eli 1922. Myöhemmin siihen rakennettiin korkeat siilot. Valtion viljavarasto käytti siiloja aina 1990-luvun lopulle saakka.
Kävelybulevardin rinnalla idän puolella puistoa on kapea luonnonkivilaatoista tehty polku, joka kaarrellen kulkee etelä-pohjoinen suunnassa. Sen varrelle on istutettu kirsikkapuita.
Joihinkin puiston puihin oli kiinnitetty runon säikeitä Eino Leinosta lähtien. Sinnehän voisi ajatella vielä pöytälaatikkorunoilijoille oman kulmauksen jossakin puiston kulmassa.
Westermarckin puiston vieressä idässä ja lännessä on molemmin puolin uusia kerrostaloja. Niiden päädyt osoittavat puistoa kohden. Puistosta on tullut suosittu kulkuväylä keskustasta Pajalan suuntaan ja päinvastoin. Pitkulainen puisto on 350 metriä pitkä ja leveys vaihtelee 72 ja 35 metrin välillä. Ympärillä olevat korttelit rakennuksineen ovat saaneet hienon ja yhteisen oleskelualueen. On upea juttu, että Järvenpäässä on panostettu puistoihin, sillä pienuudestaan huolimatta näitä virkistyskeitaita löytyy kaupungista useita. Ykkösenä on tietenkin Järvenpään Rantapuisto Tuusulanjärven maisemissa.
Tässä vielä muutamia mainoksia, joissa on loistavia tarjouksia.
Kesällä vietetään paljon juhlia eri puolilla Suomea. Joskus sattuu vaan käymään niin, että menee päällekkäin synttärit ja rippijuhlat tai muuta vastaavaa. Silloin on todella hyvä olemassa tämä Interfloran palvelumuoto ostaa kukat ja yllättää sankari! Interflora on Suomen johtava kukkatervehdysten toimittaja. Interflora välittää päivittäin satoja tunteita ja tuoksuja kukkatervehdyksillä ympäri Suomen ja myös ulkomaille. Kotimaassa kukkatervehdyksiä toimittaa lähes 300 Interfloran kukkakauppaa. Interflora on maailmanlaajuisesti noin 140 maassa toimiva itsenäisten kukkakauppayrittäjien vapaaehtoinen organisaatio. Suomessa se on toiminut jo vuodesta 1927.
Käypä kurkistamassa Vallilan tuotteita. Sieltä löytyy verhoja, mattoja ja kaikkea kodin sisustamiseen liittyvää.