Järvenpään Palloseura selvisi ykkösessä ihan hyvin ensimmäisellä kaudellaan

JäPSin ensimmäinen kausi jalkapalloilun toisella sarjatasolla Suomessa päättyi varsin mallikkaasti omasta mielestäni. Viimeinen ottelu oli jo kolmisen viikkoa sitten. Se oli todella hieno saavutus, että Järvenpää pääsi ylempään loppusarjaan. Ylemmässä loppusarjassa oli prikulleen samat sijoitukset kaikilla joukkueilla kuin runkosarjassa. Sinne pääsi kuusi joukkuetta. Ykkönen oli Kotkan Työväen Palloilijat ja kaikkiaan se sai 55 pistettä 27 ottelusta. Kakkosena oli Turun Palloseura ja se sai 52 pistettä. Kolmanneksi pääsi Pietarsaaren Jaro 50 pisteellä. Järvenpään Palloseura oli kuudes 34 pisteellä. Ylemmän loppusarjan aikana se sai vain kolme pistettä ja se tuli siitä, kun TPS hävisi 18.9. yllättäen Järvenpäässä 4-3.

Osku Partonen on JäPSin valmentaja. Tässä hän on Pepo-ottelun alla. Kuva on Heikki Löfman Keski-Uusimaa

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Ylemmän loppusarjan joukkueista eli samalla myös runkosarjan kuudesta parhaasta pystyi JäPS voittamaan Tammisaaren ylpeyden EIF:n kahdesti, ensin keväällä 13.5. kotona 1-0 ja sitten 16.7. voitto 3-0 tuli vieraissa. KTP kaatui Järvenpäässä keväällä 20.5. lukemin 2-1. Maalittomat tasapelit JäPS pelasi 29.4. KPV:n kanssa ja 18.4. Jaron kanssa.

Janne Laiho piti jälleen nollan JäPSin maalilla EIF ottelussa Raaseporissa  Kuva on Keski-Uusimaasta lehtileike.

Alempaan loppusarjaan jääneistä joukkueista ei JäPS pystynyt MP:tä voittamaan kummassakaan koitoksessa, vaan hävisi kotonaan 22.6. peräti 4-1 ja Mikkelissä tuli 2-0 takkiin syksyllä 3.9. Vuosien varrella ei ole JäPS kyennyt Mikkelin Palloilijoita voittamaan kertaakaan, mutta kolmasti se on yltänyt tasapeliin.

Justus Holopainen vasemmalla ja Samuli Hölttä taistelevat pallosta. Samuli oli MP:n avausmaalin tekijä. Kuvan on ottanut Heikki Löfman ja se on lehtileike Keski-Uusimaasta.

Kevätkaudella 8.5. JäPS kärsi rökäletappion Gnistanille häviten 10-1. Keskikesällä tuli kuitenkin hieno voitto kotona. Gnistan hävisi 11.7. Järvenpäässä pelatussa ottelussa 2-1.

JäPS-Gnistan 2-1. Aleksi Ristola teki pilkulta 1-0 ja pelikaverit tulevat onnittelemaan. Kuvan on ottanut Tero Vähämäki ja se on Keski-Uusimaa-lehdestä.

Muutamia hienoja venymisiä on tämän ykkösen debyyttikauden aikana tapahtunut. 10.6. kohtasi JäPS Lappeenrannassa Kimpisellä Pepon. Ensimmäisen puoliajan jälkeen johti kotijoukkue 2-0. Vartin sisällä olivat syntyneet molemmat maalit. Toisella jaksolla yltyi Antti Ulmanen hurmiomaiseen peliin tehden kaksi maalia ja syöttäen kaksi. Ei haitannut, vaikka JäPS-toppari suoran punaisen kortin myötä joutui suihkuun kymmenisen minuuttia ennen pelin loppua. JäPS vei pisteet kotiin 4-2 voitolla. 18.6. oli vastassa helsinkiläisseura PK-35 vieraissa. Sielläkin oltiin 2-0 tappiolla ensimmäisen jakson jälkeen. Tahmean alun jälkeen JäPS heräsi. Toni Palmasto veti pilkun sisään ja vähän ennen loppua Hedi Khayat tasoitti pelin ja 2-2 jäi lopputulokseksi.

Roope Autio on JäPSin joukkueen kapteeni. Kuva Heikki Löfman Keski-Uusimaa

22.6. kohtasi JäPS kotonaan Mikkelin Palloilijat. Sinne olin sopinut tapaamisen Mikkelin Pallokissojen juniori-ikäluokissa pelanneen Matti Kärkkäisen kanssa. Hän on lapsuudessaan asunut Ristiinassa, kuten minäkin ja sieltä jatkanut Mikkeliin niin kuin olen tehnyt myös minä. Nykyisin hän asuu kesät Hakunilassa ja talvet Las Palmasissa. Matti on tehnyt uraa bussinkuljettajana. Myöhemmin hän on myös kouluttanut kuskeja Helsingissä. Mainittavaa on, että hän on toiminut niin jalkapallomaajoukkueen kuin kiekkomaajoukkueen bussikuskina lukuisista urheiluseuroista puhumattakaan. Oli ilo nähdä ottelun jälkeen MP:n bussikuski Ilkka Vitikainen, jonka itsekin muistan omalta peliajaltani 1960-1970 vaihteen molemmilta puolilta. Itse ottelussa Järvenpää oli koko ajan altavastaaja. MP voitti ottelun 4-1 ja täysin ansaitusti. Hieman ihmetyttää se, miten se jäi alempaan loppusarjaan.

Matti ja Ilkka

Kaverini ovat vasemmalta Matti Kärkkäinen ja oikealla Ilkka Vitikainen. Onpa ollut Ilkalla varmasti mukava kotimatka Mikkeliin, kun tuli 4-1 voitto. Taisi tässä kohtaa olla keskustelua linja-autoista.

JäPS pelasi mielestäni kauden aikana hienosti, mutta kuitenkin ailahtelevasti. Maltti pitäisi säilyttää pelin loppuun asti. Esimerkiksi Pietarsaaressa 20.8. JäPS joutui taas pelaamaan viimeisen kymmenminuuttisen vajaalla, kun Ayuub Abdi otti kaksi varoitusta perä jälkeen. Takkiin tuli 3-1. Kotkassa 9.9. Arto Tolsa-areenalla  JäPSin Hassan Sesay hölmöili itselleen häpeäksi  suoralla punaisella kortilla suihkuun jo 24. peliminuutilla. Kyllä se oli häpeäksi myös koko joukkueelle. Tuomari näytti Sesaylle varoitusta taistelutilanteessa KTP-pelaajan kanssa ja sen jälkeisestä suunsoitosta. Siitä Sesay suuttui ja kävi tuuppaamassa vastustajan pelaajan maahan saaden siitä saman tien suoran punaisen kortin. Sen lisäksi Sesay huitaisi punaisen kortin tuomarin käsistä maahan. Vähän ennen ottelun loppua sai JäPSin joukkueenjohtaja Jari Kurittu myös varoituksen. Ottelu päättyi tennislukemin 6-0.

Jäpsin Herkko Kuosa ja Tepsin Daniel Rantanen ovat kuvassa. TPS voitti tämän ottelun 1-0. Kuva Heikki Löfman Keski-Uusimaa

Elokuun loppupuolella oli Järvenpäässä hieno matsi JäPSillä PK-35 joukkuetta vastaan. Ottelu päättyi kotivoittoon 3-0. Siellä oli myös ennätysyleisö 1152 katsojaa seuraamassa peliä. Tyttäreni poika Jappe kävi nappaamassa kolme selfietä. Hän pääsi poseeraamaan Roope Aution, Aleksi Ristolan ja Enoch Banzan kanssa.

Aleksi Ristola ja Olli Valto ovat kuvassa. Aleksi teki 1-0 ja Olli 3-0 ottelussa PK-35 vastaan.
Tyttäreni poika Jasper sekä JäPSin kippari Roope Autio voitokkaan PK-35 ottelun jälkeen.

Järvenpään asennoituminen kauden otteluihin oli, että seuraava peli on tärkein. Vaikka kauden alussa oli päätavoite, että ykkösessä säilyminen on tärkein tavoite, niin menestyksen myötä oli mahdollista matkan varrella nostaa tavoitetta korkeammalle. Ylempi loppusarja tuli tavoitteeksi myöhemmin ja se saavutettiin. JäPSin pelaajamateriaali on laaja ja sen ansiosta aina löytyi pelikieltojen ja sairastapausten paikkaajia helposti. KTP nousi ylemmän loppusarjan voitettuaan veikkausliigaan ensi kaudeksi. TPS pääsi karsimaan Jaron kanssa liigakarsintapaikasta voittaen sen puhtaasti 4-0. Sen jälkeen sillä oli liigakarsinta FC Lahden kanssa, joka säilytti Veikkausliiga paikkansa. Sieltä tippui HIFK suoraan ykköseen ja on tulevalla kaudella yksi JäPSinkin vastustajista.

Jalkapallokauden päättymisen jälkeen tuli monille yllätyksenä se, ettei JäPSin johto halunnut jatkaa edustusjoukkueen valmennussuhdetta Osku Partosen kanssa. Minulla ei ole sisäpiiritietoa, mutta ihmeissäni jonkin verran olen. Tästähän olisi ollut Oskun hienoa jatkaa, kun olisi vielä analysoinut kauden virheitä. Partosen paikalle valittiin Jyrki Ahola. Hänen meriittinä lähinnä on AC Oulun nostaminen pari vuotta sitten pääsarjaan. Toivotetaan molemmille luotseille hyvää menestystä jatkossa. Uskon, että Oskulle löytyy myös hyvä seura luotsattavaksi.

Osku Partonen ehti luotsata JäPSiä viisi kautta. Kuva Heikki Löfman Keski-Uusimaa

Tässä on kaksi edellistä Järvenpään Palloseura-aiheista blogiani:

Eipä kovin hyvältä näytä JäPS – huuma jäi syksyyn – Mannari (blogaaja.fi)

JäPSin peli-ilo on löytynyt Ykkösessä ja kenttäolosuhteitakin aletaan parantaa – Mannari (blogaaja.fi)

Tässä on muutamia mainoksia hienoine tarjouksineen. Katso ja klikkaa! Tätä kautta voit etänä sohvalta shoppailla.Vältät jonot ja basillit, kun tilaat tätä kautta !

*

 

*

    

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.