Lauttasaari vanhoissa kuvissa viidennen kerran

Jatkan taas pitkästä aikaa Helsingin kaupunginosien esittelyä vanhojen valokuvien kautta. Olen nyt merellisessä Lauttasaaressa viidettä kertaa. Tuon täältä jälleen 12 valokuvaa näytille. Nyt on tähänastisia otoksia Larusta yhteensä 60, joten siitä alkaa jo hahmottua jonkin verran paikallishistoriaa. Laitan loppuun suorat linkit näihin aiempiin kuvapainotteisiin blogeihini täältä.

Olen näitä Helsingin eri kaupunginosien ja joidenkin turistikohteiden kuvia tuonut tarjolle ja ainakin 31 eri alueesta. Blogini lopussa on Arkistot ja sitä kautta pääsee katselemaan näitä muita kirjoitelmia sekä vanhoja valokuvia.

Lauttasaaren kartanon rantaa

Tässä on näkymää liki sata vuotta sitten Lauttasaaresta. Tuntematon kuvaaja on vuonna 1927  ikuistanut maisemaa Kartanon rannasta uimakoppeineen. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Oy Vulcan Ab rengastehdas

Rengastehdas, autonrengasliike ja kumikorjaamo ovat kaikki tässä samassa yrityksessä. Se on nimeltään Oy Vulcan Ab. Tämä tehdasrakennus sijaitsi Lauttasaarentie 50 osoitteessa. Tuntematon kuvaaja on ikuistanut näkymää 1940-luvulla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Lauttasaari talvella 1950

Kuorma-autoja on liikenteessä Lauttasaarentiellä talvella 1950. Tämä kuva on Työväen arkisto peräisin.

Uusia Popeda M-20 mallisia autoja on muutamassa rivistössä Konelan pihassa Heikkiläntie 5 osoitteessa. Kuva on otettu 1950-luvulla Lauttasaaressa. Kuva on peräisin Mobiliasta.

Lauttasaaren itärantaa

Constantin Grünberg on kuvannut Lauttasaaren itärantaa vuosien 1957-1959 välisenä aikana. Tässä näkyy muun muassa Pohjoiskaari 13 ja 15 mereltä päin. Sienimäinen vesitorni näkyy myös kuvassa. Helsingin kaupunginmuseo on tämänkin otoksen arkistoinut.

Kioski Lauttasaarentiellä

Constantin Grünberg on kuvannut kioskia Lauttasaarentiellä 30.3.1958. Tuo Mutteri-kioski on edelleen pystyssä. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Ilmakuvaa Lauttasaaresta vuonna 1958

Albin Aaltonen on ottanut ilmakuvaa Lauttasaaresta vuonna 1958. Keskellä on Lauttasaarentie. Etualalla näkyy idän suunnassa Pohjoiskaari. Alhaalla vasemmalla on Lohiapajanlahti. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Katajaharjunniemi

Constantin Grünberg on kuvannut Katajaharjunniemeä Koivusaarentie 5 osoitteessa. Ajankohta oli vuosi 1965. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Lauttasaarentien alkupäätä

Tässä on näkymää Lauttasaarentieltä ja sen alkupäästä vuonna 1967. Mutterikioski ja Lauttasaaren silta näkyvät kuvassa myös. Constantin Grünberg on tämän näkymän ikuistanut. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Lauttasaari Maamo

Sky-Foto Möller on ottanut ilmakuvaa Lauttasaaren Maamosta 1970-luvulla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Melkonkatu 9 ja 11

Melkonkatu 9 ja 11 ovat kuvassa. Tämä näkymä on Scan-Foton ikuistama vuonna 1984. Keskellä on Suomen Tupakka Oy. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Kahvila Mutteria sisältä

Kahvila Mutterin interiööriä on kuvassa. Myyntitiskin takana on paikan omistaja. Leivonnaisia ja pullia on esillä hänen edessään. Kuvan on ottanut Ilari Järvinen vuonna 1998. Otos on Hotelli- ja ravintolamuseon arkistosta peräisin.

Laitan tähän suorat linkit aiemmista Lauttasaaren kuvapainotteisista blogeistani. Ensimmäisen tein 22.11.2022. Se löytyy tästä: Helsinkiä vanhoissa kuvissa – Lauttasaari – Mannari (blogaaja.fi) . Toisen blogini Larusta tein 12.1.2023. Se on tässä: Lauttasaari vanhoissa kuvissa toisen kerran – Mannari (blogaaja.fi) . Kolmas blogini 3.3.2023 on tässä: Lauttasaari vanhoissa kuvissa kolmannen kerran – Mannari (blogaaja.fi) . Neljäs kuvapainotteinen kirjoitus 12.5.2023 on tässä: Lauttasaari vanhoissa kuvissa neljännen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Laitan yhden sopimuskumppanini mainoksen tähän loppuun. Klikkaa kuvaa ja katso tarjouksia!

*

Nyt alkaa olla hyvä aika miettiä tulevan kesän vuokramökkiä. Vielä löytyy myös talveen liittyviä mökkejä hiihtourheilua ja laskettelua harrastaville. Täälläkin on tarjolla äkkilähtö-mökkejä kuten matkailun puolella mainostetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.