Kamppi vanhoissa kuvissa viidennen kerran

Viidettä kertaa olen kuvapainotteisten blogieni kanssa Kampissa. Näissä maisemissa saamme olla lähes Helsingin ydinkeskustassa. Kampin laitaosat ovat sitten jo vähän kauempana. Usein Kampista puhuttaessa tarkoitetaan juuri sitä keskustan vyöhykettä Mannerheimintien ympärillä, mutta muistakaamme, että alue ulottuu aina Hietalahdenrantaan saakka.

Laitan blogini loppupuolelle suorat linkit aiempiin Kampista tekemiini valokuvakoosteisiin. Kuvia on nyt tämän jälkeen yhteensä 60.

Annankatua 1950-luvulla

Rashid Nasretdin on kuvannut Annankatua 1950-luvulla Kampissa. Keskellä kuvaa on rakennus Annankatu 9. Tuo talo on rakennettu vuonna 1902. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Vapputavaroiden myyntiä

Tässä kuvassa ollaan Ruotsalaisen teatterin luona vuonna 1958. Vapputavaroita on kaupan. Jussi Palmio on siellä ollut vapun aikaan kameransa kanssa. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Liikennepoliisi ohjaamassa

Liikenteen ohjausta suorittaa poliisi Erottajalla Bulevardin ja Mannerheimintien risteyksessä vuosien 1957-1959 välisenä aikana. Näkymän on kuvannut Jalmari Aarnio. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Yrjönkatu 30

Constantin Grünberg on ikuistanut näkymää Yrjönkatu 30 tienoilta vuonna 1960. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Vappuväkeä Lasipalatsin luona

Vappu on meneillään vuonna 1960. Tämä on sitä aikaa, kun ihmiset hieman vapautuvat pitkän talven jäljiltä ja hieman piristyvät tämän juhlan myötä kohti kesää mentäessä. Iiro Nurminen on tätä rauhaisan näköistä vapputunnelmaa ikuistanut Lasipalatsin edustalla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Jalankulkijoita Mannerheimintiellä

Kari Hakli on kuvannut ihmisiä ja autoja Ylioppilastalon kohdilla Mannerheimintiellä. Ajankohta on ollut vuosi 1969. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Maanviljelijäin Maitokeskus

Selim Lindqvist on ollut arkkitehtinä Maanviljelijäin Maitokeskuksen suunnittelussa. Rakennus on ollut osoitteessa Olavinkatu 1 ja se valmistui vuonna 1914. Talo on purettu vuonna 1973. Keskellä kuvaa taaempana on Shellin huoltoasema. Tuntematon kuvaaja on ottanut tämän kuvan 1960-luvun lopulla. Tämä otos on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Kluuvikatua

Tässä on Simo Ristan ikuistamaa näkymää Kluuvikadulta kohden silloista Hallituskatua. Nykyisin sillä kohden on Yliopistokatu. Tämä kuva on 1960-luvun ja 1970-luvun taitteesta. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Vasta naineet

Just Married-auto on Ratakatu 9:n kohdilla. Kuva on otettu vuonna 1970. Sen nappasi Kari Pulkkinen. Tällä kadulla oli minullekin tuttuja rakennuksia 1990-luvulta työni kautta. Valtion rakennuksia oli meillä kiinteistönhoidossa, kuten Ympäristöministeriö ja Suojelupoliisi esimerkkeinä Ratakadulta. Tämä kuva on Museoviraston kokoelmista.

Metsä- ja Tullihallitus Uudenmaankatu

Oheinen kiinteistö on osoitteessa Uudenmaankatu 1-5. Sekin oli minun piirissä valtion kiinteistönhoidossa. Olin töissä Rakennushallinnon alaisessa Helsingin Rakennuspiirissä ja myöhemmin Engelissä kiinteistöesimiehenä. Tässä rakennuksessa oli Metsä- ja Tullihallitusta. Tuntemattoman valokuvaajan otos on 1970-luvulta. Se on Lustosta, Suomen Metsämuseosta peräisin.

Jalankulkijoita Primulankulmassa

Eeva Rista on kuvannut jalankulkijoita Primulan kulmassa Kalevankatu 2 maaliskuussa vuonna 1971. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Ilmakuvaa Kampista

Sky-Foto Möller on ottanut ilmakuvaa Kampista ja Runeberginkatua on näkymässä myös. Keskellä kuvaa on Tennispalatsi, joka valmistui vuonna 1937. Tämä kuva on otettu vuonna 1976. Se on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Laitan tähän linkit aiempiin Kamppi-blogeihin. Ensimmäisen tein 20.1.2023. Se on tässä: Kamppi vanhoissa kuvissa – Mannari (blogaaja.fi). Toinen 13.2.2023 tekemäni löytyy tästä: Kamppi vanhoissa kuvissa toisen kerran – Mannari (blogaaja.fi). Tässä on kolmas blogini 24.2.2023: Kamppi vanhoissa kuvissa kolmannen kerran – Mannari (blogaaja.fi) . Neljäs blogi on tehty 28.4.2023 ja se on tässä: Kamppia vanhoissa kuvissa neljännen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

 

Tässä laitan kolme kilpailua blogini loppuun. Näissä on palkintoina matka Rhodokselle tai Riikaan sekä mahdollisuus voittaa tuhat euroa käsittävä lahjakortti ruokakauppaan. Klikkaa kuvia osallistu! Paljon Onnea toivotan! 

*

Klikkaa ja katso sekä osallistu kilpailuun! Mahdollisuus on päästä vähän lämmittelemään!

*

Tässäkin on mahdollisuus päästä matkalle ja ottaa vielä ystävä mukaan!

*

Tuhannella eurolla ruokaa on tästä mahdollista voittaa! Klikkaa kuvaa ja katso!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.