Linnanmäki vanhoissa kuvissa viidennen kerran

Tein ensimmäisen kuvapainotteisen blogini Linnanmäeltä 5.12.2022. Tämänkertaisen viidennen kirjoitelmani jälkeen olen tuonut sieltä näytille 60 vanhaa valokuvaa, joten siinä näkyy Linnanmäen kehitystä jonkin verran. Tuon lopussa suorat linkit niihin aikaisempiin blogeihin.

Linnanmäki avattiin vuonna 1950 tarkennettuna vielä 27.5.  alkuaan 5,37 hehtaarin alueelle Alppilaan. Myöhempien laajennuksien ansiosta alue on nyt lähes kahdeksan hehtaarin suuruinen. Sen omistaa Lasten Päivän Säätiö. Huvipuiston toimintakausi on huhtikuusta lokakuuhun. Siellä vierailee vuosittain noin miljoona turistia.

Vedenneitojen pudotusta

Räshid Nasretdin on kuvannut vedenneidon pudotusta Linnanmäellä 20.5.1951. Kuva on Museoviraston kuvakokoelmasta peräisin.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”.

Valaistu vuoristorata

Linnanmäkeä yöllä on kuvannut Monifoto Oy. Valaistu vuoristorata on upean näköinen. Kuva on otettu olympiavuonna 1952. Se on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Eteläinen sisäänkäynti

Linnanmäen vesitorni eli niin sanottu Uusi Vesilinna on tässä kuvassa eteläisen sisäänkäynnin puolelta tullessa. Arvo Kajantie on tätä näkymää kuvannut 1950-luvulla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Äiti ja tytär lentokoneessa

Tyttö nimeltään Ann-Monica on päässyt äitinsä kanssa Huvipuiston lentokoneeseen kesäkuussa vuonna 1957. Nähtävästi isä on kuvan ottanut. Se on Museo Leikistä peräisin.

Paul Anka Linnanmäellä 1959

U.A. Saarinen on päässyt kuvaamaan maailmankuulua laulajaa Paul Ankaa 19.8.1959. Paljon oli myös häneen fanejaan paikalla seuraamassa. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Jäätelötötterö maistuu tytöille

Vieläköhän tytöt muistavat tätä jäätelökesää vuonna 1959. Tässä on toinen tyttö sama kuin kaksi vuotta sitten aiemmassa kuvassa. Hän on Ann-Monica ja oikean puoleinen tyttö on Susanna. Tuntematon kuvaaja on kyseessä. Kuva on Museoleikistä peräisin.

Tasapainotaiteilija esiintyy vuonna 1971

Simo Rista on kuvannut tasapainotaiteilijaa Linnanmäellä kesällä 1971 ulkoilmalavalla. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Taikuri Raymond avustajineen

Taikuri Raymond & Lady on esiintymässä Peacock-teatterissa vuonna 1971. Simo Rista on ottanut heistä kuvan. Se on Helsingin kaupunginmuseosta peräisin.

Linnanmäki Alppilassa

Sky-Foto Möller on kuvannut Linnanmäkeä Alppilassa vuonna 1973. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Päiväkotilapsia Linnanmäellä

Harri Ahola on kuvannut päiväkotilapsia Linnanmäellä vuonna 1978. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Yleisnäkymää Linnanmäeltä

Juhani Meronen on kuvannut yleisnäkymää Linnamäeltä 1980-luvulta. Hattarat kuuluvat aina mukaan, kun Lintsillä vieraillaan. Kuva on Helsingin kaupunginmuseosta.

Lapsia Ketjukarusellissa

Tässä on melko uusi kuva Linnanmäeltä Kuvan on ottanut Ketjukarusellista Liivia Pallas vuonna 2020. Kuva on Helsingin Kaupunginmuseosta.

 

Laitan  tähän suorat linkit aiempiin blogeihini Linnanmäeltä. Ensimmäisen tein 5.12.2022 ja se löytyy tästä: Linnanmäki vanhoissa kuvissa – Mannari (blogaaja.fi)

Toinen blogini Linnanmäeltä 1.2.2023 on tässä: Linnanmäki vanhoissa kuvissa toisen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Kolmas kuvapainotteinen kirjoitelmani 4.3.2023 Linnanmäeltä on tässä: Linnanmäki vanhoissa kuvissa kolmannen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Neljäs blogini on tehty Lintsiltä 16.5.2023 ja se on tässä: Linnanmäki vanhoissa kuvissa neljännen kerran – Mannari (blogaaja.fi)

Laitan yhden sopimuskumppanini mainoksen tähän loppuun. Klikkaa kuvaa ja käy katsomassa! Mukavahan se on tehdä tilauksia kotisohvalta käsin!

*

Offerilassa on satoja eri mahdollisia juttuja, kuten esimerkiksi parturia, auton pesua, kauneushoitoa ja vaikkapa mitä. Tässä on sinulle pikaratkaisu, kun et tiedä, mitä ostat synttärilahjaksi lyhyellä varoitusajalla tai kun haluat yllättää ystävän. Täältä löytyy lahjakortteja lähiliikkeisiin asuit missä päin Suomea tahansa. Klikkaa kuvaa ja käy katsomassa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.