Käpylä vanhoissa kuvissa viidennen kerran

Vähän reilu vuosi on kulunut ensimmäisestä blogistani Käpylässä. Tämä on nyt jo viides. Laitan loppuun suorat linkit aiempiin kirjoitelmiin vanhoine kuvineen. Nyt lähden liikkeelle noin sata vuotta vanhalla valokuvalla.

Näköala Nyyrikintieltä

Tuntematon kuvaaja on ikuistanut näkymää Nyyrikintieltä Käpylästä 1920-luvun lopulla. Etualalla on Nyyrikintie ja Metsolantie. Taustalla on Akseli Toivosen kenttä. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Akseli Toivonen oli suomalainen arkkitehti, joka syntyi vuonna 1887 ja kuoli 1954. Hän oli keskeisessä osassa vuosina 1920-1925, kun Puu-Käpylän puutarhakaupunginosaa suunniteltiin ja rakennettiin.  Siksi häntä kutsuttiin Käpylän keisariksi.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Pojat pulikoimassa vesiojassa

Pojat yleensä tykkäävät vesileikeistä. Tässä heitä on vesiojassa pulikoimassa syyskuussa vuonna 1934. Aarne Pietinen on heistä ottanut tämän kuvan, joka on Museoviraston kokoelmista peräisin.

Pommitusvaurioita Väinölänkatu

Sotilasvirkailija Aavikko on kuvannut pommitusvaurioita Väinölänkatu 26 osoitteessa vuonna 1944. Kuva on Sotamuseosta.

Väinölänkatu 17

Olympiakylää Käpylässä on jo tässä, vaikka kisat olivatkin vasta 1952. Väinölänkatu 17 on tässä valokuvassa. Sen on ottanut N-E. Wickberg 1940-luvulla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Kolme poikaa ja rastaan poikanen

Kolme poikaa ja yhdellä heistä on rastaan poikanen käsissään. Iloisina pojat katselevat. Tuntematon kuvaaja on napannut tämän kuvan Käpylässä 1950-luvulla. Helsingin kaupunginmuseosta on otos peräisin.

Talonrakennustöitä Kisakylä

Foto Roos on kuvannut näkymää talonrakennuksesta Kisakylästä Koskelantieltä 20.9.1951. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Käärmetalon uimahalli

Heikki Havas on kuvannut ”Käärmetalon” uimahallia Mäkelänkatu 86 osoitteessa. Pitkä ja mutkitteleva Arava-kerrostalo koostuu kolmesta asuinrakennuksesta ja Käpylinna-nimisestä huoltorakennuksesta. Asuntoja siinä on yhteensä 190 kappaletta. Kuva on otettu 4.5.1952. Se on Helsingin kaupunginmuseosta.

Lippurivistöä vuonna 1952

Olympiakisat ovat meneillään Helsingissä vuonna 1952. Komea lippurivistö on Käpylän kisakylän portilla Koskelantiellä ja etualalla Sofianlehdonkadulla. Olympia-Kuva on tämän näkymän ikuistanut. Se on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Koskelantie 27

H. Havas on kuvannut vuosien 1957-1959 aikana ex-kisakylää osoitteessa Koskelantie 17. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Käpylän urheilupuisto

Ilmakuvaa Käpylän urheilupuistosta on ottanut Sky-Foto Möller vuonna 1965. Etualalla on ravirata ja taustalla pyöräilystadion. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Puu-Käpylää

Teuvo Kanerva on kuvannut Puu-Käpylää vuosien 1975-1986 aikana. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Piha Puu-Käpylässä

Volker von Bonin on kuvannut pihaa Puu-Käpylässä. Ajankohta puuttuu tiedostosta. Kuva on Museovirastosta.

Laitan tähän linkit aiemmista Käpylää koskevista blogeistani. Ensimmäisen tein 16.1.2023 ja se on tässä: Käpylä vanhoissa kuvissa – Mannari (blogaaja.fi)

Toisen blogin tein Käpylästä 10.2.2023 ja se löytyy tästä: Käpylä vanhoissa kuvissa toisen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Kolmas blogi täältä valmistui 2.3.2023 ja se on tässä: Käpylä vanhoissa kuvissa kolmannen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Neljäs kuvapainotteinen blogi syntyi 1.5.2023 ja se on tässä: Käpylä vanhoissa kuvissa neljännen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Laitan yhden sopimuskumppanini mainoksen tänne loppuun. Klikkaa kuvaa ja katso, miten hienoja tarjouksia sieltä löytyy!

*

Käypä kurkistamassa Vallilan tuotteita. Sieltä löytyy verhoja, mattoja ja kaikkea kodin sisustamiseen liittyvää. Nyt on menossa vielä kaiken lisäksi TALVIALE! Jäi mainitsematta, että tapetit lähtevät 10 euroa rulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.